שלום!

plomphy

New member
שלום!

אני לא בטוחה שזה המקום לשאול אבל שערכתי חיפוש בפורום הבנתי שמדברים גם על זה כאן. הייתי רוצה להתחיל לנסות להכין שפתונים וקרמים וכל מיני דברי קוסמטיקה. הבעיה היא שאין לי מושג מאיפה להתחיל. אני לא רוצה דברים יותר מדי מסובכים רק מהסיבה שאני לא רוצה לעבוד לפי מתכונים, אבל אני לא יודעת איפה קונים את כל המוצרים (שמנים למיניהם, שעוות דבורים, משמרים וכו') ובעיקר- מה הקטע עם משמרים? חובה? איזה משמרים יש? כמה שמים? יש לי גם שאלות יותר פרטניות לדוגמא- אני נורא רוצה להכין שפתון עם פאפאיה וחלב סויה, אבל אני יודעת שזה קצת לא הגיוני כי זה...חלב אבל אולי יש בכל זאת דרך כי לא מצאתי לגבי זה שום מידע באינטרנט. בכל מקרה אני די הולכת לאיבוד בכל העסק אז אם מישהי/מישהו כאן יוכל לעזור לי זה יהיה נפלא! :) יום טוב, מאיה.

ההמלצה שלי

לעבור קורס קצר ברוקחות טבעית בקורס כזה תקבלי מושג על כל הנושא ותוכלי להתחיל ולעשות ניסויים בבית (ישנם קורסים של 4 מפגשים...רק בנושא הרוקחות) קיימים גם ספרים בנושא, ספר מוצלח הוא "ניחוחות מרפא" של ולרי אן וודורד (נדמה לי שזהו שמה..?) בהצלחה והנאה מרובה תמי

plomphy

New member
אפשר קצת מידע על הקורס?

אני לא יודעת אם זה יתאים לי כי אני בצבא ואת ההתעסקות בנושא הזה אני משאירה לסופי שבוע. בתכלס את רוב המידע אני כנראה אוכל למצוא גם באינטרנט או כמו שאמרת בספרים מה שאני כן צריכה זה לדעת איפה משיגים את כל החומרים ותודה! אגב- essential oils, איך זה נקרא בעברית?

pumiki8

New member
Essential Oils זה שמנים אתריים בעברית.

מי כמוני יכול להעריך את ההתלהבות שלך מהפן הרוקחותי והקוסמטי. אבל מכיוון שאין לך הכרה עם העולם האתרי - לא ספקים, לא ספרים, לא רקיחות, הייתי ממליץ לך ללמוד דברים בסיסיים לפני שאת מנסה לרקוח דבר מסוים, גם אם את רוצה לרקוח רק אותו. הספר "ניחוחות מרפא" של ואלרי אן וורווד הוא בסיסי ומציע מגוון פתרונות להרבה בעיות, אבל הוא לא מסביר על דרך הרכישה של שמנים אתריים. ישנם שלל סדנאות קצרות על רוקחות וקוסמטיקה, כאלה שהם ממש "על קצה המזלג" ויכול להיות שיתאימו לך.
חיפוש קצר בגוגל על "ארומתרפיה קוסמטיקה" או "ארומתרפיה רוקחות" או "סדנא ארומתרפיה" יניב לך תוצאות מתאימות. אני מצרף לך קישור לקורס שאני מאוד רוצה לעשות. מהמידע עליו אני מבין שהוא מאוד נרחב ומקיף, אבל אני לא יודע איך הוא יוכל להסתדר עם הלו"ז של חיילת. http://www.broshim.tau.org.il/OpenCourses/cosmetics.aspx את מוזמנת לחפש בפורום (יש בטאגליינס, לדעתי) שרשור ספקים - בו תוכלי למצוא ספק להזמין ממנו כמה חומרים בסיסיים, באם תתקבעי על פורמולה בסיסית ותרצי להכין אותה ותרגישי מוכנה לזה. אם תדפדפי בין דפי הפורום, אני בטוח שתמצאי הודעות של אנשים שגם רוצים להיכנס לתחום בלי הרבה ניסיון בו... זו משימה קשה, ואולי אף בלתי אפשרית, להסביר על רגל אחת את כל הפן הלוגיסטי של הרקיחה - איפה רוכשים, משמרים או לא משמרים, איך אוכל להכין... אני מקווה שאת מבינה שכשלא כותבים לך מעין "פיתרון פלאי" זה לא מתוך רשעות או חוסר רצון לשתף. אני מאחל לך שאם תרצי להתעמק בתחום תמצאי היכן להעשיר את עצמך, ושתגיעי למצב בו תרקחי דברים שאת רוצה לרקוח!

plomphy

New member
אופס..נלחץ האנטר.. :)

קודם כל תודה רבה מחר שיהיה לי זמן אני באמת אתחיל עם החיפושים הנרחבים והמייגעים בפורום ובאינטרנט. אני רק חייבת לשאול- אתה באמת בן 16?

pumiki8

New member
מייגעים מייגעים - אבל לומדים הרבה ../images/Emo13.gif

אני בכל מקרה הייתי ממליץ לך לקחת איזו מיני-סדנא נחמדה כזו, שנותנת לך היכרות בסיסית ומספקת עם השמנים האתריים. אני מבין שאין לך זמן ללמוד את זה בצורה "אקדמית" (כלומר, לתעודה), אז אולי תוכלי לספק את הרצון לידע דרך הסדנאות. יש הרבה אנשים שמעבירים סדנאות, ואם את מוצאת כמה מחברייך שירצו להעשיר את עצמם גם - הרווחת. בן 17, אכן.
אני פשוט יודע מספיק טוב מה אני רוצה ללמוד ולעשות, כך שהזזתי את כל המסגרות הנורמליות בהתאם לזה (אני כבר לומד לתואר ראשון בפסיכולוגיה, עוד שלושה חודשים אני מסיים קורס על ארומתרפיה שלקחתי ב"מירב", ושנה הבאה אני פורש מהתיכון ע"מ להתמקד בתואר, בעבודה, ובארומתרפיה - אם קורס שאני ממש רוצה לעשות ייפתח ויתאים לי {אגב, זה הקורס ברוקחות, זה שנתתי לך קישור אליו}).

מאיה יקרה

ראשית, אני מסכימה עם תמי ועמית לגבי כל המלצותיהם. מאידך, מאחר ואת חיילת, ואין לך זמן (ואולי גם כסף...
), כדאי להתחיל בהדרגה. נכון שזה מפתה לגשת ישירות למטבח ולהתחיל בנסיונות, אבל בהיעדר כל ידע מקדים לא תצליחי לרקוח כמו שצריך וחשוב מכך, בשימוש לא נכון בחומרים תוכלי לגרום נזק וחבל. המלצתי הכנה (ככה אני התחלתי
), היא לקרוא, וכמה שיותר. אפשר גם באינטרנט וכמובן - ספרים ! תתחילי מספרים על שמנים אתריים, תביני מהו שמן אתרי, כיצד מפיקים אותו, תקראי על כל שמן ושמן לאילו מטרות הוא משמש, מהם החומרים הפעילים בתוכו ועוד. חפשי אתרים על קוסמטיקה טבעית כפי שעמית המליץ, ונסי לדלות כל פיסת אינפורמציה שתוכלי. אחרי שתרחיבי קצת יותר את ידיעותייך, לבשי סינר וגשי למטבח ! רקיחה היא כמו בישול
מספר טיפים קטנים - (נסי גם לחפש שמות אלו בגוגל כדי לקבל אינפורמציה) : שעוות דבורים - חומר מקשה, ללא שעוות הקרם לא "יחזיק" את עצמו. משמרים - בתהליך יצירת קרם משלבים שמנים עם נוזלים (מים / תמציות צמחים) בערבוב שתי פאזות אלא יהיה עלייך לשמר את הקרם אחרת יצוצו בקטריות נחמדות על הקרם... תוכלי לנסות לא לשמר את הקרם כלל ולהחזיקו במקרר. סביר להניח שיחזיק מעמד מספר שבועות בלבד. סוגי משמרים, אחוזים לשימוש... את זה צריך ללמוד. נוגדי חימצון - לשמנים יש נטייה להתחמצן במשך הזמן, נוגד חימצון נפלא וחזק הוא ויטמין E. אם הכנת מוצר משמנים ושעוות בלבד, אין צורך במשמרים אך חובה להוסיף נוגדי חימצון. שמנים אתריים - צריך להבין ששמנים אלו מרוכזים מאוד והשימוש בם הינו במינונים קטנים. דווקא כאן לא תמיד ניתן להשתמש במושג "כל המרבה הרי זה משובח..." ספקים - חומרי גלם נמכרים בדך כלל בכמויות גדולות (קילוגרמים...), נסי אולי בבתי טבע אם ניתן להזמין עבורך כמות קטנה. בכל מקרה, תתחילי מהספרים וכשתגיעי לחומרים אנסה לסייע לך. דבר אחרון, כתבת שאת לא רוצה לעבוד לפי מתכונים... זכרי, שגם אם את יוצרת מוצר חדש, חשוב שתרשמי לפנייך את הכמויות המדוייקות בהן השתמשת על מנת שתוכלי ליצור זאת שוב בפעם הבאה, מנסיון, אם לא רושמים זה אף פעם לא יוצא אותו דבר. אם את לא רוצה לעבוד לפי מתכונים של אחרים, קבלי ח"ח על יצירתיות. בהצלחה
הילה

0 אור 0

New member
../images/Emo45.gif ובהמשך למה שהילה כתבה

טיפ חשוב שנתנה לי חמותי כשעוד הייתי אופה עוגות (כבר שנים לא אפיתי, אבל פעם הייתי מפציצה כל יום שישי בעוגה-שתיים משובחות ומיוחדות ותמיד חיפשתי מתכונים חדשים ויצירתיים). היא הציעה לי שתמיד כאשר אני מנסה מתכון חדש, אעשה אותו בדיוק כפי שכתוב ורק בפעם השניה לנסות לשפר ולשנות. כך מגלים דברים חדשים שאולי נראים כמו טעות, אבל הם פשוט יוצרים משהו אחר ממה שאת רגילה. הטיפ הזה הוכיח את עצמו בעוגות, ואני בטוחה שהוא נכון אף יותר לקרמים.

plomphy

New member
לכולכם..

תודה ענקית! לא חשבתי שתהיה כזאת הענות לשאלות שלי :) אני בהחלט אשתמש בכל העצות שלכם וכנראה אני אחזור לפורום מעט יותר מלומדת עם עוד שאלות אז שוב תודה ושבוע נפלא לכולכם! אגב, פימקי, שיהיה לך בהצלחה עם הכל, ואתה ממש לא נשמע בן 17. (;

למעלה