שלום

שלום

תגידו, זה נכון שעל מנת לגרש מחשבות רעות ומטרידות משתמשים באגוז מוסקט בזמן המקלחת?

יכול להיות

אבל אם לא תנסה לא תדע... מה שבטוח הוא, שהוא מתאים לשימוש בבעיות במערכת העיכול (גזים, שלשול), כאבי שרירים, באשת נשימה, הוא מחטא, מאלחש, אנטי ספסמודי ומעורר מיני. הוא אסור לשימוש בהריון, ועלול לגרום לצריבה על עור רגיש. לא מומלץ לשימוש לטווח ארוך. אגב, אם אתה מתעורר עם הנגאובר, מומלץ לגרד מעט אגוז מוסקט ברבע כוס מים ולשתות- עובד נפלא.

pumiki8

New member
המחשבות הרעות והטורדניות

הן מסוג OCD (הפרעה אובססיבית-כפייתית), או שמא חרדות, או שמא פחדים, או שמא לחצים? תפרט ככל שאתה מרגיש נוח.
ואגב, השימוש בשמנים האתריים הוא בשבילך על עצמך? האם אתה מטפל, האם זה הניסיון הראשון שלך עם שמנים אתריים?

אז ככה ../images/Emo26.gif ../images/Emo41.gif ../images/Emo41.gif

דבר ראשון כל הנושא הזה חדש לי ואכן זה הוא הניסיון הראשון שלי ... דבר שני אני מתעניין בשביל עצמי , אני לא מטפל או משהו כזה. דבר שלישי בקשר למחשבות הטורדניות. כן, אני מרגיש נוח מאוד לפרט וזה הסיפור..... כל העניין התחיל לפני שנה בערך שנפרדתי מבת הזוג שהייתה לי דאז לאחר תקופה של שנה חצי בערך ביחד. מאז השתבשו לי החיים במלוא מובן המשמעות. היא לא יוצאת לי מהראש!!! חשוב לציין שאני זה שיזמתי את עניין הפרידה. זה שאני אומר שהיא לא יוצאת לי מהראש יכול להישמע פשוט לתפישה אבל זה ממש לא. כל דקה שעוברת במשך כל הזמן הזה עד היום אני מקשר כל דבר אלייה ובסופו של דבר אני מוצא את עצמי במחשבות עמוקות על הקשר שהיה לי איתה. להגיע למצב שאני והיא נחזור לא יכול לקרות כי אני לא רוצה את זה ואני בטוח בזה, אבל לא יודע למה אני פשוט אובססיבי לגבי זה. זה פשוט רודף אותי. אני לא יודע כבר מה לחשוב, מה לעשות, איך לצאת מזה.... במקרה יצא לי לדבר עם מישהי שקצת בעניינים של השמנים והצמחים לסוגיהם, והיא זו שאמרה לי ששימוש באגוז מוסקט יכול לעזור לנקות את הראש... מה שהיא יייעצה לי לעשות זה, אמבטיה מלאה מים בתוספת של אגוז מוסקט ושהייה של חצי שעה בערך במים... ת'אמת להגיד? נראה לי הזוי, מצחיק, ואולי לא שפוי לעשות את זה, אבל אני אובד עצות ומת להיפטר מזה אז אמרתי יאללה למה לא לנסות... אין לי מה להפסיד... זה בגדול הסיפור וזה בגדול המצב שלי כרגע.... אני מוכן לשמוע את דעתכם, מחשבותיכם וכל מה שיכול לעזור במצב הסבוך הזה.... בינתיים שיהיה לילה טוב למי שישן או בדרך לישון וחג שמח לכולם!!! מחכה לתגובות....

pumiki8

New member
אם תשאל לדעתי:

המצב בו אתה נמצא דורש הכוונה מקצועית וחיצונית. האם שקלת טיפול פסיכולוגי? הרבה אנשים נרתעים רק מהמילים עצמן, כי הם ישר מדמיינים אישה בת 50, שיושבת בשיכול רגליים ושואלת "ואיך זה גורם לך להרגיש?" - אך זה לא תמיד כך. יש סוגי טיפולים שהם קצרים, ממוקדים בהווה, ויכולים לעזור לך פלאות בהבנת המצב שלך והדרך לצאת ממנו [הניסיון שלי עם פסיכותרפיה מוגבל לספרי הלימוד, אני ממליץ שתבדוק על שיטת טיפול בשם CBT. הם אמנם מפורסמים בטיפול המוצלח בפוביות וחרדות, אבל אני יודע ששיטת הטיפול שלהם היא קצרת-מועד וממוקדת. אני מניח שגם טיפולים "קלאסיים" (אך לא פסיכודינמיים, מהם הייתי מתרחק) יכולים להציע משהו קצר-מועד שכן מטפלים אינם מגבילים את עצמם לשיטת טיפול אחת אלא מתאימים אותה לפי המטופל. תנסה לראות מה יש לקופת החולים שלך להציע, או אם חברים קרובים יכולים להמליץ לך]. דע שארומתרפיה תוכל לעזור לך בסימפטומים (בלחץ, בחרדה, באי-השקט) אך לא לרפא את הגורם (ולכן ההמלצה לנסות טיפול פסיכולוגי). כיוון שהטיפול בסימפטומים הוא מורכב, ולא כולל "רק" תערובת למבער וזהו [משהו שגם ידיים לא מנוסות יכולות לעשות,] אולי יאכזב אותך, אבל אם אתה מעוניין לפנות לארומתרפיה, הייתי ממליץ לך ללכת לאדם מוסמך בזה. הוא יוכל להעניק לך טיפול רחב יותר, מקצועי יותר, לחסוך ממך כאבי ראש ואף גרימת נזק בטעות.

תודה על התגובה שלך.

האמת היא שזו פעם ראשונה שאומרים לי שזה אולי יכול להיפתר בצורה הזאת. האמת שאין לי בעיה עם זה. חוץ מזה שאני אכעס על עצמי שבגלל בחורה שאני העדפתי לא להיות איתה אני צריך להגיע למצב כזה... אבל מה אני יכול לעשות. ת'כלס כמו שאתה וכל מי שמכיר את התחום הזה של שמנים וצמחי מרפא, יכול בקלות להגיד שזה קשור בצורה כלשהי לאמונה שהיא קצת קשה לתפישה, תקן אותי אם אני טועה. בכללי אפשר להגיד אמונה תפלה. למה אני אומר את זה? יצא לי לא פעם לחשוב שאותה אחת שייהתי איתה מצאה לה דרך לנקום בי ועשתה את זה בדרך הזאת- לא חסר היום אנשים שיכולים לעשות רע דרך עין הרע כישופים וכל מה שקשור לזה... או שהדימיון שלי יותר מדי פורה. מה שכן, המשפחה שלי היא ממוצא מזרחי, וכידוע לעדות המזרח לא חסר עניין בכל מה שקשור לאמנות תפלות ודרכים לסילוק עין הרע. אז יצא לי לא פעם לעבור מין סילוק עין הרע ע"י כל מיני תרופות סבתא.... אז מה? לא יכול להיות שזה המצב?

לא, זה לא המצב,

כמו שנאמר לך בצורה די יפה וברורה , נראה כי מדובר בעניין נפשי, במשהו שאתה לא מסוגל לשחרר וצריך ללמוד איך. גש לאיש מקצוע. חבל על כל האנרגיות שאתה מוציא. בהצלחה.

אני חייבת

להסכים עם עמית, יש צורך בטיפול מקצועי. פסיכולוג זו אופציה, אך אני לא בטוחה שאתה שם. אבא שלי תמי אומר: "משוגע שיודע שהוא משוגע, הוא חצי בריא"... במקרה שלך, אתה נפרדת ממנה ואתה עדיין בידיעה מוחלטת שזה היה צעד נכון ואתה לא מתחרט או מנסה להחזיר את הגלגל אחורנית. אתה "חצי בריא"... אם אתה מבין אותי. ישנם טיפולים מסוגים שונים שיכולים לעזור לך להתקדם למקומות נפלאים - בעזרתך ! אם תרצה המלצות, תוכל לפנות אליי לתיבת מסרים או למייל, אני לא חושבת שמותר לכתוב כאן המלצות. בכל מקרה, שיהיה בהצלחה.

למעלה