כאמור, יוני רכטר
יש לו המון שירי ג'אז, ושירים שמושפעים מג'אז.הוזכר כאן 'כבו האורות', אם כי מדובר יותר בבלוז.דוגמאות טובות שאני יכול לחשוב עליהן: העיקר זה הרומנטיקה - בביצוע מתוך האלבום הראשון של גידי גוב, בליווי ביג בנד. שלוש בלילה בעיר - אני אוהב את הביצוע של רכטר עם יהודית רביץ ב'באופן קבוע וחד פעמי' (שהוא, אגב, תקליט ג'אזי ונהדר באופן כללי), למרות שגם גידי גוב ביצע את זה. יש לך הכל - מתוך 'עוד סיפור'. באופן כללי, רוב הדיסקוגרפיה של רכטר כוללת הרבה ג'אז, גם אינסטרומנטלי וגם שירים (בעברית). אני ממליץ במיוחד על 'באופן קבוע וחד פעמי' עם יהודית רביץ, וגם על אלבום הסולו הראשון שלו 'התכוונות'. אלבום ג'אז-רוק ישראלי נהדר הוא האלבום של להקת 'ששת' (כללה, בין היתר, את שם טוב לוי ויהודית רביץ), שכולל כמה שירים פנטסטיים בעברית, לצד קטעים אינסטרומנטליים. דוגמא נוספת ומפורסמת למדי - 'יש לי סימפטיה' של שלמה גרוניך (ג'אז מופרע משהו, אבל בהחלט ג'אז). לא בדיוק ג'אז לפי הספר, אבל בהחלט ג'אזי - 'ככה היא באמצע' של כוורת. יש גם לא מעט דוגמאות נוספות של תתי ז'אנרים בג'אז - שירים לטיניים וברזילאים, טנגו, פיוז'ן וכו'. אבל אני לא יודע כמה זה בדיוק מה שאת מחפשת.