שלום

שלום

בעוד כשנתיים ארצה להתחיל ללמוד... אך איני סגורה על המקצוע... מה שבטוח זה שזה יהיה ללמוד משהו שקשור לילדים. אז יש נושא שאני מתעניינת בו במיוחד ואשאל עליו... ילדים בעייתים. אני עובדת בגן רגיל לילדים בני 4 ויש ילדון בעייתי קשה לו והוא לא מבין דברים , הוא לא יודע להבדיל בין טוב לרע והעבודה איתו מתגמלת יותר מכל. אז רציתי לדעת יש מקצוע מיוחד שמתאר עבודה עם ילדים כאלה? או שפשוט ללמוד חינוך/חינוך מיוחד? האם יש לימודי חינוך גם באוניברסטאות או רק במכללות המיוחדות לכך? תודה!

יש...

יש לימודים של חיונוך מיוחד חינוך גם באוניברסיטאות.ובעיקרון אם את לומדת חינוך מיוחד אז את יכולה לבחור לעבוד עם ילדים כאלה.יש גם מסלול של חינוך מיוחד לגיל הרך, בדוד ילין בירושלים,אבל נראה לי שחינוך מיוחד גם כולל את זה שיהיה בהצלחה!

moran341

New member
זה חינוך מיוחד

זה בדיוק המסלול של חינוך מיוחד, יש לך 28 מסלולים לזה בארץ חלקם באותו מוסד. צרפתי לך רשימה שדרכה את יכולה להיכנס לאתרי הבית של כל המוסדות שמלמדים חינוך מיוחד מהלוח לימודים של וין-וין. יש לך מסלולים של שנה וכאלה של 3 או ארבע תלוי אם את משלבת עם זה תואר.

naama 12345

New member
לימודי חינוך מיוחד

היי חתולית... מה שאת מחפשת זה חינוך מיוחד. ואני יודעת את זה מניסיון, כי זה מה שאני לומדת... במכללת לוינסקי!! יש לך כמובן אפשרות לבחור בין מסלול חינוך מיוחד של גילאי 6-21 לבין מסלול לגיל הרך (0-6) שהוא משולב- גם חינוך מיוחד וגם חינוך רגיל. ולדעתי, אפילו שיש את זה גם באוניברסיטה- כדאי לך להעדיף מכללה, כי במכללה את גם מתנסה באופן מעשי בזמן הלימודים, וזה לא דומה בכלל ללימודים שהם רק תאוריה!

pp90

New member
אכן....מה שמתאים לך זה חינוך מיוחד

אני מכירה את המסלול בבית ברל שיש בו מוקדי הכשרה ייחודיים: מוקד להוראת לקויי שמיעה, מוקד הוראת ילדים בעלי נכויות התפתחותיות כמו: אוטיזם, PDD, פיגור שכלי ומוקד של חינוך מיוחד משלב. היתרון הגדול במסלול בבית ברל, הוא שניתן להרחיב את הלימודים לקבלת תעודת הוראה נוספת בחינוך הרגיל. כדאי לך להתקשר, ואולי אפילו להגיע לייעוץ שבו תוכלי לתאר את הלבטים שלך ויוכלו למקד אותך בתחום הרלוונטי עבורך.

למעלה