שלומות לכל!

שלומות לכל!

מעשה שהיה כך היה: נסעתי לעזור לאנשים הטובים למכור מנויים ל"חלומות באספמיה". בין לקוח ללקוח התחלתי לדבר עם אחת, יולי שמה (אולי אתם מכירים...
). השיחה התגלגלה לכתיבת מד"ב. יולי הפצירה בי קשות לבוא לפורום זה ולפרסם - והנני. אז אני עדיין קצת מפחד להראות פרוזה (עברתי טיפול בהלם אצל NY), אז נתחיל עם פילק שכתבתי: חברו הטוב ביותר של איש-החלל בחלל שטה ספינה, שם בינות לכוכבים, בעברה היא כבר ידעה דם, ואנשיה מורעבים. קשים חייו של איש חלל, בין תרצה או לא תרצה, יש געגוע, ובכלל, מנוחה הוא לא מוצא. לא אישה לא משפחה, עסק זה אינו פשוט, לא הלצה ולא בדיחה, מכאב לב אפשר למות. על כן יש לו סוד קטן, חבר זעיר במגירה, והוא קטון, עגול, לבן, יוציאו לעת צרה. הוא חבר טוב, נאמן, תמיד יבוא כשלו נזקק, הדיכאון חלף מזמן, ידיד נפלא הוא – הפרוֹזאק. לילה טוב, -רובין עוטה המגבת.

N Y

New member
טיפול בהלם, אה? ../images/Emo8.gif

לא, יקירי, אל תפחד להראות פרוזה. אתה צריך לפחד רק מדבר אחד. ממני. סתאאאם! אל תחשוש לקבל ביקורות, אל תחשוש *מ*הביקורות, ואל תיתן לשום דבר לעצור בעד הכתיבה שלך. קרא את הביקורות, הסק מסקנות והמשך הלאה. ככל שהן רבות יותר, כך למדת יותר, ועל כן היה מאושר. (אפשר גם לשלוח לי מזומנים בדואר...) אני עומד לדון בפילק שלך משתי בחינות עיקריות: א. תוכן: הסיפור שבפילק הוא דוגמה טובה לכך שאמצעי טכנולוגי סתם לא הופך מיידית יצירה כלשהי ליצירת מד"ב. הסיפור היה יכול להתקיים באותה מדה לו היה מדובר באוניה, בסירה, במסע ארוך ביבשה או על הקרח, ואפילו סתם במקום רחוק. גם הפואנטה, איך לומר, קלושה משהו. ב. טכניקה: נראה לי כאילו אתה מנסה לשמור על משקל כלשהו ונכשל. כדי לעבוד על כך, נסה לקרוא את השיר בקול רם. אם אתה לא מרגיש שמשהו לא בסדר, נסה למצוא מישהו מנוסה יותר שיקריא אותו, ואז שיקריא לך שיר בעל משקל טוב. (יש, למשל, פואמה אחת שכתבתי...
) בכל מקרה, אנסה לטפל בחלק קטן מהשיר כדי להדגים: מקור: בחלל שטה ספינה, שם בינות לכוכבים, בעברה היא כבר ידעה דם ואנשיה מורעבים. עיבוד NY: ספינה אז שטה, בחלל, אי שם בינות לכוכבים, בעברה ידעה היא דם, ואנשיה מורעבים. שים לב למשקל המדויק: שמונה הברות לכל שורה (אם כי הייתי מחפש דרך לקצר את השורה האחרונה לשש הברות). זהו להיום. אל פחד!

Ana14s

New member
תגובה...

קודם כל האם יכול מישהוא להסביר לי מזה אומר NY ומזה מד"ב, (אני בסה"כ בת 14, איני יודעת מזה עדיין.) השיר שלך די טוב, ובאמת יש שם חלק שצריך לשנות כמו ש: N Y אמר לך... אני אשמח מאוד אם N Y יקרא את הסיפור שאני כתבתי... (פרק א') ויגיד לי את ביקורת שלו על הסיפור! מחכה לתגובה מהירה...

Yuli Gama

New member
איזה חלק ממה שנאמר :)?

מד"ב = מדע בידיוני וגיל זה אינו תירוץ! :)

למעלה