שלום!

שלום!

מדהים שיש לכם פורום שלם לכבוד הסדרה הנ"ל. מאחל לכולכם בילוי נעים - הן בצפייה, הן בדיונים בפורום! אני אישית אינני צופה בסדרה זו (ולא בסדרה אחרת כלשהי). אשתי צופה באופן די קבוע, כך שיוצא לי לראות/לשמוע פה ושם קטעים שונים. בנוגע לפרק האחרון, נדמה לי שדווקא היתה בו אינטריגה מסוימת, לפחות על פי הרגעים ששמעתי. תרגום שם הסדרה, לדעתי, מאוד לא מוצלח, וולגרי מדי, אינו מעביר את רוח השם הרוסי - Не родись красивой - שהוא הרבה יותר עדין. כנראה קשה למצוא תרגום טוב לעברית. מה דעתכם?

white angels

New member
אתה מוזמן לראות את הסדרה../images/Emo8.gif

ביחד עם אשתך
ולגבי תרגום הסדרה צודק בהחלט,אהבתי יותר את השם המקורי(אל תיוולדי יפה),זה גם לקוח מפתגם רוסי ידוע
אבל לא נורא זה מה יש..

גם התרגום המילולי

אינו טוב, כי צירוף המילים המקורי הוא אידיומה. זה כמו שנתרגם מאנגלית "כלב חם" במקום "נקניקיה בלחמניה". אולי משהו כמו "שֶׁקֶר הַחֵן / הֶבֶל הַיֹּפִי" ?

white angels

New member
חחח אידיומה../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

נזכרתי עכשיו בשיעורי תרגום חחחחחחחח מטאפורה אידיומה,פוליסמיה..חחחחחח הממ מה שהצעת נשמע קצת פלצני אם אומרים את האמת..אני חושבת שהכי טוב שזה יישאר כמו שזה

m2love

New member
חחח פעם ראשונה אני שומעת מילה כזאת..

אני מכירה רק מטאפורה חח
ורגע לא ענית לי על שאלתי.. האם אתה בן 62?

פלצני או לא פלצני,

אבל לא שגרתי. האם מוכר לך הביטוי הזה? זה מספר משלי פרק ל"א פסוק ל'. למדתם תנ"ך?

white angels

New member
בטח שלמדתי תנ"ך../images/Emo11.gif

לא למדתי את הפרק הזה אבל אני מכירה את הביטוי..בכל אופן לא נראה לי שהוא ממש מתאים להיות השם של הסדרה,הוא כבד מדי ואל תשכח שזו אמורה להיות טלנובלה..

m2love

New member
חחחח

אתה עוד זוכר מתי שלמדת תנ"ך ? פששששששש.. יש לך אחלה זיכרון.

בוודאי לא מתאים,

סתם גיששתי
הביטוי הוא: "שֶׁקֶר הַחֵן וְהֶבֶל הַיֹּפִי..." (יש המשך). הצעתי בלצון את שני חצאיו כשתי גרסאות שונות: "שֶׁקֶר הַחֵן", או "הֶבֶל הַיֹּפִי".

m2love

New member
תראה..

בפורום יש בנות קטנות(בנות 18-13 בערך)..שהן לא הכי משיכול בעולם והן לא איזה אינשטיין. ולא ניראה שמישהו יבין את הציטוט הזה.. אז אין טעם להתווכח לגבי זה.

מי "מתווכח"? ../images/Emo12.gif

אני מודע היטב לעובדה, שרוב הישראלים כיום אינם מכירים את התרבות היהודית. אבל אל תדברי בשם כולם! ללא ספק, יש בינינו גם אנשים משכילים

למעלה