שלומות

zoe5

New member
שלומות

לפני כשבועיים קניתי חוברת ללימוד עצמי של גיטרה והיא מתחילה בלימוד תאורתי ומעשי של נגינת תווים עם סימנים לפני שזה מתפתח לאקורדים וכו'. נתקלתי בסימן הבקר(שמזכיר סימן דיאז # מעוות) והוסבר שהוא מחזיר את התו לצלילו הרגיל-מבטל את הבמול/דיאז שהיה בתו דומה לפניו. הכל היה טוב ויפה עד שהגעתי למנגינה בה היה דיאז אחד לכל אורך החמשה(שות?) ולא ידעתי האם זה מתייחס לשורה הראשונה בו הוא מופיע,הבית הראשון(קוראים לקו המפריד בית אם אני זוכרת נכון) או שהוא רלוונטי לכל אורך המנגינה.(מה שמוטל בספק כי הייתה מנגינה נוספת בה היו שניי דיאזים לכל אורך החמשה/שות ולא סימן בקר אחד. אודה לכם אם תוציאו אותי מן התסבוכת
יום נעים!!!

SHEX

New member
איפה היה כתוב הדיאז?../images/Emo95.gif

אם הוא היה כתוב ליד צליל מסוים באמצע הקטע, הוא מתייחס רק אליו. אם הדיאז היה כתוב בתחילת הקטע ליד המפתח, אז הוא תקף לאורך כל הקטע, ותמיד מנגנים את הצליל (פה, במקרה הזה) כדיאז. במקרה כזה, הדיאז יהיה מסומן בכל שורה, ולא רק בתחילת הקטע.

handlessman

New member
למה את מתכוונת ב"לאורך כל החמשה"?

שהוא הופיע בתחילת היצירה ולא הופיע שום סימן בקר? זה אומר כמו שכתב עופר שזהו סימן היתק שמתקשר לסולם שבו כתובה היצירה והוא תקף לגבי כולה.

zoe5

New member
בפעם הראשונה שהציגו את

סימן הבקר הוא היה באמצע השורה(כשאמרתי חמשה התכוונתי לשורה הראשונה(כי זה היה כמה שורות)). היה תו דיאז תו אחד ואותו תו עם סימן בקר. אז אם הדיאז תקף רק לגבי התו שאליו היה צמוד(מכאן שלא התכוונתי לדואז שהופיע ליד המפתח) בשביל מה היספו לאחריו את סימן הבקר? הוא נחוץ בכלל?

אילת441

New member
דיאז תקף לתיבה שלמה

כלומר מהתו שאליו הוא צמוד והלאה באותה תיבה, לכן אם בהמשך התיבה מופיע שוב אותו תו הוא יהיה דיאז, ואם לא רוצים אותו בדיאז צריך לשים בקר.

zoe5

New member
רוב תודות

זה כולל את כל מי שענה. וגם הזכרת לי:לא בית! תיבה! יום נחמד שיהיה.

למעלה