שלום

raspberry juice

New member
שלום

היי, האמתי שאני קוראת פה שנים ולא כותבת ממש. אז קודם כל היי- פורום נפלא ועבודות באמת מדהימות. ושנית שאלה. אני לא מוצאת הסבר ראציונלי מאד לסיבה שזה מפריע לי, אבל עצם זה שזה מפריע לי גורם לי לרצות לשאול כדי להסיר ספק. נאמר ויש מולי מודל חיי/ תמונה ואני מציירת אותו על נייר, הציור הוא ציור שלי במאה אחוז ופה אין שום תהיה או בעיה. נאמר ויש לי תמונה מסוימת, ואני מציירת בהשראתה בפושטופ, גם מכאן אין לי שום בעיה. אבל נאמר ויש לי תמונה ו (בלי לצייר מעליה, אלא רק מהסתכלות), אני מציירת אותה אחד לאחד בפוטשופ בלי לשנות בה דבר, עדיין נחשב ציור שציירתי לכל דבר? אני מצטערת אם זה נשמע שטותי, אבל אני ממש אשמח לראש שקט בעניין תודה מראש:)

מיכאל ג

New member
זה לא שחור ולבן

אבל תמונות שציירת ממודל יוצאות שונות מתמונות שציירת מצילום של אותו מודל בדיוק. העין האנושית עובדת אחרת בשני המקרים (אני יכול להרחיב אם את רוצה) והתוצאה במקרה של צילום הרבה פחות אישית ויותר אוטומטית, לדעתי. אבל יש המון ציירים מוערכים שעובדים מצילום ומי אני שאפסול אותם. אם את זו שמצלמת ובחרת בעצמך את הנושא, זה בטח הופך את זה ליותר "שלך".

אסור ל

New member
התלבטות מוכרת

אני שאלתי את אחד המורים שלי לדעתו בעניין. והתשובה שלו הייתה: תעשי מה שמרגיש לך נוח. אין חוקים, וגם כשאת מעתיקה ממש (כלומר כשהתמונה מתחת לנייר שקוף או פתוחה בפוטושופ), את עדיין תעשי את זה שונה ממה שמישהו אחר יעשה. יש הרבה מאיירים שמעתיקים מתמונות בלי שום בעיה, ויש כאלה שמציירים רק מהראש, ויש כאלה שעושים גם וגם... השיחה עם המורה שלי הלכה כך: הוא - טובי המאיירים עובדים כך, אבל אם לא נוח לך עם זה אל תעשי את זה. אני - אבל זה יוצא יפה. הוא - אז תעשי את זה. אני - אבל זה כמו העתקה. הוא - אז אל תעשי את זה... זה נמשך עוד קצת ברוח הזו. העקרון ברור, נכון?

זה לא נשמע לי כמו אותו דיון

השאלה המקורית הייתה, כמו שהבנתי, על זכויות יוצרים והפרתן כביכול, ואת מדברת על האם מאייר יכול להיות "לא מקורי" ולהעתיק מתמונה. במקרה שלך כמובן שאני מסכים עם המורה שלך, באמת כל אחד ודרכו. אבל המוח של מאיירים, תאמיני או לא, לא שונה כל כך ממוח של אנשים אחרים ומכאן שלא בטוח שהוא באמת יכול להמציא כל דבר במגוון אינסופי (מה למשל התמונה הראשונה שעולה בראש שלך כשאת חושבת על המילה "כסא"? או "שולחן"? לרוב אנשים חושבים על הדברים הבאנליים ביותר של 4 רגליים ופלטה). גם מה שהמוח פולט מבוסס, מן הסתם, על דברים שמכירים או שראינו בעבר. לכן מאיירים ממליצים לחפש את הדברים המתאימים והמעניינים יותר. לחפש בהקשר של תרבויות, מקומות או תקופות שונות. אפילו לחפש בדברים המוכרים משהו חדש שלא מובן מאליו. הכוונה היא לא "להעתיק", אלא למצוא השראה ורעיונות. אף אחד לא ממציא את הגלגל כל פעם מחדש, זה חסר טעם. בקשר לשאלה על זכויות יוצרים, העניין באמת נזיל מעט, אך יש הגדרות ברורות להעתקה של יצירה וביטוי מוחשי של רעיונות. אחד הקריטריונים להגדרה של יצירה כמקורית ולא מועתקת הוא "קורטוב של יצירתיות". בסופו של דבר, בכל מקרה, אם העניין מגיע לידי תביעה, פסק הדין נבע על פי שיקול דעתו של השופט, שכמובן נוטה לטובת צד אחד ולרעת הצד השני. מצרף קישורים לעוד מידע בנוגע לזכויות יוצרים והעתקה

למעלה