שלום!!

• פותח הנושא gkaz
  • פורסם בתאריך

gkaz

New member
שלום!!

שמחתי למצוא את הפורום!! הנושא מעניין אותי זה תקופה ארוכה - מאז חזרתי ממסע לפולין שנה שעברה. אני עוסק בחיפוש מידע על העיירות של שני סבי וסבתי וחפוש משפחה- ללא הצלחה עד כה. מישהו מחפש מידע של עיירות בבילרוס\מזרח פולין\ליטא?? אני מחפש מידע על העירות אסטרין (בילרוס), סוקולקה(פולין) ורדוישקלקי(ליטא). כל עזרה תתקבל בברכה!!

friend9

New member
עזרה לחיפושים

עיירות אלה קרובות זו לזו, אף שנמצאות במדינות שונות. יש הרבה חומר בפרקים השונים של Jewishgen ובאתרים רבים ברשת. להקלת החיפוש אתן לך צורות כתיב שונות של 3 העיירות, כפי שמופיע במקורות שונים. Ostrin, Ostrino, Astrin, Ostrina, Ostryna. Druskiniakai, Druskeniki, Druskieniki, Druskiniki. Sokolka, Sokulka, Sokolke.

שירי71

New member
סוקולקה!!!!

אוקיי סבתי ז"ל מצד אבי הגיעה משם ואבי ממש בעניין של שורשים. תן לי כתובת מייל שלך אני אעביר לו. יש מה לדבר על יהודי סוקולקה (או יותר נכון מה שנשאר מיהדות סוקולקה). פעם היתה תכנית ברדיו לפני כמה שנים על העיירה סוקולקה וזה שודר ביום השואה לפני כמה וכמה שנים.

כוכה

New member
רדווילשקי

עיירה בליטא (השם בלועזית: Radviliskis)נמצאת ליד שאבלי (Siaulai). אינפורמציה למכביר בספר הקהילות - ליטא מאת דב לוין בהוצאת יד ושם. באינטרנט יש קצת אך לא משהו. מצ"ב אתר הזכרון הנמצא במקום בו נרצחו יהודי העיר. היום - בקצה מגרש כדורגל, לוח המתכת עם הכיתוב נעלם. נשאר סלע חשוף וששה עמודים לזכר המליונים.

ספרן

New member
סוקולקה

יש ספר זכרון לא קטן על סוקולקה. אם אתה מעוניין בו, תכתוב לי מסר.

friend9

New member
שלום gkaz

א. בהודעה שלי טעיתי בפרטים על רדווילשקי, ומבקש סליחה. ב. קצת שמות, ופרטים כמו תאריכים, שייכות השמות למקומות ועוד (גם סיפורי סבתא) - לא יזיקו ואולי גם יועילו למצוא מידע נוסף.

gkaz

New member
תודה ועוד פרטים

דבר ראשון - כיף לקבל תגובות ועזרה -תודה! דבר שני, שייכות שמות משפחה לעיירות: קזימיר(קזמיר) -אסטרין גרבובסקי - סוקולקה לויט - רדווילשקי. תאריכים - סבי וסבתי התגורוו בעיירות מהולדתם על לפרוץ המלחמה,מלבד סבי מרדוילשקי שעלה ארצה ב-36. בידי ספר הזכרון של קהילת אסטרין, ובו סבי מוזכר, בפרק המדבר על היהודים בתקופת הגטו העיירה. תודה!

כוכה

New member
אסטרין - אוסטרוב

ייתכן ואסטרין שאתה קורא - זה אוסטרוב שנקראה גם אסטרה באוקראינה. מצ"ב קישור למוצגים משם הנמצאים בארכיון של בית לוחמי הגיטאות. אפשר לפתוח. בהצלחה.

למעלה