שלומות מארץ הגאדג´טס העולה

Tokyo

New member
שלומות מארץ הגאדג´טס העולה

חייברלך החלטתי לפנק את עצמי במתנת כריסטמס. אני מתחבט בשאלה מה יותר כדאי לקנות, מיני דיסק או MP3 ?(כן כן אחרי שנה וחצי ביפן עדיין אין לי מיני)יצא לא מזמן מיני דיסק של סוני ושארפ עם חיבור USB שניתן להוריד שירים ישירות מהמחשב. אך גם הMP3 לא רע בכלל מה גם שיצא פה פאלם שחבל על הזמן שגם דרכו ניתן להוריד שירים. אז מה אני אקנה? דעתכם המקצועית תעזור בהחלט עד כאן - יוקו אונו

לדעתי עדיף מינידיסק

אם זה בגלל המחיר הזול יותר של המכשירים והמדיות , וגם בגלל שאתה לא מוגבל לסוג אחד של פורמט (ביחוד כשמדברים על פורמט חדש של MP3). אמיר

Tokyo

New member
היי אמיר תודה על התגובה ../images/Emo13.gif

המחירים בין המכשירים הם כמעט אותו דבר , בסביבות ה- 350 דולר. ואם אפשר עוד שאלונת קטנה ברשותך ידידי, איך מתבצעת ההקלטה מה- WINMAP במחשב למינידסק? שוב תודה

לגבי המכשירים החדשים עם חיבור

USB אני לא יודע. אבל לי במחשב יש כרטיס קול עם יציאה אופטית. ובעזרת כבל אופטי אני יכול להקליט מהמחשב למינידיסק. נכון שזמן ההקלטה הוא 1:1 אבל האיכות לא יורדת (כל חיבור מנחית את האיכות). אמיר

ברור שעדיף מיני דיסק!

אני גם כן התלבטתי כמוך, ובסופו של דבר בחרתי במיני דיסק: קודם כל, הוא הרבה יותר קטן, ויותר נוח לקחת אותו לכל מקום. דבר שני - אתה יכול להוריד שירים למיני דיסק לא משנה מאיפה - מהרדיו, מקלטות אודיו ישנות, מדיסקים, וגם מהמחשב. מוזר לי שאתה אומר שלמכשירים "חדשים" יש חיבור UBS, כי את המיני דיסק הראשון שלי קניתי לפני כמעט שנה, והיה לו חיבור UBS. זה מאוד מאוד פשוט -אתה מחבר את הכבל למחשב, המחשב מזהה את ה-UBS ומתקין אותו אוטומטית. כדי להקליט שירים מהמחשב יש כבל אנלוגי שמגיע עם המכשיר, אתה מחבר למחשב ולוחץ על הקלטה, ובזמן שאתה שומע את השירים זה מקליט אותם למיני דיסק. שים לב שאם בזמן שאתה מקליט שירים המחשב שלך עושה צלילים אחרים (למשל, הפרסומות המוזיקליות בתפוז...
) ישמעו את זה בהקלטה. הקלטה אופטית: אפשר רק ממיני דיסק לדיסקמן של סוני שיש בו מקום לכבל אופטי. במקרה לי יש אחד כזה, וכשמקליטים מדיסק למיני דיסק זה הרבה יותר קל, כי הוא באופן אוטומטי מזהה כל שיר, ויש גם עוד כבל שאפשר לחבר בזמן שמקליטים, וזה מזהה את השמות של השירים ומקליט אותם באופו אוטומטי למיני דיסק (ברוב הדיסקים אין שמות של שירים, אז אין לך טעם לקנות את הכבל הזה). אני ממליצה לך מאוד מאוד על המיני דיסק של סוני דגם MZ-R900, או את הדגם MZ-E700 (בדגם הזה אין אפשרות להקליט, אז תקנה את הדגם שדומה לו שיש לו הקלטה). שניהם מאוד חדשים (קניתי אותם לפני כמה חודשים ביפן, ומאז הם עדיין לא הגיעו לארה"ב). שני הדגמים מצוינים, בלי שום בעיה איתם. גולת הכותרות היא שה- R900 מקליט על כל מיני דיסק פי 4 מהזמן המקורי. מה שאומר שבעיקרון אתה יכול להכניס 4 דיסקים לתוך מיני דיסק אחד, אבל אני כבר הצלחתי להכניס שבעה דיסקים לתוך מיני אחד. עוד יתרונות בשני הדגמים האלה: הבטריה היא מאוד קטנה וקומפקטית, היא נטענת מחוץ למכשיר, והיא טובה להרבה הרבה מאוד זמן. עם המכשיר מגיע מין קונטיינר שמיועד לבטריות AA רגילות, אפשר לחבר את הקונטיינר הזה למכשיר ולהשתמש בבטריות AA אם במקרה נגמרת לך הבטרייה הרגילה. זה היה קצת ארוך, אבל אני מקווה שהבנת שהמסקנה היא שאתה צריך לקנות מיני דיסק
רצוי לקנות ביפן, שם זה ממש הרבה יותר זול מאשר בארץ או בארה"ב. אני חושבת שעכשיו מגיעה לי עמלה מסוני

Tokyo

New member
פששששששששש כל הכבוד על התשובה

אני מיד מתרגם את זה ליפנית ומעביר לנשיא סוני
ובאשר לקניה ברור שאקנה ביפן, "אקיהברה"(את בטח מכירה) זה על יד המשרד שלי
יום טוב מעיין ושוב תודה

Tokyo

New member
אשמח לעדכן בחידושים מיפן ../images/Emo8.gif

למען האמת לא מזמן הייתי בתערוכה ויש לי מספר תמונות משם, אשמח להעלות אותן בהזדמנות הראשונה. אתה יודע אמיר, שיצא פה פלאפוןשהוא בעצם משמש כמוMP3 ניתן להוריד דרכו שירים וכמו כן להקליט. וגם יש לו מצלמה מובנית זעירה שאתה יכול לשלוח תמונות באימייל.(אין לי מושג אם יש בארץ) יום טוב

albanetc

New member
כבודך במקומו מונח...

אך יש לי כמה הסתייגויות בנושא: 1. אני תומך תמיכה מלאה בכל מילה על היתרונות הבולטים שיש למיני דיסק על פני MP3 (ואם זה עדין לא נאמר כן אז בואו נאמר זאת בקול רם: טכנולוגית הפורמט של מיני יותר איכותי ויותר מתקדם מ-MP3). 2. לגבי חיבור USB: מה שראינו עד היום זה היה כרטיס קול חיצוני שהתחבר למחשב דרך USB. יש שני דגמים: לאחד יציאה אנלוגית (כמו אוזניות), לשני (היקר יותר) - יציאה אופטית. כרטיס קול זה מקל משמעותית הקלטות למיני דיסק, אך הוא אינו חלק ממינידיסק. לאומת זאת, המכשירים החדשים של SONY (הוא נקרא Sony MZ-N1) ו-SHARP (הוא נקרא Sharp MD-MT880) הם NET-MD, וזה אומר שמינידיסק עצמו מתחבר למחשב - דבר שמאפשר גם הורדת שירים בקצבים גבוהים מ-REALTIME (!). עד היום מהירות ההורדה זה היה הנימוק החזק ביותר של מעריצי MP3, ועכשיו מינידיסק לא משאיר להם גם את זה. 3. עד כמה שידוע לי, בדגמים החדשים האלה לא ניתן - לפחות לא ישירות - לנגן קבצי MP3 (כמו ב-WINAMP) כיוון שמיני דיסק מממש את ה-SCMS (זה SERIAL COPY MANAGEMENT SYSTEM) - או אולי ניתן לעשות זאת עם ירידה מסוימת באיכות ההקלטה. מה שכן ניתן לעשות - זה לתת שמות לשירים. 4. דגם 900 הוא קצת ישן (ביפן במיוחד) - יש כבר 909 ו-750, אבל איני רואה סיבה לקנות את זה בהתחשב בכל היתרונות של NET-MD.

Tokyo

New member
קלעת בול!! אתמול ראיתי את ה- NET MD

בחנות. זה בדיוק מה שהעלת בתמונה, אני לא מבין גדול בדברים האלו אבל יש לי הרבה מוסיקה במחשב שיושב לי בוינמאפ ואני רוצה להוריד למיני דיסק. יש לך מושג האם ה- NET MD יעשה את העבודה? אני לא רואה סיבה שלא. שוב תודה

albanetc

New member
אחלה!

לא הבנתי אבל איזה משני המכשירים ראית... הנה מה כותבים ברשת לגבי NET-MD ו-MP3:
USB interface can be used to title, edit, and control the unit from a PC. PC download application is Open MG Jukebox 2.2, and allows CD, WAV, and MP3 tracks, as well as music purchased on the Internet to be downloaded to MD (being converted to ATRAC in the process, as necessary). OpenMG system will ensure that a bonafide NetMD recorder is connected before allowing a transfer, and will prevent ATRAC audio files created on one PC from being played, downloaded or used on a different PC. Open MG Jukebox is SDMI compliant and allows up to 3 track ´check-outs´ from PC to MD, tracks can subsequently be ´checked-in´, deleting them from the MD. (Check-in transfers the track "rights" back to the PC, but not the audio).​
אז נראה על פניו שלא צריכה להיות בעיה.

albanetc

New member
grab it

קח את הדבר הזה לפני שייגמר, ואני מאד מקווה שתישאר עוד הרבה זמן ביפן, כי אני לא אסבול את המחשבה שמישהו בארץ שם את ידו על הדבר הזה לפניי... סתם...
ואם אתה כבר שם - אולי תוכל להביא דיווח קצר (עדיף כמובן עם תמונות) על minidisc vending machine שלפי מה ששמעתי מותקן שם בכל פינה? זה בעצם מכונה שאתה מכניס אליה מינידיסק ריק ומוריד אליו שירים מתוך הרשימה, ומשלם על כל שיר. אני שוקל לייבא את זה לארץ.

מכונה ציבורית?

נשמע לי ממש מצוין. זה מזכיר לי משהו שסיפרו לי עליו פעם - מכונה כמו וידאומאט, שמאוחסנים במחשב של המכונה ספרים, ואתה רק בוחר איזה ספר אתה רוצה, אתה משלם, והמכונה מדפיסה לך את הספר.

Tokyo

New member
אז תודה לכולם על התגובות עכשיו אני

בהחלט יודע מה אני הולך לקנות
לגבי מה שציינת בהחלט אם אתקל בזה אעשה כמה צילומים מהשטח
(אתה מדבר על מכונות ברחוב? אני אישית עוד לא נתקלתי) לילה טוב מטוקיו

albanetc

New member
שתדע מה לחפש:

Available in some 20,000 convenience stores in Japan, the unit downloads songs to a user´s recordable MD at 8X realtime. Price is about JPY500 (~$5) for major hits and JPY250-JPY450 for titles from independent artists.

אני יכולה להעיד רק על הדגמים שאני

מכירה: MZ-R900 והקודם שהיה לי (ונגנב באכזריות!) היה MZ-R70. כשקניתי את ה- R70 קיבלתי חיבור למחשב, וזה אומר כבל ארוך לבן, שבסופו יש מקום ליציאה אנלוגית כלומר, אני מחברת את הכבל האנלוגי שמגיע עם המכשיר לכבל שמחברים ל UBS או USB איך שלא תקראו לזה... כשהוא נגנב, נשארו לי בבית כל הכבלים לו, ואז כשקניתי את החדש השתמשתי בכבלים שכבר היו לי בבית
יש די הרבה חסרונות בהקלטה אנלוגית... אבל אחד הפלוסים הרציניים זה שאני יכולה להקליט כל פורמט שאני רוצה למיני דיסק. אגב, אני היחידה שחסרה לה תוכנה שתשמש כמעין play list editor של המיני דיסק? ובמקום להסתבך עם הכפתורים הקטנים של המיני דיסק כדי לרשום את שמות השירים (אני מסתפקת בלא לדעת את שמות השירים...) נשתמש במקלדת כדי לכתוב את שמות השירים, לשנות את סדר השירים וכו´.

albanetc

New member
כזה?

ואגב, את היחידה - אני הולך לחבר שלי שיש לו DECK של SONY (מספרו 770), אליו אני מחבר מקלדת רגילה... חמש דקות וזהו. אבל NET-MD כפי שאמרתי פותר את הבעייה הזאת כיוון שאיתו אפשר לרשום שמות השירים ישירות במחשב.

כן, מה שאתה מראה בתמונה זה החיבור

ל-USB. מה זאת אומרת DECK? ה- NETMD נשמע פיצוץ, אבל אני לא אקנה עכשיו MD חדש רק כדי שאני אוכל לראות את שמות השירים...

למעלה