שלון אולסן

אמא לה3

New member
שלון אולסן

לרבים מכם השם אינו אומר דבר, אבל בקנדה, שלון היא הדבר הגדול הבא. אלמנטים בדרגה E, קפיצת ידיים דבל סלטה בקפיצות וכמובן עוד איזה יורצ'נקו על הדרך...... רק ששלון היא רק בת.....9 http://www.youtube.com/watch?v=nUK5pqzshAQ&NR=1 קפיצות http://www.youtube.com/watch?v=AiSA_4q32Ik&NR=1 מקבילים http://www.youtube.com/watch?v=YMLoAQIna1k&feature=related קורה http://www.youtube.com/watch?v=pdEo0CNSuQo&feature=related קרקע תהנו...

Tammie

New member
היא פשוט מקסימה!

תענוג לראות! בטוח שם ששווה לזכור...

אמא לה3

New member
את לא רואה בעיתיות

בגילה הפעוט? הרי אם היא הגיעה לאן שהגיעה בגיל 9, כמה היא כבר תוכל להחזיק מעמד? מקריאת חומר רקע עליה, משתמע שיש בעייה גדולה בהתעמלות הקנדית והיא שהרבה מתעמלות מוצלחות ביותר פשוט לא שורדות...חלק נפצעות, חלק מתייאשות וחלק פורשות מסיבות אחרות (הרגילות: לחצים וכדו'). זה בעצם קצת כמו שקורה אצלנו לא?

Tammie

New member
אני לא קראתי עליה חומר רקע

ואני חושבת שפה למעשה נשאלת השאלה- איך היא הגיעה לאן שהיא הגיעה. אין ספק שהיא מוכשרת בטירוף. אם היא הגיע לכאן בעקבות תוכנית עבודה כמו בנות אחרות בגילה (מבחינת מס' שעות אימונים, רמת כושר וכו') אז אין סיבה שהיא לא תישאר, אם היא הגיעה לרמה הזאת עקב לחץ יתר, יש בהחלט סיכוי שהיא תפרוש. מה שאני מתכוונת הוא שכל מתעמלת לפי רמת הכישרון והיכולות שלה מפיקה דברים שונים מאימונים. שתי מתעמלות שעובדות באותה קבוצה, עושות את אותה כמות הכושר ואותן כמות שעות בשבוע, יכולות להגיע לשתי רמות מאוד שונות.

נעממהה

New member
הבעיה לדעתי היא אחרת..

ואני הולכת להגיד משהו שאולי יקומם חלק מכן: הבעיה היא אינה בגיל המתעמלות הצעיר (שאז יש סיכוי שלא ישרדו עד שיגיעו לגיל שיוכלו להתחרות בו בתחרויות של סניור- אליפויות עולם ואולמפיאדות) אלא בגיל הסף הגבוהה מידי של תחרויות אלו. כן, מתעמלות רבות מגיעות לשיאן לפני גיל 16- גיל המינימום להשתתפות באולמפיאדה. קחו את נסטיה למשל. היא אמנם הצליחה להגיע לאולמפיאדה ולזכות כמעט בכל מה שאפשר, אבל עד אז? ב2005 היא הייתה רחוקה אלפית (!!!) מלהיות אלופת עולם. אני בטוחה שהרמה שלה ב-2004 לא היתה הרבה יותר נמוכה. ולמה היא לא היתה באתונה? כי היא היתה אז רק בת חמש עשרה. ב-2006 ו2007 היא ממש לא הייתה במיטבה והקריירה שלה יכלה להסתיים אז. האמת, שלרגע נבהלתי וחשבתי ששלון אולסון תוכל להתחרות בסניור רק מ- 2017, מה שאומר שהיא תצטרך לחכות עד 2020 בשביל להתחרות באולמפיאדה. אבל כנראה, לפי מה שהסתכלתי, שהיא יותר קרובה לעשר מאשר לתשע. מזל...

אמא לה3

New member
עלית על ה-נקודה!

לדעת הרבה מהמאמנים הבכירים בקנדה, כאן בדיוק הבעייה, גיל המינימום לתחרויות בינלאומיות ברמה הזו. הרבה מתקוממים שם נגד האיגוד שלהם שקובע גיל מינימום גם לתחרויות שם. אולי יהיה שינוי - פעם!!!!!! אם כי אחת הנק' נגד זה שההתעמלות כבר לא נקראת התעמלות נשים אלא התעמלות ילדות, מה שאומר שנגיד ולא היה גיל מינימום, העבודה עם הילדות היתה הרבה יותר אינטנסיבית, הרבה פחות בשלה וההתעמלות תשתנה לעד. בנות רבות יפרשו בגילאים צעירים מאוד (כשהמטרה, בעצם היא להאריך את "הקריירה" ולא לקצרה.

לא, אין כאן בעייתיות

זה לא הגיוני לעכב התקדמות של ילדה מתוך מחשבה שאולי היא לא תחזיק מעמד. לא ניתן לדעת מה יהיה עם המתעמלת הזאת בהמשך, כפי שלא ניתן לדעת לגבי אף מתעמלת מה יהיה איתה בהמשך. הרבה מה"סימונים" של ילדות בגילאים צעירים מתגלים כבדיחה. אולי היא תמשיך באותה דרך מצויינת, אולי היא תיתקל בקשיים ואולי היא תתגבר עליהם ואולי לא. ואולי תבוא מישהי שלא הייתה כזאת טובה בגיל 9, אך בגיל 16 תגיע לאותה רמה של שלון ואולי אף יותר. שום דבר אינו סגור ואין פה הבטחה. ואם היא תפרוש- אז שתפרוש- זה לא כזה נורא וזה לא סוף העולם. אם מסתכלים על טובת המתעמלת (ולא על טובת ההתעמלות) אז זה בסדר גם אם היא לא תמשיך ולא תגיע לאולימפיאדה. אז מה. ובכל זאת כבר בגיל 9 היא תרמה את תרומתה המכובדת לעולם ההתעמלות. זה לא מה שקורה אצלנו בארץ. אצלנו יש בעיות אחרות. מזמן לא דנו בבעיות של ההתעמלות התחרותית בארץ, שנפתח על זה דיון שוב פעם (בפעם המיליון)?

Tammie

New member
כבר אין כוח לדיון הזה!

ואני לא חושבת שהוא מוביל לשום מקום..... :)

אין דברים כאלה

לראות ולא להאמין. כל הזמן מפתיעים עוד ועוד. את חושבת שראית כבר הכל, ואז את רואה יותר. יותר חזק, יותר גבוה, יותר מרשים, יותר יפה ובגיל יותר קטן. איזה מגניב!!! כל הכבוד לה וכל הכבוד למאמנים על "היציאה מהקופסא": לא לוקחים ילדה ושמים אותה במסגרת של דרגה X אשר מתאימה לגיל X, וגם לא מקפיצים אותה לדרגת X+2 אשר מתאימה לגילאי X+2, אלא עובדים עם הילדה בהתאם ליכולות שלה.

למעלה