מספר המלצות...
אז קודם, לפני ההמלצות, הספר היחיד של ניל גיימן שקראתי היה "בשורות טובות" שנכתב בשיתוף עם טרי פראצ´ט. ספר מצויין, מעין פארודיה על גן-עדן, גיהנום וכל מה שביניהם... ומישהו כאן כתב ביקורת די טובה על הספר, עם התייחסות לתוכן והכל, וזה נדמה לי איפשהו בדף הקודם. אז אני אתן לך כמה המלצות על ספרים שאני קראתי ונהנתי: פנטסיה: א.
שר הטבעות/טולקין (השולת!!!1...סתם...
) נחשב ללא ספק, למייסד הז´אנר. יתרונו הגדול הוא בכך שהוא קלאסיקה, הדמויות מאוד-מאוד מושקעות, העולם מאוד-מאוד מפורט, ויש לו עוד הרבה מאוד-מאוד-ים ששכחתי, אבל יש לזכור שהספר נכתב כעוד לא היתה טלוויזיה, כך שלא הייתי ממליץ לך לקרוא אותו ראשון אם אתה לא מהאנשים שיכולים לחכות 100 עמוד עד שיתרחש משהו מעניין. אם את מתחילה עם פנטסייה, אולי כדאי לך להתחיל ממשהו קליל יותר. הספר מחולק ל-3 כרכים שהראשון נקרא "חבורת הטבעת" (THE FELLOWSHIP OF THE RING). ב.
הבלגריאד-מלוריאן/אדינגס אפוס משובח עם עלילה קולחת. מאוד מומלץ כספר פנטסיה ראשון. ההיסטוריה והגיאוגרפיה של העולם בנויות טוב מאוד, ושימוש טוב בפערי-ידע בכדי לגרום למתח. באופן כללי, הסדרה מספרת על נער החי בחווה שלווה, עד שיום אחד הוא נקלע להרפתקה, הלקוחת אותו למחוזות רחוקים, ובמהלכה הוא מגלה דברים מעניינים על עצמו, על יעודו ועל האנשים הסובבים אותו. הסדרה כוללת 2 תת-סדרות - הבלגריאד והמלוריאן, כשמומלץ לקרוא אותן לפי הסדר. הספר הראשון בבלגריאד נקרא "חייל הנבואה". ג.
טרילוגיית חרב האופל/ וויז והיקמן עלילה יפה המתרחשת בעולם מעניין מאוד שבו לכל האנשים יש כוח קסם. בעולם זה, נולד יום אחד, אדם ללא כוח קסם, בכלל. הטרילוגיה מתארת את מסעו ומאבקו. כתיבה קולחת. הספר הראשון נקרא "חישול החרב". ספרות מדע-בדיוני:
חולית/פרנק הרברט אם הייתי מתחיל לכתוב על חולית, זה היה לקוח לי מאות שורות ולכן אני לא אתיימר מלכתחילה. אני רק אגיד שזה ספר המד"ב הטוב ביותר שקראתי מעודי, שהיקום של חולית הוא יצירת מופת, שהעלילה בנוייה באומנות - דיאלוגים, מונולוגים, חידות לא-ברורות, ופערי מידע המצטרפים אחד לשני בסוף הספר כמו חלקים לפאזל.