שלומ,

michal a16

New member
שלומ,

אני לא יודעת אמ זה המקומ אבל רציתי לשאול אמ הומאופתיה מטפלת גמ בהפרעות אכילה. תודה.

RainBird

New member
כן. אני זוכר שיש תרופה לזה, אני פשוט לא זוכר איזו. אני אביא מקור קריאה כשאהיה בבית

../images/Emo24.gif../images/Emo20.gifmichal a16 ברוכה הבאה

הפורום עוסק בשמנים אתריים,ובצמחי-מרפא. את מוזמנת ,בכל זמן. כולנו נשמח לענות,בעצות,רעיונות וכ"ו. שבת שמחה לך ,והמון אהבה.

ebony

New member
טוף אז ככה..

כן בהומאופטיה ישנו טיפול באנורקסיה... נכון יש תרופה מסויימת אבל החולה חייב לגשת לאיבחון יכול להיות שהאנורקסיה נובעת ממשהו בילדות, טראומה או המון דברים אחרים..... לכן אי אפשר לתת תרופה מסויימת ככה סתם מהשרוול על גבי הפורום. ישנם מינונים שונים בהתאם לשורשיות הבעיה ולבעיה עצמה.... אבל כן ברמת העיקרון אפשר לטפל באנורקסיה לדעתי אפילו אפשר לנסות פירחי בך
חפש מטפל באיזור המגורים שלך וגש אליו זו העיצה שלי

michal a16

New member
תודה רבה לכולמ, ../images/Emo24.gif

יש עוד כמה דברימ שהייתי רוצה לחדד, ולשמ ככ עלי להסביר את מצבי: אני לא אנורקסית, יש לי איזו הפרעת אכילה לא מוגדרת, ואני טוענת שהיא לא חמורה מדי או מספיק כדי לפנות לטיפול פסיכולוגי. התחלתי טיפול אצל הומאופט לפני חדשיימ, בקשר לאלרגיה מסויימת שלי וממש ממש לא בקשר להפרעת האכילה שלי, שכנ לפי דעתי אינ סיבה שאפנה לטיפול כרגע. אלא, שההומאופט שאליו פניתי הרשימ אותי כל ככ... הוא פשוט קרא אותי כמו ספר פתוח והסיק כל מני מסקנות לגבי אורח החיימ שלי ולגבי תכונות האופי שלי, שאפילו אנשימ שמכירימ אותי כבר שנימ לא הצליחו לגלות. אמא שלי ישבה שמ וגמ היא הייתה בהלמ. בהתחלה נבהלתי, ולא רציתי לחזור לשמ יותר, אבל אמא שלי שכנעה אותי שהוא יכול לעזור לי (היא דיברה על האלרגיה, אינ לה מושג על הפרעת האכילה שלי). בפגישה השנייה שלי איתו כבר שמתי לב שהוא מזכיר את כל הסממנימ הנפשיימ של הפרעת אכילה, והרגשתי שהוא יודע שיש שמ משהו. לפי מה שהבנתי ממנו, הומאופטיה זו שיטה הוליסיטית, המטפלת בכל הגופ וגמ בנפש. אני הבנתי ממנו גמ שהגישה היא שהכל חובר בהכל, שבעיות הריכוז שלי נובעוות ממקומ מסויימ וקשורות באלרגיה שלי, ובכל דבר אחר שקורה בגופ שלי - ולפיככ גמ להפרעת האכילה שלי. מה שאני לא מבינה זה, איכ אפשר לטפל בהפרעת אכילה, שהיא הפרעה נפשית, בעזרת צמח מסויימ בעל סגולת מרפא? הפרעת אכילה באה ממקומ כל ככ עמוק, כל ככ כואב, כל ככ שחור...איכ ייתכנ שצמח, או כל תרופה, אפילו כימית, יוכלו לרפא מחלה שכזאת? שאלתי את השאלה לא במטרה להשיג מרשמ שירפא אותי מ"תחלואי"... אלא במטרה להבינ אמ וכיצד הטיפול שאני עוברת עשוי להשפיע על הפרעת האכילה שלי.

Tootia

New member
אני רק יכולה לומר ש...

בהומאופתיה הגישה היא שאין כזה דבר שסתם חולים, או סתם כואב משהו. הכל מתחבר להכל. דבר גורר דבר במעגל אינסופי. לכן אין לבודד את הסימפטום (למשל כבא אוזניים) מהמקור (למשל- שומעי כל הזמן דברים שעושים נפשית רע)... יתכן שהפרעת האכילה נובעת ממקור נפשי מסוים שנובע מחוויה מסוימת שנובעת מהקארמה....... ההומאופת שואף לגלות עליך כמה שיותר, ובמקום לתת אינספור תרופות לסימפטומים- לתת לך את הדבר האחד שמתאים למי שאת. אגב... זה נשמע הומאופת מוצלח... איך קוראים לו ומאיזו עיר, אם לא אכפת לך לומר?

bflygirl

New member
השאלה שלך חמקה לי פה

בעקרון השאלה שאת שואלת היא איך זה שתרופה מועילה??? לכל צמח ופרח יש את הסגולות שלו ובעצם זה שהוא נכנס למחזור הדם אז זה כבר מתחיל לעשות משהו ולעבוד ויש גם תרופות שהם לנפש אז אותו דבר רק שצמחים ושמנים זה טיבעי פרחי באך" היא שיטה שנתגלתה על ידי ד"ר אדוארד באך. שלושים ושמונה תמציות שמופקות מצמחי-בר הגדלים באנגליה (למעט אחת המופקת ממי מעיין), רובן מופקות מהפרחים כאשר יש שתיים שמופקות מהניצנים. תמציות אלה הינן מיצוי אנרגטי טהור של אנרגיית אותם צמחים/פרחים. אנרגיות אלה "יודעות" לאזן מצבים רגשיים/נפשיים של המשתמש ומכאן בהכרח הגוף מגיב. תגובות הגוף בתחילה עלולות להיות "קשות". בעת תהליך ההתנקות הגוף "מוציא" החוצה את ה"לכלוך" נמצטבר בכל מיני אופנים: כאבי ראש, בחילות, פריחות, שלשולים ועוד כהנה וכהנה. בדרך כלל הריאקציות האלה עוברות מאליהן בתוך שבוע עד עשרה ימים. עם זאת ניתן לטפל בכל שיטת טיפול על מנת להקל על הסימפטומים. על הפרחים מאלטרנטיבילי מדפי בריאות

michal a16

New member
התכוונתי...

איכ יכול להיות שצמח בעל סגולות מרפא, שיכול להשפיע רק על החלק הפיזי של האדמ, יכול להשפיע על המצב הנפשי????

bflygirl

New member
תשאלי את עצמך מי בעצם גורם למצב

הנפשי בו את נמצאת??? הורמונים חומרים שמופרשים מהגוף תזונה ריח טוב טעם מיוחד שאת אוהבת.... לכן זה משפיע אומרים שתזונה נכונה משפיעה על המצב רוח? צודקים יש אנשים שיש להם פחות הפרשה מהורמון מסויים ואם הם אוכלים משהו שמעודד את ההורמון הזה אז זה עוזר... ומשפיע אני עדיין לא רופאה לצערי ואני מתקשה להסביר לך אבל אני מקווה שהבנת אם לא אני ינסה להסביר שוב

אמממ... טוב

אני חושבת שאפ אחד כאנ לא הגינ לגמרי את המשמעות של הפרעת אכילה, ולכנ אתמ מתקשימ לעזור לי... אתמ מוזמנימ לבקר בפורומ שלנו (198) ואולי ללמוד עוד קצת. בכל מקרה, אני מאד מאד מודה לכולכמ!

למעלה