שלום..

RonliG

New member
שלום..

אני מגדלת כבר 3.5 שנים נחש חנק, כרכן תירס.. הוא 1.50 בערך ולא עבה במיוחד.. לפני חצי שנה התגייסתי ומאז בקושי יש לי זמן לטפל בו.. חשבתי למכור אותו, אך לא מצאתי קונה שבאמת יטפל בו בצורה שמגיעה לו. רציתי לדעת האם מישהו ממכם מעוניין.. ולשאול, האם עדיף שהמצע של הכלוב יהיה מעיתונים או מבד כלשהו? אמרו לי שעדיף עיתונים אך אני לא יודעת האם זה כדאי.. תודה מראש רונלי

יש לך נחש חנק או שיש לך כרכן תירס?

עיתונים זה הכי קל לניקוי וחוץ מהעובדה שזה לא ממש יפה זה הכי טוב.

mottitol

New member
שלום אני מעוניין לקנות

לבן שלי כרכן תירס מה המחירים? איזה גודל של נחש מומלץ לקנות למגדל המתחיל? אנחנו גרים בקיבוץ ומידי פעם נוהגים לתפוס נחשים ונדלים וכעבור זמן לשחרר אותם,הילד מאוד אוהב זוחלים

Itamar Levy12

New member
כמה תשובות.

המחירים הם בדר"כ בין 200-350 לבייביס(עד גיל שנה) גיל שנה פלוס המחירים הם 500 ש"ח ומעלה(לפעמים יש מציאות, אבל זה בערך השוק). לדעתי האישית נחש כמה שיותר צעיר זה אידיאל, ומעבר ל18 חודשים אתה נהנה פחות מהגדילה שלו(שזה מה שאני אוהב בגידול),מבחינת קושי גידול, בני שנה-שנה וחצי קצת עמידים יותר מגוזלים. את השיכולים שלך תעשה לבד, מבחינה כספית/מה שאתה מחפש שהילד יפיק מהגידול.(נחש "תולעת" או נחש עם מעט גודל,אבל יש עוד הרבה מקום לגדילה, או נחש בוגר לגמרי). השורה האחרונה שלך די מטרידה, בנוגע לנדלים אתה יכול לתפוס אם זה מעניין כ"כ(אבל לדעתי גם איתם שווה אולי להמעיט, עדיין מקומם בטבע) אבל-תפיסת נחשים של ארץ ישראל היא עבירה על החוק!! וכן פגיעה בנחש, לכידה שלו עלולה להכניס אותו ללחץ כזה שאתה לא מודע אליו וגם כשיחזור לטבע יפסיק לאכול וכו'. אנא קנה לבן שלך נחש מחמד(מהמגוון הענקי שיש בשוק, לדוגמה כרכן תירס) ומנחשים ישראלים להנות רק עם העיניים. שיהיה כל טוב ובהצלחה. איתמר.

mottitol

New member
תודה על התשובה

לגבי לכידת הנחשים והנדלים כאשר הם חודרים למרחב הביתי (גרים בקיבוץ) אני לוכד אותם ומשחרר כמעט מיד,

RonliG

New member
מסכימה עם איתמר..

הכי כיף זה לגדל נחש מגיל צעיר ככה שרואים את ההתפתחות שלו וכל חודש שהוא משיל את העור וגדל בעוד כמה סנטימטרים.. הנחש שלי כבר 1.50 בערך..לדעתי אם אתה רוצה לקנות לו אחד, תקנה לו בייבי..

TAINTED SAINT

New member
בן כמה בנך?

לילד צעיר מדי אין הרבה סיכוי לטפל בנחש בחודשיו הראשונים...ובטח לא להפוך אותו לצעצוע שיעבור מיד ליד בין חבריו בבקרם אותו אני כותב לך זאת מתוך נסיון עגום -אימו של ילד שלמד באותה הכיתה עם בני טרטרה אותי לפני שנתיים שאעזור לה לרכוש נחש לבנה,אפילו רכשה ציוד מראש כדי להראות לי כמה היא רצינית[וכמובן שהיה צורך להחליף את הציוד בחנות משום שלא התאים כלל למטרה שבישבילה נרכש],יצרתי קשר בינה ובין אחד מעמיתי לתחום המרבה כרכני תירס-בקיצור,הנחש מס.1-מת כנראה מסטרס,מס2.נמלט,מס.3-שרד 5 חודשים,ואז היא החליטה שאני לא יודע מה מתאים לילד בן 6 והלכה וקנתה לו...פיתון בורמזי [בקיעה ]-המוכר לא סיפר לה לאיזה גודל הרכישה הטרייה תגיע בעתיד,או לגבי תנאי אחזקתו [אופייני ביותר למוכר בחנות חיות שבעצמו לא יודע הרבה על מה שהוא מוכר+הרצון לרווח מהיר],מה לגבי אשתך?האם היא מוכנה לאכסן ולדות עכברים-ומאוחר יותר עכברים בוגרים קפואים במקפיא הביתי?ילד צעיר מתלהב בהתחלה-קח בחשבון שרוב הטיפול בנחש יהיה בתחום אחריותך,אם אתה מוכן לכך, קנה קודם את הציוד הדרוש-הוצאה כלכלית זעומה אם תחליט לרכוש כרכן תירס[בייבי]-לא יותר ממאה שח,את הנחש עצמו קנה כשאתה כבר ערוך לקליטתו בביתכם.בהצלחה. שא ברכה TAINTED SAINT

Itamar Levy12

New member
לא יותר מ100 שקל?

בודדים המוכרים שמוכרים ככה אפילו כרכני תירס, לדעתי האישית זה זילזול בעבודה שהמגדל משקיע בשביל שהנחשים יבקעו, וגורם ראשי לכך שיש סחורה סוג ז' בשוק(כמו הנחשים שהתפגרו אצל אותה גברת שהזכרת).

TAINTED SAINT

New member
אולי תקרא מה שכתוב לפני שאתה מגיב..

המחיר 100 שח מתיחס לפלסטיקייה+כלי מים קטן+מחסה,וגם זה עדיין מחיר גבוהה לדעתי,המחיר לא כלל נחש-קרא שוב את שכתבתי,בלי למהר.תודה. ודרך אגב-תעשה לי טובה ואל תחליט בשבילי ובשביל מגדלים אחרים איך,בכמה ולמה למכור....

ברוך הבא לפורום

ועכשיו לעניין: אין שום סיבה להתעצבן בפורום, ואם מישהו מוצא אחת אז שינסה שתהיה טובה לפחות... בפעם הבאה תקפיד יותר על הניסוח והכתיבה וככה לא יהיו אי הבנות (שבכל מקרה לא צריכות להוביל לעצבים). מקווה להבנה והמשך שיתוף פעולה בהמשך יונתן

TAINTED SAINT

New member
מאיפה אתה מגיע למסקנות ?!

הנחשים שקנתה לא היו סוג ז' כפי שהגדרתה זאת-אולי לפי מה שאתה רגיל לקנות ולגדל,והם לא עלו לה 100 שח לבקיעה,סיבת המוות הייתה בשני המקרים התעסקות מיותרת של בנה בן ה6 בהם....במקרה ה3 הנחש נמלט-שמעתה פעם על המונח-הבנת הנקרא?

mottitol

New member
היי ,הילד מתקרב לגיל 9

ומאוד אוהב נחשים (עד כדי כך שלפני שבועיים במבחן בתורה הכניס באחת התשובות סיפור על אנקונדה). היינו לפני שבועיים באירוע משפחתי והקוסם הופיע עם כרכן תירס באורך של כ מטר,הבן שלי הסתובב כל האירוע שהנחש על צווארו וממש התחנן לאחד כזה לאישתי אין התנגדות וגם לה יש חולשה לצפרדעים וזיקיות יש לנו עודילד בן 17 וחצי שגם הוא חובב זוחלים כך שהטיפול בכרכן לא יהווה בעיה תודה מוטי

למעלה