שלום!

moria3

New member
שלום!

היי, אני בן 18... ומאוד רציתי לדעת האם קיים מסלול התמחות בנושא השואה... כלומר ממש "סוג של" מסלול אקדמאי.. שבו באמת לומדים את השואה, על כל רבדיה.. במסגרת מסויימת.. תודה רבה!

בהחלט כן

אתה יכול ללמוד לדוגמא באוניברסיטת בר אילן, תואר ראשון מורחב "תולדות ישראל", ולקחת קורסים על השואה. בהצלחה, ואנחנו כאן אם יש לך שאלות נוספות!

"קורסים על השואה"? מצלצל מוזר, ענת

אולי מפני שאנו בני דור אחר. לנו היה ויש קשר כזה או אחר עם "הגולה". והם גם אינם מכירים את תולדות עם ישראל. לי יש פתרון אחד: לקרוא, לקרוא ולקרוא. כפי שאני עושה. "קורס" מצלצל לי כזילות של השואה. ואולי גם תחילת השיכחה.

אין מה לעשות גרשון

מוטב שיקחו קורס, מאשר שלא ידעו בכלל, או ידעו חצאי דברים. אני מזכירה ליידיש בבר אילן, ומרצה שלנו סיפרה בדיוק שהיא סיפרה לסטודנטיות של על ה"סופות בנגב" הפוגרמים בשנים 1881 - 1882. הו כן ענו לה הסטודנטיות, אנחנו יודעות על מה מדובר, זה "ליל הבדולח"..................?????????

ארץ השמש השוקעת

זה שמו של ספר שפירסם אמריקאי על יפאן והיכה שם גלים. בצניחה חפשית לתהום, - הייתי מגדיר את מצבנו. מיטב היהדות, - הושמד. בורות ובערות מציפים אותנו. אני קורא בשקיקה על הנער היהודי, שבגיל 4 נכנס לחדר ובגיל 10 הכיר חלק גדול מהמקורות. וכאן? קורסים, השתלמויות ושאר ירקות, שבסופם בורים ועמי ארצות. וזה החלק "העליון" של החברה שלנו. "מוישלה, שכחת את הסנדוויץ שלך" אומרת סבתא בקריקטורה, כשהיא עומדת בפתח הבית והוא ביציאה. והיא מושיטה לו ביד אחת את הסנדוויץ' וביד שניה סכין. אור לגויים.

deebeebee

New member
קורסים הם דבר חשוב

אי אפשר לשאול את הספר שאלה כאשר משפט או מושג מסויים אינו ברור. מרצה לעומת זאת, ניתן לשאול שאלות ולקבל תשובות והבהרות.

בנוסף לספרים ישנו האינטרנט

ומי שהוא קצת עצמאי במחשבתו מוצא בפורומים את מבוקשו, ודאי מבלי צורך להזדקק לקורס על השואה. אך אני מבין....

moria3

New member
חביב הדיאלוג

על כל פנים, אני חושב שמסגרת מסודרת מבטיחה לימוד יסודי של החומר... וזאת כמובן ללימודים עצמאיים, כמו ספרי לימוד וקריאה, סרטים וכו'.. בכל אופן תודה רבה!

למעלה