שלומות וברכות

שלומות וברכות

חדשה פה וחדשה בכלל בתחום, כלומר לא בפרקטיקה (כבר 30 שנה בתחלואיי עיניים למינהם) - אלא בבירוקרטיה... לאחרונה בלחץ משפחה וחברים, פניתי סוף סוף לקבלת תעודת כבד ראיה ולביטוח לאומי. בטקס הענקת התעודה - אמרה לי העו"סית כי היא ממליצה לי לפנות גם למס הכנסה לקבלת החזרים והוסיפה כי ככבדת ראיה ישנה ועדה שונה - ע"י רופאת עיניים ... לצערי אני זוכרת את הפגישה במעומעם (תחיי ההדחקה)... היא הזכירה טופס מסויים וכי עלות הבקשה כ- 2000 ש"ח אבל אם יאושר ההחזר זה וודאי ישתלם לי... למישהו אולי יש מושג - מי כמה ולמה ?... אשמח לאינפורמציה נוספת ליאת

שלום ליאת,

ברוכה הבאה לכאן. מכל מה שכתבת, דבר אחד לא נשמע לי בכלל הגיוני: שיש עלות לבקשה שמגישים למס הכנסה לקבלת החזר. זה שטויות, באחריות. שלטונות המס אינם עורכים בדיקות ראיה, ולא בדיקות עיניים. ם מסתמכים על החלטות של הביטוח הלאומי. אם שם כבר קבעו לך אחוזי נכות וציידו אותך בתעודה מתאימה, זה הכל. כל מה שאת צריכה לעשות זה לפנות למס הכנסה, עם כרטיס העיוור / כבד ראיה שתקבלי, ולבקש החזר. במס הכנסה יש ייעוץ לאזרח, ושם יסבירו לך, חינם אין כסף, למה את זכאית ואיך לקבל את מה שאת זכאית לו. אם תגשי ועדיין לא תצליחי להבין את התשובה, אנא שובי לספר לנו ונמשיך לבדוק ולעזור. בשמחה, ובחינם.

עוד כמה מילים, מאתר מס הכנסה:

בפקודת מס הכנסה נקבע (סעיף ‎9 (5)) כי נכה אשר נקבעו לו ‎100% או ‎90% נכות ומעלה, בשיטת האחוז הפוחת (במצטבר) או עוור, זכאים לפטור ממס על הכנסתם עד לתקרת הכנסה מסויימת. תקרה זו, המתעדכנת מפעם לפעם, שונה לגבי הכנסה מיגיעה אישית (כגון שכר עבודה או הכנסה מעסק או קיצבה או הכנסה שלא מיגיעה אישית (כגון שכר דירה/ואו ריבית)). א. נכים אשר שיעור נכותם נקבע ל- ‎100% נכות לצמיתות - על פי החוקים הבאים: חוק הנכים (תגמולים ושיקום), חוק נכי המלחמה בנאצים, חוק רדיפות הנאצים, חוק התגמולים לנפגעי איבה וחוק הביטוח הלאומי - זכאים באופן אוטומטי לפטור ממס. פטור ממס זה ניתן לקבל מפקיד השומה על ידי הגשת בקשה בצירוף האישור האמור. ב. אדם אשר לא נקבעו לו אחוזי נכות על פי אחד החוקים המנויים בסעיף ב, אשר יש לו הכנסה חייבת ועבר אירוע רפואי כלשהו - רשאי לגשת לועדה רפואית המשותפת למס הכנסה ולביטוח הלאומי. ג. קבעה הועדה הרפואית את אחוזי הנכות הרפואית ל- ‎100% או ‎90% ומעלה, בשיטת האחוז הפוחת (במצטבר) לצמיתות או לתקופה ארעית, יחול סעיף הפטור. הפטור יחול על נכות רפואית בלבד ולא על נכות תפקודית. ד. על המבקש הפנייה לועדה רפואית לפנות אל פקיד השומה לפתוח תיק ולמלא טופס בקשה לפטור ממס על פי סעיף ‎9 (5) לפקודת מס הכנסה. לידיעתך אם לא היתה לך כל הכנסה החייבת במס לא תהיה משמעות לקביעת הועדה הרפואית לצורך מס הכנסה. ה. עם קבלת הבקשה יקבל הפונה ממשרד השומה האזורי טפסים ‎0169 ו- ‎0169א והוראת תשלום לאגרה. ו. מסמכים אלה בצירוף מסמכים רפואיים מתאימים יועברו על ידי הפונה למוסד לביטוח לאומי. שים לב! המוסד לביטוח לאומי איננו מקבל בקשות לזימון לועדה רפואית לצרכי מס הכנסה - ללא טופסי ההפניה! ז. לצורך קבלת החזרי מס, אם מגיעים, יתבקש הפונה למלא דו"חות מס לתקופה בה נקבע הפטור. ח. עוור המעונין בהגשת בקשה לפטור ממס, מתבקש להגיש לפקיד השומה תעודת עוור שהונפקה על ידי משרד העבודה והרווחה - השירות לעוור, לאחר ‎1.1.1994. אם אין בידו תעודה כזו יופנה לועדה רפואית. לידיעתך! עבור נכות שהוכרה, ניתן לקבל החזרי מס רטרואקטיבית לתקופה של שש שנים. עד כאן הציטוט. מכאן, שתי הערות שלי. אחת - ראיתי שבכל זאת יש אגרה, אני משוכנע שלא מדובר באלפיים ש"ח. שתיים, גם אחרי שקראתי הכל אני משוכנע שהדבר הנכון הוא לפנות קודם כל למס הכנסה. אנחנו כאן להמשך הבדיקה...

בול !

.."לידיעתך! עבור נכות שהוכרה, ניתן לקבל החזרי מס רטרואקטיבית לתקופה של שש שנים..." זה בול הדבר אחריו אני תרה... אמרה לי העוסית שפניה עם טופס 127 לפרופ גייר בצרוף אלף שקלים היא הדרך הנכונה... אברר גם מול מס הכנסה ישירות. אולי העניין טמון באישור רפואי שמוכיח כי שש שנים אחורה כבר דישדשתי באפלה חלקית ?... אולי.. חן חן על הציטוטים והעזרה. ליאת אגב אני במקור מילימטר מבית עובד (-:

אם אני מבין נכון,

והלוואי ואני טועה לגמרי, היא הציעה לך לשחד את הרופא? אוי ואבוי לנו. מכל מקום, אני באמת מבקש שתספרי לנו מה העלית בחכתך בסופו של דבר, וכל אולי נאפשר לאחרים להנות מפירות המחקר.

למעלה