שלומות לכולם..

מתוקית.

New member
שלומות לכולם..../images/Emo39.gif

במקרה נתקלתי בפורום הנ"ל ואני רוצה לומר לכם שילדתי נולדה עם CLUB FOOT ועברה ניתוחים בגיל 7 חודשים ואח"כ בגיל 2.5 ואת כל התקופה כמובן היא עברה עם גבסים ב רגליים אני טיפלתי בה בבי"ח תל השומר כשאוכל אסרוק לכם תמונות ואשים כאן רק כדי להרגיע את כולם או לפחות את מי שלא יודע לקראת מה או מפחד ממה יהיה כיום ילדתי הולכת מקפצת משתוללת והיא כבר בת 14 הכל עבר בשלום חוץ מהצלקות שנישארו וכעת הילדה משגעת את הרופאים מתי היא תוכל לעשות ניתוח קוסמטי. אז לכולם בהצלחה בטיפולים ובניתוחים ולשאלות במסרים אשמח לעזור (היא הראשונה שלי ואצלה זה מום מולד - אצל הילד השני שהוא כיום בן עשרה וחצי חודשים הכל מצויין ואין לו את זה ובשבוע הבא יש סקירת מערכות ומקווה שגם לשלישי\ת אין) לילה קסם לכולם ג'ול

Adoushi

New member
מתוקית

ברוכה הבאה לפורום. אני איהאב, אבא ללידיא, בת שבעה חודשים וחצי, נולדה עם קלאב פוט דו-צדדי. זה מעודד לשמוע על הילדה שלך ותודה על הנכונות לשתף אותנו במה עברת במהלך הטיפול בבת שלך. נשמח כמובן לראות תמונות. כיום, עוברים רוב בתי-החולים לטפל בשיטת פונזטי "הלא ניתוחית", אני חושב שגם בת-השומר עברו לשיטה זו. שמעת על שיטה זו? בקיצור, נשמח לראות את ההודעות שלך בפורום שלנו. אני בטוח שהרבה הורים ישמחו ללמוד מנסיונך ולקבל תמיכה ועידוד. בהצלחה בסקירה, עדכני אותנו. איהאב

מתוקית.

New member
בוקר../images/Emo42.gifאיהאב וכולם

תודה. לאשמעתי על שיטה זו אשמח לפרטים אצל ספיר התחלנו עם גבסים מיום לידתה וכבר אז נאמר לי שהיא תעבור ניתוחים מפני שאצלה זה היה ק"פ קשה האם גם במצב זה שיטה זו יעילה? לכן הגבס כאשר הגבש בחודשים הראשונים היה זז מעט הייתי חייבת לחזור כדי להוריד לה ולשים חדש. הניתוחים הראשונים בשני הרגלים מאחורה ובאת מהן גם קדימה כדי לא לפגוע בלוחיות הצמיחה של הרגל. ובגיל 2.5 שוב ניתוחים הפעם ב2 הרגליים קדימה ואחורה. אשים תמונות אבל הן רק עם גבסים ברגליים לפני תוך כדי הניתוחים ואחריהם. את הניתוחים לא תיעדתי זה היה לי קשה מדי. אם ספיר תסכים אשמח לצלפ את כפות רגליה היפיפיות ולהראות לכם. יום טוב לכולם. ג'ול

Adoushi

New member
ג'ול

תודה שאת משתפת אותנו. מקווה שאכן ספיר תסכים להראות לנו את כפות רגליה. אני חושב הרבה הורים בתחילת הדרך יתעודדו מסיפורה של ספיר. לגבי שיטת פונזטי, נכתב עליה המון פה בפורום. היא מתאימה גם למקרים הקשים. ההבדל הוא שהשיטה הזאת היא "לא ניתוחית". הטיפול בה מתחיל מיד אחרי הלידה (אפשר לחכות כמה ימים), השלב הראשון הוא גיבוס שבועי מלוהה במיניפולציות לרגליים. בממוצע צריך 5-7 גבסים (7 זה במקרה הקשה, לפעמים מספיק 4, אם הק"פ הוא קל). השלב השני בטיפול הוא ניתוחון קטן לחיתוף גיד אכילס (במטרת הארכתו, בק"פ הוא קצר מהרגיל). אחרי הניתוחון הזה הרגל מגובסת לשלושה שבועות שזה הזמן המחות לגיד להתאחות במקום הנכון. השלב הסופי בטיפול הוא שלב שומר תיקון והוא הנעליים שמחוברות ביניהם במוט. בשלושה החודשים צריך לנעול שעות ביום. בהמשך רק בשעות השינה. מקווה ששפכתי לך קצת אור. הנה כמה קישורים על שיטת פונזטי: 1) מצגת וידיאו בה מתועד טיפול של ד"ר פונזטי במקרה קשה של ק"פ http://www.vh.org/pediatric/patient/orthopaedics/clubfeet/testimonialvideos/clubfoot_entire.html 2) האתר של כדור, אשר נכתב בידי עידית, חברה בפורום על טיפולה בבנה בשיטת פונזטי. אתר מומלץ ביותר, מכיל הרבה חומר http://truly_clubfoot.tripod.com מקווה שלא כתבתי יותר מדי. שמח מאוד שהגעת לפורום. יום נעים

מתוקית.

New member
לו זה היה לפני 14 שנים

אולי לא היה צורך בניתוחים מי יודע גם לספיר החלפתי גבס המון פעמים בשבוע וגם לה היה את המכשיר שנקרא דניס בראון אם אני זוכרת נכון תודה על האתר כיום אמנם אני לא אצטרך להשתמש בו עברתי את השלבים הנ"ל ונקווה שגם לא בעתיד אבל טוב לדעת. לא כתבת יותר מדי זה בסדר גמור יום קסם ג'ול

Adoushi

New member
אני מאחל לך

שלא תצטרכי להשתמש במידע הזה. כתבתיגם כדי שאחרים שנכנסים לפורום יקראו. כנראה הטיפול שעברה ספיר שילב קצת משיטת פונזטי. הנעליים שכתבתי עליהן זה אותו הדניס בראון שהיה לספיר. בהצלחה לספיר בכל אשר היא עושה.

tgdr

New member
../images/Emo151.gifאצלנו זה עבד אחרת......

לי יש בן בן 28 שהיה עם ק"פ דו צדדי וכבר אז טיפלו בו בהדסה עין כרם בשיטה לא ניתוחית שהיום אני יודע שקוראים לה שיטת פונזי, כבר אז היה מי שהמליץ לנו לנתח ולמזלנו כי רב הלכנו להתייעצות נוספת בהדסה אצל ד"ר יוסיפוביץ והוא נחרד רק מלשמוע על ניתוח בגילאים הצעירים וחד משמעית הוא אמר ואני לא אשכח זאת לעולם: לנתח תמיד אפשר, אכשיו זה הזמן היחיד האפשרי לטיפול ללא התערבות של סכין!!!!!! וכך היה. שיהיה סופ"ש נעים ושקט ושימשי עם הרבה ים לכולנו. רפי

חייבת לתקן משהו,איהאב וכל החברים../images/Emo20.gif

לא אומרים "ק"פ דו-צדדי" אלא "ק"פ דו-רגלי" או "ק"פ בשתי הרגליים". כשאומרים דו-צדדי הכוונה לשני הצדדים של הרגל וזה לא נכון מבחינה הגיונית. יש ק"פ אחד בכל רגל.

שלום ג'ול, טוב לקרא אותך

אני עידית אמא של אושרי בן התשעה וחצי חודשים. ממש כיף לקרא את מילותייך. תודה. בשני ליולי יהיה מתוכנן לנו מפגש פורום ברחובות (יום שישי בשעה שלוש). זה יהיה הכי טוב בעולם לפגוש אתכם. מפגשי הפורום שלנו ממש כיפיים. אם תרצי פרטים נעביר במסרים. תודה שוב על כניסתך לפורום והשיתוף עם ספיר, והמון הצלחה בהריון הנוכחי
עידית

ג'ול שלום, נעים לקרוא אותך

הבן שלי, טל, בן שש, כמעט "זקן חברי הפורום"... אני שמחה שמה שמטריד את ספיר זה ניתוחים קוסמטיים. מקווה מאוד שההריון השלישי יעבור בטוב וללא ק"פ. תעדכני אותנו. בהצלחה בכול, יעל

מתוקית.

New member
../images/Emo140.gifתודה לכולם

גם ההזמנה ברחובות אני ממש לא אוכל להגיע ההריון תינוק בעל שמגיע מאוחר וספירוש שבחופש רוצה טיולים ושאר ירקות ויש בדיקות בחודש זה וארועים(כן ירבו) אבל אנסה בפעם אחרת אתם באמת אנשים חמים ותודה על הכנסת האורחים איף מישהי השאירה כאן הודעה על ילד שסיים היום ניתוח ופתאום הגשם התחיל לרדת אצלי אני יודעת שזה יעבור לילד ואני יודעת שהכל יהיה בסדר אבל אני יודעת גם כמה קשה וכמה עוברים עד שהכל בסדר ליבי עם הילד והוריו הגשם אצלי יעבור מהר זה רק קצת לחזור לעונת הגשמים הזכיר נשכחות ושוב הרי איך נוכל לשמוח אם נשכח שיש גם עצב לפעמים רק טוב לכולם ליבי תפילה שיעבור מהר את הכאבים ולא יזכור אותם יום קסם ג'ול

למעלה