שלומלום

MoonLady

New member
שלומלום../images/Emo39.gif

אני חדשה פה, שמחה מאוד להיות בפורום החביב הזה. הייתי רוצה לדעת כמה דברים: אפשר בבקשה לספר לי בקיצור על מה הספר אריק...? ו..אממ... רשימת הספרים של פראצ'ט היא לפי הסדר הכרונולוגי או לפי סדר הכתיבה? סליחה על הטמטום..
נ.ב. הספר הראשון שלו שקראתי הוא "אחיות הגורל", אבל הכי אהבתי את הספר על המוות ומוות העכברושים. אין, הוא פשוט קורע מצחוק בציניות ובהומור הדק שלו..

Fingertip

New member
אין שאלות מטומטמות... ../images/Emo58.gif

רק תשובות מטומטמות. אריק: מעלה באוב החליט לקרוא לשד שימלא את כל משאלותיו. לצערו, הוא העלה את סתמרוח (Rincewind), מכשף לא יוצלח שאם הוא ימות, רמת הקסם הכוללת בעולם תעלה. הספר מספר על המשאלות השונות של המעלה באוב, וכולל, אבל לא מוגבל ל: מזוודות רצחניות, ציפורים קשקשניות, מעיין החיים, שדים, בוראים, מכשפים, סוסים, פנים שמשיקים אלפי ספינות וכריך. בקשר לשאר: הסדר הכרונולוגי הוא לא לפי סדר הכתיבה, אבל ספרים שנכתבו מאוחר יותר "כוללים" דברים שקרו בספרים קודמים, למרות שניתן לקרוא כל ספר בפני עצמו. מקווה שעזרתי, אהד.

DviRincewind

New member
ועוד על אריק (בלי ספוילר)

בלעדיו יהיה קשה להמשיך ישירות מ-Sourcery אל Interesting Times, כי הוא מסביר איך Rincewind נחלץ מהמצב בו נתקע בסוף הספר הראשון. אני המשכתי בלי ומצאתי את עצמי מבולבל במשך כמה עשרות העמודים הראשונים.

MoonLady

New member
Ricewind?

זהו סתמרוח? אה, ודרך אגב,שמתי לב שיש קשר בין תת-סדרה לתת-סדרה אחרת.. האם באמת יש?

למעלה