שלומלום יש לי שאלה:

שלומלום יש לי שאלה:

מכיוון שאני רק מעריצת ביטלס "מתחילה" רציתי לשאול מה האלבום הכי "כדאי" שלהם לקנייה, והאם כדאי לי לקנות את imagine של ג'ון לנון. :)

Another Girl

New member
אז בעצם...

את שואלת עם מה כדאי להתחיל
דבר ראשון,תמיד כדאי לקנות את Imagine, אבל אני לא בטוחה שכדאי לך להתחיל איתו. מאידך, אם את אוהבת במיוחד את ג'ון לנון, אין שום סיבה שלא תתחילי דווקא איתו. אבל,לרוב המעריצים המתחילים בד"כ הייתי ממליצה להתחיל עם האלבומים הקלילים יותר- דוגמת A Hard Day's Night או Help!. לשירים קצת יותר מורכבים ומתוחכמים אפשר לעבור ל-Revolver,Sgt. Pepper's lonely hearts club band ואפילו לאלבום הלבן. לקנח, כמובן עם Abbey Road ועם Let It Be. אם תרצי פירוט של שירים שאפשר להתחיל איתם, את יכולה להסתכל בשרשור כאן.

אני הייתי ממליץ על שני אלבומים

(במיוחד... כולם טובים) אני הייתי ממליץ באמת על Imagine שהוא הדיסק הכי טוב בכל הזמנים (לדעתי), ויש בו שירים נהדרים כמו strawberry fields forever, woman, jealus guy וכמובן Imagine. אם את רוצה אלבום של הביטלס, כמובן שהייתי ממליץ על Abbey road. אלבום עם שירים נהדרים כמו something, the end, here comes the sun... והוא פשוט אלבום נהדר.

מממממ....

לא יודעת...אני התחלתי ישר עם abbey road וזה היה ונשאר האלבום הכי אהוב עליי שלהם.... למרות ששיר שאני מאוד ממליצה עליו שלא נמצא באלבום זה I am the walrus שיר ענקקקק!!!

Tomer 123

New member
לדעתי

כדאי לך ללכת בהדרגה כלומר, להתחיל עם האלבומים הראשונים שלהם, כמו "A Hard Day's Night", "Please Please Me" ו"Help", להתקדם ל"Rubber Soul" ו"Revolver", ומשם לתקופה הפסיכדלית והמאוחרת שלהם, עם "Sgt. Pepper", "Abbey Road" והאלבום הלבן.

אבל למה?

זה תלוי מאוד גם במוזיקה שהיא שמעה קודם. למעריץ פינק פלויד שהחליט לשמוע את הביטלס (קצת היפותטי...לא נראה לי שיש מישו ששומע פינק פלויד ולא מכיר את הביטלס) תמליצו על סרג'נט פפר ואבי רואד ישר לא? זה לא בטוח בכלל שלאב מי דו יכבוש את לב המאזין מיד...

Miss CB

New member
הייתי ממליצה על

(אני יודעת שכבר אמרו את זה, אני מחזקת) להתחיל עם לילה של יום מפרך, או הלפ. שניים מעולים לדעתי. חמודים לאללה, ולא כבדים מדי. נכון שאבי רואד מדהים (האהוב עליי) ונכון שכמעט פה אחד, האלבומים המאוחרים לוקחים את הנ"ל בהליכה, המוקדים מציגים לך את הביטלז כפי שהיו בהתחלה ואפשר לעקוב אחרי ההתפתחות.

למעלה