שלום!

DawnR

New member
שלום!

אני חדשה בכל העסק, התחלתי ללמוד גיטרה לפני חודשיים בערך ויש לי שאלה (כמובן): הבנתי שבאקורד, אני מתבססת על הצלילים ה-1, ה-3 וה-5. השאלה שלי היא איך אני יודעת אילו צלילים מרכיבים את האקורד? זה ע"פ הסולם בו אני מנגנת או שאין קשר? אפשר אולי דוגמא לאיך אני מרכיבה אקורד? תודה ענקית

Molchansky

New member
היי../images/Emo13.gif

זה תלוי איזה אקורד, השייכות לסולם גם חשובה אבל לא תמיד למשל באקורדים משולשים יש מג'ורי שזה טרצה גדולה ומעליה טרצה קטנה, אז אם נבנה אקורד מג'ורי מהתו רה זה יהיה רה-פה#-לה בין רה לפה# יש טרצה גדולה, ובין פה# ללה יש טרצה קטנה מינורי שזה טרצה קטנה ומעליה טרצה גדולה אז אם נבנה מהתו דו אקורד מינורי זה יהיה דו-מיb-סול מוקטן זה טרצה קטנה ומעליה עוד טרצה קטנה, אם נבנה מהתו לה אקורד מוקטן זה יהיה לה-דו-מיb מוגדל זה טרצה גדולה ומעליה טרצה גדולה, אם נבנה מהתו סול אקורד מוגדל זה יהיה סול-סי-רה# יש גם ספטאקורדים שזה אקורדים משולשים עם התוספת של הספטימה, כלומר הדרגה השביעית הם מתחלקים ל-3 קטגוריות: 1.ספטאקורדים גדולים - מג'ור גדול - משולש מג'ורי וספטימה גדולה מהבס של האקורד מינור גדול - משולש מינורי וספטימה גדולה מהבס של האקורד מוקטן גדול (העיקרון כמו למעלה מוקטן וספטימה גדולה) מוגדל גדול 2.ספטאקורדים קטנים - מג'ור קטן - משולש מג'ורי וספטימה קטנה מהבסיס מינור קטן מוקטן קטן (מוכר גם בשם חצי מוקטן) מוגדל קטן 3.ספטאקורד מוקטן מוקטן (או בשמו מוק מוק) - שזה משולש מוקטן וספטימה מוקטנת מהבס. אפשר גם לעשות היפוכים ולשנות איזה בס יהיה לאקורד, אם למשל יש דו-מי-סול אז אפשר לנגן גם מי-סול-דו שזה היפוך ראשון בשם סקסטאקורד יש עוד היפוך במשולשים שנקרא קווארטסקסטקורד ובמצב הזה האקורד הנ"ל יהיה סול-דו-מי יש גם היפוכים לספטאקורדים - היפוך ראשון נקרא קווינטסקסטאקורד אז אם האקורד במצב היסודי הוא דו-מי-סול-סי ההיפוך הראשון יהיה מי-סול-סי-דו (פשוט בונים סקסטקורד ויורדים סקונדה מהשורש, לא מהבס, מהשורש) ההיפוך השני הוא טרצקווארט והוא יהיה סול-סי-דו-מי (פשוט בונים קווארטסקסטקורד ויורדים סקונדה מהשורש) ההיפוך השלישי הוא סקונדהקורד והוא יהיה סי-דו-מי-סול (פשוט בונים משולש ויורדים סקונדה מהשורש)

DawnR

New member
תודה! ../images/Emo13.gif

ועוד שאלה - כשיוצרים סולם, למשל דו מז'ור - ע"פ מה נקבע השם של הסולם? הרי הסולם מתחיל במי...

dombi7

New member
סולם דו מזו'ר מתחיל מדו

אין לי מושג איך הגעת לזה שהוא מתחיל ממי. מישהו שמנגן סולם דו מז'ור אמור להתחיל אותו מדו עד דו. זה שהמנגינה שלך מתחילה על מי לא אומר שזה לא דו מז'ור. מה שקובע את המנגינה כדו, הוא איך היא מסתיימת. על איזה צליל הבאס מסיים.

אבי טבח

New member
תשובה

שני סוגי האקורדים המרכזיים הנפוצים ביותר במוסיקה הם : המז'ור והמינור . שניההם כמובן בנויים מ1 3 5 . ראשית עלייך לדעת בע"פ : C- דו D -רה E-מי וכך הלאה . לכן למשל האקורד C מורכב מדו מי וסול לעומתו "עמיתו " המינורי Cm מורב מ: דו - מי במול - סול . מעיין נוסחה מתמטית : מז'ור : 2 טוו - טון וחצי והמינור : טון וחצי - 2 טון . כאשר במקרה הזה הצליל דו הינו נקודת ההתחלה בשני המקרים . מקווה שעזרתי .

למעלה