שלום!

מיקמיק22

New member
שלום!

שלום לכם, אני סובלת מהפרעות קשב אך למרות הקושי הרבה השלמתי את כל הבגרויות בתקווה להתקבל ללימודים גבוהים. יש לי בעיה חמודה במתמטיקה-המקצוע היחיד אותו לא השלמתי אך עשיתי שני קורסים חוזרים בתקווה לעבור את הבגרות אך לצערי - לא מצליחה לקלוט את הנושא. אני ממש מתוסכלת מהעניין ומתוסכלת עוד יותר שאצטרך פסיכומטרי שלא לדבר על איך אעבור אותו. אני הבנאדם שהכי מאמין בעצמו ויודעת שהכל עניין של תרגול אך בעניין שלי זה באמת לא עובד... התחלתי לחשוב על אלטרנטיבות אחרות כמו האוניברסיטה הפתוחה , אך שמעתי ששכר הלימוד שם גבוה מאוד משאר המכללות,הלימודים הם 5 שנים ולא 3 כמו השאר (ללא קורסים חוזרים) וזו שיטת לימוד עצמית שדורשת המון משמעת עצמית וזמן פנוי ללמידה בבית. איני יודעת מה לעשות ואני מתחילה להתייאש , אני כבר בת 24 ומגיל 21 אני משלימה בגרויות ומנסה להצליח במת' שלא לדבר על פסיכומטרי שלא התחלתי עדיין ואם אני מתקשה ברמה בסיסית של מת' סביר להניח שיהיה לי קשה לעבור בציון טוב בפסיכ'. מה עושים??? כיצד להתקבל ללימודים גבוהים והאם כל הנתונים שציינתי לגבי האו"פ נכונים? ושאלה נוספת,אם אתחיל ללמוד באו"פ וכעבור שנה ארצה לעבור למכללה, האם אתקבל ללא פסיכומטרי או בגרות מלאה? וחשוב לי לציין שחלומי הוא ללמוד עו"ס ויש לי המון ניסיון בתחום (ניסיון תעסוקתי והמלצות). האם זה יעזור להתקבל?.........

chihua

New member
מה זה עו"ס?

מה זה עו"ס? לא נראה לי שהמלצות יעזרו באוניברסיטה. האם בדקת מכללות? האם פנית לגורם רפואי (את לוקחת תרופות שעוזרות לריכוז וכו')? עפ מטמטיקה הייתי יכולה לעזור :) עם שיעורים פרטיים... לא ניסיתי אף פעם, אבל בעלי סובל מאותה בעיה שלך, אז אני מבינה אותך. תסבירי במדויק מה את רוצה ללמוד ומה מעניין אותך, מה את רוצה לעשות בחיים אוכל אולי לעזור יותר..

מיקמיק22

New member
עבודה סוציאלית

איני נוטלת תרופות ועברתי את כל הבגרויות , יש לי בעיה רק במת` ולא נראה לי כי ריטלין יעזור במקרה הזה...

מיקמיק22

New member
באותה הזדמנות שאלה מקצועית

אולי אני טועה, אבל אני רוצה לעבוד עם בני נוער בסיכון , להיות קצינת מבחן , או יועצת בביה"ס וכו חוץ מעו"ס , יש מקצוע נוסף ללמוד כדי לעסוק בתחום הזה? תודה

ללי1107

New member
בהצלחה ../images/Emo140.gif

מיקמיק יקרה, קודם כל אני חייבת לומר לך כל הכבוד שלמרות הקושי הרב וההתמודדות עם ADHDהצלחת לעמוד במשימה הקשה ולהשלים את הבגרויות. לגבי הפנייה ללימודים אקדמיים, כפי שציינת לימודים באו"פ דורשים משמעת עצמית ולמידה עצמאית, כך שזה בהחלט תלוי בך את כמה את יכולה לגייס עצמך למשימה הזו, עד כמה את זקוקה לתיווך בלמידה ועוד. לגבי משך הלימודים, זה בעיקר תלוי בך, כמה קורסים את רוצה "לדחוס" בסמסטר. לגבי תנאי קבלה ללימודים גבוהים בכלל , נשאלת השאלה מה הציון הממוצע שלך בבחינות הבגרות עד כה? כמו כן, לגבי פסיכומטרי, יש עוד תחומים שהמבחן בודק נוסף על מתמטיקה כמו חשיבה מילולית ואנגלית. את יכולה להשיג ציון סביר אם תלמדי טכניקות נכונות לפתרון התרגילים (בכל התחומים). לגבי מעבר מהאו"פ למכללה , שוב זה תלוי בלא מעט גורמים, בין היתר בהישגים הלימודיים שתשיגי בשנה הראשונה ללימודיך, ראיון קבלה (בחלק מהחוגים) שבו גם תוכלי לספר על ניסיונך העשיר בתחום ועוד. לגבי תחום לימודים , ציינת שמעניין אותך לעבוד עם נוער. תחום שעונה על הדרישה הזו הוא לימודי "קידום נוער" שניתן ללמוד במכללת אורנים ובבית ברל. זה תחום מרתק, שמקנה לך ידע רב בעבודה ייעוצית וטיפולית עם נוער בסיכון ומאפשר עבודה במועדוני קידום נוער, פנימיות, מעונות של חסות הנוער ועוד. בסיום התואר, תוכלי תמיד לעשות הסבה לעו"ס. מאחלת לך המון הצלחה.

pp90

New member
בית ברל

בבית ברל יש מסלול שיכול לעניין אותך - קידום וטיפול נוער. מדובר על מסלול המקנה ידע עיוני והתנסויות מעשיות בתחומים הקשורים להתנהגויות של מתבגרים, נוער מנותק ועד נוער בסיכון - זאת על מנת לקדם הבנה למקור הבעיות, הגדרתן והמשגתן, גיבוש דרכי התערבות, טיפול ותכניות מניעה ברמות שונות. בנוסף, אם תרצי תוכלי לעשות גם תעודת הוראה. לגבי תנאי הקבלה, כדאי לך לבדוק איתם...

למעלה