שלום

Reznik

New member
שלום

קרוב לוודאישאי פעם מישהו התחיל שרשור בנוגע לזה אבל דפדוף בארכיון והגעתי עד עמוד 12 (זה מרשים) לא מעלה דבר אז.. לפני כזמן מה (בערך 3 שנים) נתקלתי בשאנארה קראתי את שלושת הספרים ואפילו קניתי אותם אחר כך כעבור זמן מה נתקלתי בשני ספרים נוספים שנושאים בגאון וגאווה את השם שאנארה (אני לא זוכר במדויק את השמות) ונודע לי שיש עוד 2 וזה מביא אותי לשאלות שלמענן הטרדתי את מנוחתכם ואת מהלך הוויכוח בנוגע לסיפורי מד"ב וכיוצא בכך. 1) מהם השמות ל4 הספרים החדשים 2)אם יש להם הוצאה בעברית (אם כן מה שם ההוצאה) 3)אם לא מישהו יודע אם מתכונים להוציא אותם בעברית (כי לפי זכרוני רק השנים הראשונים מתוך הארבע היו בעברית) 4)שאנארה שולט!! (סתם היתי חייב כי בדיוק קראתי את "כ כל כלל כללי הפורום" וזה פשוט קרץ לי (אז מצטער מפלצת דו ראשית) תודה מראש לכם ולבני משפחתכם שהביאוכם עד הלום שלכם בהוקרה ממעמקי ליבי ובתקווה שאני אספיק לקרוא את התשובות לפני שיקראו גם לי למילואים REZNIKH

Boojie

New member
ההודעה הנ"ל היא בנוגע לשאנארה.

שלום לך רזניך (או איך שזה לא יהיה שאתה מבטא את השם שלך... אולי רזניק?) וברוך הבא. אני ממליצה שתשתדל לשים שורת כותרת משמעותית להודעות שלך, גם כי זה יגדיל את הסיכוי שאנשים יענו לך, וגם כי בשלב מאוחר יותר, שורות כותרת סתמיות מקשות מאד על החיפוש במנוע החיפוש (שהתוצאות שלו הן רק כותרות ההודעות, וכך קשה לבחור מה רלוונטי). שאנארה זה בהחלט לא התחום שלי, אז אין לי תשובה בשבילך, אבל בכל מקרה ברוך הבא לפורום.

Reznik

New member
בקשר לשאנראה שוב

קודם כל תודה על הערה וזה נלקח לתשומת ליבי ודרך אגב אני מבטא טת זה כרזניק אולי מישהו כן יוכל לענות על השאלה? תודה REZNIKH

Elenwe

New member
גם אני שמעתי רק על 2 שתורגמו

לא ראיתי עד כה שום שינוי, אולי הגיע הזמן לפנות להוצאה לאור...

fbop

New member
מה שאני יודע על שאנארה...

זה שיש לנו בספריה כמה ספרים של הסדרה, בעברית. לא קראתי את הספרים. לפי מה שהבנתי אז ככה: ´מיצוב´ תירגמה חלק מ"רביעיית שאנארה" ו´אופוס´ תירגמה אותם שוב. יש ברביעיית שאנארה את: "המלך הראשון לבית שאנארה", "חרב שאנארה", "אבני האלפים של שאנארה" ו-"שיר המשאלות של שאנארה", אבל אני לא בטוח אם האחרון תורגם. ישנם כמובן ספרים נוספים, אבל אני חושב ש´אופוס´ לא תתרגם אותם. הספרים הנוספים שאני יודע עליהם: The Scions of Shannara The Talismans of Shannara The Voyage of the Jerle Shannara Antrax The Elf Queen of Shannara The Druid of Shannara Heritage of Shannara הרשימה אינה לפי הסדר, וחלק מהספרים הם ספרי המשך בכלל.... אה ו.... נכתב על ידי טרי ברוקס. מקווה שעזרתי :)

לא ממש עזרת. בעיקר עשית סלט...

מיצוב הוציאה את שני הספרים הראשונים ברביעיית "מורשת שאנארה", שהיא סדרת ההמשך לרביעיית שאנארה. הספרים הם "צאצאי שאנארה" ו"הדרואיד משאנארה". די קשה להשיג את הספרים האלה כיום. אופוס הוציאה, עד היום, את שלושת הספרים הראשונים ברביעיית שאנארה המקורית - "המלך הראשון לבית שאנארה" (שהוא בעצם פריקוול שנכתב הרבה אחרי שלושת האחרים), "חרב שאנארה" ו"אבני האלפים של שאנארה". אין בעיה להשיג את הספרים האלה מאופוס או מכל מקום אחר. כיום כותב ברוקס הבלתי נלאה סדרת שאנארה חדשה, בשם The Voyages of Jerle Shannara. הספר הראשון בסדרה הוא Ilse Witch, והשני מתהדר בשם המבעית Antrax. דבר נוסף שיש לציין הוא ששאנארה היא אולי הסדרה הידועה ביותר לשמצה בהיסטוריה של הפנטסיה, לאור העובדה שהספר הראשון שנכתב בסדרה, "חרב שאנארה", הוא חיקוי מזוויע של שר הטבעות. שאנארה זוכה לקרדיט על פתיחת עידן חקייני טולקין הזולים. שאנארה, למקרה שלא הבהרתי את עמדתי, זה איכסה.

alond

New member
התאפקתי והתאפקתי אבל...

כל הנאמר הוא דעתי בלבד. שר"ה דפוק ומגעיל. אם החרב של שנארה זה חיקוי שלו אז זה חיקוי מדהים. בזמנו קראתי את שניהם באותה תקופה של כמה שנים ובעוד ששר"ה בקושי עבר לי בגרון, החרב של שנארה היה כתוב יפה ומעניין והיה אחד הספרים שנשאר בזכרוני אחרי שנים רבות!!! חיקוי? כנראה? מבחינתי חיקוי ששם את המקורי בכיס הקטן.

הלדין

New member
לא מסכים.

כל החיסרונות של הכתיבה הטולקינאית בלי אף אחד מהיתרונות שהפכו את שר הטבעות לקלאסיקה. סדרת תומס חסר-האמונה עולה עליה בהרבה- הן בכתיבה(הכתיבה הרבה יותר חיה מזו של טולקין) והן בהיגיון עלילתי(אני הזדהיתי יותר עם רוולסטון מאשר עם אנשי מינס טירית. כבר במתקפה הראשונה על מינס טירית, האויב מצליח לפתור את בעית התקיפה- ובבת אחת.[היית מצפה שאלה שבנו את מינס טירית יחשבו על אפשרות של גיצים בוערים]).

alond

New member
לא הבנתי

המשפט הראשון, למה הוא מתייחס? לשנארה? כן? אם כן אז או קיי. אנחנו לא מסכימים על זה. אני מאוד אהבתי את זה. בקשר למר קובננט (חסר האמונה!!! LOL), הרי שטרילוגייה יותר טוב קשה לי למצוא. דגש על לי
הטרילוגייה השנייה טיפה פחות טובה וזה אומר מעולה. לקח את העולם המקורי, ריסק אותו ועיוות אותו. מומלץ!!!

הלדין

New member
הכוונה הייתה לשאנארה

הספרים באמת נחמדים אבל חסר בהם שאר רוח מסוים. אני מעדיף לחכות עד שהטרילוגיה השניה של קובננט חסר-האמונה תצא בעברית.(אומנם זה לא צפוי בעתיד הקרוב אבל ימים יגידו)

alond

New member
לא זוכר באיזה פורום

אבל צחקו עלי כששאלתי מתי יתרגמו את הטרילוגייה השנייה. "למה? הראשונה הצליחה כל כך?" ו-"היא גם ככה גרועה" וכן הלאה. הייתי רוצה להמליץ לקרוא באנגלית ולא לחכות אבל האנגלית קרעה לי ת´תחת. הוא מתחרפן עם האנגלית. האנגלית כבדה מאוד. בטרילוגייה הראשונה והשנייה. אבל שווה לקרוא את זה באנגלית. זה... יש לזה את זה

הלדין

New member
אורט. זה היה בפורום אורט.

לידיעתך אני התחלתי אותו תת-פתיל בשאלה(שהתרוקנה מתוכן בינתיים) מתי יפורסם הספר השלישי "הכוח המשמר". בעצם, הם רק אמרו שהיא לא כל כך הצליחה וזה היה דידי חנוך שאמר את זה- מי כמוהו יודע? הוא היה עורך מחלקת המד"ב ופנטזיה של אופוס כאשר הוציאו את הסדרה...

SaidinsTaint

New member
את תומס קובננט

לא אהבתי כל כךבסופו של דבר. בהתחלה חשבתי שהסיפור ממש טוב, אבל הוא כל הזמן ריחם על עצמו, ובסוף התחיל ליזול לי מהאוזניים. קראתי את שני החלקים הראשונים, ואני אקרא את השלישי אם יגיע לספרייה, אבל רק בגלל ש - א-אני אוםטימיסט שמקווה שהכל ישתפר ב-אני צריך לדעת איך זה נגמר... את שאנארה לא הכי אהבתי - למרות ש(אם אני לא טועה בסדרה) היו כמה קטעים טובים מאוד בספר שבו יש את התולעת המאבנת.

Rogue 7

New member
תומס קובבננט

כמה דברים שמן הסתם שמתם לב: קובננט אוcovenant הוא לכרות ברית (ותומס כורת הרבה כאלה במהלך הספרים) כמו כן סיינט תומס הוא הארכיטיפ הנוצרי לספקנים בכל מה שקשור לאמונה ולקבלה של אמונה בסופו של דבר. הטרילוגיה השניה הרבה פחות טובה מהראשונה. יש הרגשה שדונלדסון ניסה "למשוך את הסוס עוד קצת" טולקין עדיין שולת

למעלה