שלום.

שלום.

אני בת 16 וחצי ... ויש לי 2 אחים גדולים.. מאוד... אחד בן 36 אחת בת 34 שתייהם נשואים...עם ילדים והכל... עם אחותי אני נפגשת כמעט כל יום אני והיא מאוד קשורות ואני גם קשורה לילדים שלה .. ועם אחי פחות כי הוא עובד הרבה שעות והוא אצלינו רק בסופ"ש ... יש לי בעיה בבית אחי.. הוא.. יצא ה"מודל" של המשפחה.. כל הזמן.. "הוא הכי מוצלח" "תהייה כמוהו" "תיראי לאן הוא הגיע" ונגיד סיפרתי אתמול לאמא שלי שאני מעשנת אז מה ההי לה כמובן להגיד"אחיך עכשיו הפסיק ואת מתחילה?!?!תלמדי מימנו קצת" ואחותי?גם איתה יש לי בעיות..כמה שאני אוהבת אותה וקשורה אליה היא כל כך הפכפכית ומשתנה כל שניה רגע אחד היא יכולה להיות איתי הכי סבבה...אח"כ פתאום להיות מנייאקית ומגעילה... ולהגיד דברים לא במקום..ואחותי גם היא בסדר הייתה ילדה טובה.. עישנה אומנם אבל רק בגיל 18 בקיצור אני עושה את כל הצרות בבית...גם סיפרתי לאמא שלי שאני דו מיני גם על העישון ומעבר לזה היו הרבה בעיות שעשיתי שאני לא אפרט פה.. ובגלל זה אני חושבת שלא נותנים לי את הכבוד שמגיע לי פה... גם אחי יצא כזה חתיך אחותי גם כוסית רק אני יצאתי כזה.. לא יודעת לא משהו לפי מה שהם אומרים כאילו ...הם לא ממש אומרים את זה אבל תמיד קוראים לי פפה בכל מיני שמות...נמאס לי כבר מהיחס הזה בבית...וו... גם אתמול אמרתי לאמא שאני מעשנת היא נשבעה שהיא לא תגיד ופתאום היא אמרה לי היות בבוקר אם את לא תפסיקי אני יספר לאבא הבטחתי לה שאני אפסיק אבל אני לא בטוחה שאני מסוגלת... מה לעשות?!!?!??

eris1515

New member
.....

העישון זה בעיה-כשמתחילים אי אפשר להפסיק...=\=\ מה שאני מציעה זה שתדברי עם אמא שלך ותגידי לה איך את מרגישה בקשר ליחס בבית וגם תגידי לה שקשה לך להפסיק שאת תעשי מאמצים ובינתייים זה ישאר בין שתיכן... מה את אומרת?

ניסיתי מאמי תאמיני לי שניסיתי

את יודעת מה.. אני מצטערת בכלל שסיפרתי היה הרבה יותר טוב כשהיא לא ידעה בוודאות ידעה לעצמה והעלימה עיין...מצד שני לא אכפתץ לי להפסיק בסף הכל זה באמת רק מזיק...אבל זה קצת קשה כשכולם סביב מעשנים כל היום בבצפר...

eris1515

New member
...

"לא אכפתץ לי להפסיק בסף הכל זה באמת רק מזיק..." אז יאללה ברור שזה קשה-עם קצת מאמץ את תוכלי לצאת מהסיגריות=] בהצלחה=]=]

כל הזמן אני רק חושבת על זה

לעשן לעשן לעשן .. כל כך מתגעגעת לזה ועברו רק ימיים... להכניס עשן..ולהוציא.. מה זה נותן?!!?לא יודעת אזה זה כייף..... אבל אני שומעת את אמא שלי כל היום פה "אם אני ישמע ממישהו שאת מעשנת או משהו אז אני מעיפה אותך מהביתה " חחחחחחח זה כבר מצחיק מרוב שזה עצוב ומעצבן חחחח

הפסקת עישון

נראה לי שאני מבוגר יותר מהוריך, עישנתי כ-40 שנים, בשנים האחרונות בגלל לחץ אדיר בעבודה, יותר מ-3 חפיסות סיגריות ליום (!) אשתי גם עישנה כמות לא מבוטלת, כ-2 + חפיסות ליום. כל נסיונותי להפסיק לעשן לא הועילו, ניסיתי כדורים, זריקה, היפנוזה ועוד שום דבר לא עזר. לפני כשנתיים פנינו אישתי ואני למכון של הילר בנסיון להפסיק ואכן זה תפס. מאותו יום, כמעט שנתיים שאנו לא מעשנים, בכסף שנחסך אנו נוסעים פעמים בשנה לחו"ל. מה שרציתי להגיד לך בזה הוא, שאת בתחילת הדרך, אפשר להגיד שעוד לא התמכרת ואין לך בעיה לצאת מזה לפני שתתמכרי. לאחר שתצברי וותק בעישון ויהיה לך קשה עד כדי "יסורי גמילה". היום את מעשנת בגלל "לחץ חברתי", אני יודע, הייתי בסרט הזה, גם בתקופתנו זה היה כך, את רוצה להיות כמו כולם. אבל לא, עד כאן ! הכניסי לך לראש שאת לא כמו כולם, את לא נגררת אחרי אף אחד, את עצמאית לחלוטין ועושה רק מה שטוב לך והעישון הוא במפורש לא טוב לך. האמיני לי שתרגישי יותר טוב כשתראי לעצמך ולסביבה שאת אדם עם "עמוד שדרה" שמסוגלת להחליט ולבצע. אגב, כתבת בהודעות הקודמות משהו בענין דו-מיניות ומשהו נוסף בנוגע ליציאה מהארון. איך זה מסתדר עם "להיות כמו כולם", הרי לא כולם דו מיניים או יוצאים מהארון. לא שאני מותח על כך ביקורת, הפליאה אותי המחשבה שבדבר אחד (עישון) את רוצה להיות כמו כולם ובדברים אחרים לא.

eris1515

New member
שאלה-

אם את כל פעם שואלת את עצמך למה אנשים מעשנים? מה יוצא מזה? אז למה התחלת מזה מלכתחילה?

דבר ראשון

את לא מעשנת 10 שנים עד כדי כך שהפסקת עישון תהיה משימה כמעט בלתי אפשרית. השאלה היא אם את רוצה להפסיק. אם לא תאלצי להתמודד עם הורייך שמניסיון אני יודעת שזאת משימה קשה להרגיל אותם לכך שילדם מעשן, אם את כן רוצה להפסיק ללא קשר להורייך תאלצי לקחת את עצמך בידיים ולהפסיק לעשן פשוטו כמשמעו. בקשר ליחסייך עם הורייך, אני הייתי פונה ליועצת בית הספר שלך, מספרת לה על עצמך ומבקשת שאולי תערוך שיחה לך ולהורייך שתראה להם גם את הצד שלך במידה ולך קשה לעשות זאת לבד (ואני יודעת שלרוב זה צעד קשה מאוד). תנסי לדבר איתם, לתת להם להבין שאת זאת את ועומדת בזכות עצמך ללא קשר לאחיך מוצלח ככל שיהיה.

מאמי

הייתי בטיפול בסיכולוגי אפילו עם אמא שלי בגלל היציאה מהארון ודיברנו בית היתר גם על היחס בבית אבל..זה עזר בדיוק עד שהטיפול נגמר.. אני חושבת ש..אני צריכה לספוג את זה וזה... כיי בסך הכל כן אוהבים אותי פה ונותנים לי כח מה שאני רק רוצה ואני מרגישה הכי כייף בבית שלי..ו....אני ואמא שלי הכי חופשיות ברמה של אמא מה קורה אחותי חחח ולהגיד לה אפילו זבל כזה או סתומה בצחוק... אבל בכל זאת תמיד כשאחתי או אחי מגיעים ישר מתייחסים אלי בזילזול כזה וזה מה זמעצבן אותי... ובקשר לסיגריות הגדרתי לעצמי תקופה מהיום..מקווה שאני אפסיק!!כי אני לא רוצה לשקר לאמא שלי

למעלה