שלומות לכל.

שלומות לכל.

הרבה זמן שלא ביקרתי כאן (בגרות בתיאטרון, ושאר מסיחים), ואני שמח לראות שהפורום חי ובועט כמו בפעם האחרונה שקראתי בו. יש לי שאלה - מישהו יודע, או יודע איפה ניתן למצוא, את האטימולוגיה של המילה "מִסְפַּרָיִם" (סביר שטעיתי בניקוד, אבל הכוונה היא לכלי שגוזרים איתו, לא לערכים מתמטיים)? אם אתם יודעים את האטימולוגיה של המילה בשפות שאינן עברית - גם טוב. תודה רבה, -רובין עוטה המגבת.

../images/Emo124.gif התפקדות ../images/Emo88.gif

שלום רובין, אני שמחה לראות שעודך עוטה מגבת...
ברןך השב. אשר למצטרפים החדשים אנא ספרו לנו קצת, כאן למטה, מי אתם, מה אתה עושים בחייכם ועוד כל מיני דברים שבא לכם לספר לנו על עצמכם וכמובן והכי חשוב,
ברוכים הבאים למעוננו הקט
מיטל.

eladvvv

New member
הייי

היי פיה כחולה שמי אלעד בן 27 מחולון בעל תואר ראשון בבלשנות וספרות עברית וכותב שירים לעת מצוא. ומי את?

אה...יופי. איזה שיתוף פעולה. ../images/Emo9.gif

היי אלעדי, תודה שהתייחסת אלי, במקרה הבבליוגרפיה שלנו מאוד דומה, חוץ מעניין הגיל.גם אני מחולון, וכרגע לומדת בלשנות וספרות (כללית) באת"א. ו...כן...גם שירים
. היכן עשית את התואר שלך?

eladvvv

New member
היי שוב

היי מיטלי, אין בעד מה, בת כמה את? האם יש לך מסנג'ר? למדתי בת"א...ד"ש לאותי...:)

אז ככה

אני מהנדס תוכנה העוסק בעיבוד שפות טבעיות בן 28. בימים אלה אני עוסק בעיקר במחקר ובפיתוח בנושאים הקשורים למורפולוגיה של עברית (בהיבט חישובי ולא לשוני תיאורטי).

hapax legomenon

New member
מִסְפָּרַיִם נגזרים (או להפך...)

מהשורש ספ"ר במשמעות של 'לקצץ', 'לגזור', 'לחתוך', המופיע לראשונה (ודי הרבה) בלשון חז"ל. אף המספריים עצמם מופיעים בספרות התלמודית, למשל: ואין גוזזין אותן במספרים (בבלי ביצה, ל"ד, ע"א).

shlomitss

New member
תוספת קטנה: המ"ם התחילית מציינת

מכשיר, והסיומת "-ים" היא צורת זוגי (על משקל עיניים, אופניים וכו'). הניקוד המדוייק הוא קמץ ב-פ' ופתח ב-ר'.

shlomitss

New member
אולי כימאית תדע

השאלה מעניינת, כי השורש ס.פ.ר. מתפצל בעברית למשמעויות רבות ושונות בתכלית.

הכימאית

New member
כבר עסקנו בשורש ספ"ר

במשמעות "לספר סיפורים" ובמשמעות "לספור". לכל מי ששכח, או שלא ראה, הנה הקישור. לפי מילון אבן שושן, השורש ספ"ר קיים באוגריתית ובאכדית במשמעות "כתב" (כלומר, במשמעות הדומה ל"סיפר סיפור"). לעומת זאת, אותו השורש קיים בארמית במשמעות "גזר". אני מניחה כי למעשה מדובר בשני שורשים שונים ממקורות בלתי-תלויים. מעבר לכך איני יכולה לומר דבר. שלומית, תודה שהפגנת אמון כה גדול בידיעותי - אני מקווה שלא תתאכזבי לגלות שבעצם איני יודעת שום דבר מעבר למה שכתוב במילון, ושכל אחד יכול לקרוא...

slevinger

New member
נכון כבר דיברנו על זה, אבל כאן

השאלה היא שונה: מתי לראשונה מופיעה ס.פ.ר במשמעות לגזור, לקצוץ. אינני יודעת את התשובה

shlomitss

New member
אמון גדול ומלא

אגב, "שני שורשים שונים ממקורות בלתי תלויים" נשמע סביר. גם המלה "ספר" במשמעות של גבול (יישוב-ספר) נכללת בין המלים מן השורש הבעייתי הזה.

למעלה