שלושה ימים אחרי שראיתי את הסרט "המתמחה" אני עדיין בהשפעתו

כידוע, הסרט עוסק בדונלד טראמפ, בעלייתו כמטאור עסקי וביחסיו עם רוי כהן, עורך הדין הממולח שהפך אותו למפלצת של כוח כסף וכבוד. מומלץ לתומכי ומתנגדי טראמפ כאחד (אני באגף השני, כידוע). לסרט ארבעה חלקים (מי שלא רוצה ספוילר מוזמן לדלג):
א. 1973-1975- היכרות ראשונה בין טראמפ לכהן, כשטראמפ מנסה להשתלט על העסקים הכושלים בבעלות אביו (שלו עצמו) ולהתפתח מאחד שמקבל פקודות למטאור בתחום.
ב. 1975-1977- טראמפ מצליח לעבור את המכשולים הבירוקרטיים הראשונים, מתחיל להתקדם עסקית וגם מכיר בחורה בשם איבנה, מהגרת צ'כוסלובקית שתהפוך לאשתו השנייה (הראשונה לא מוזכרת משום מה).
ג. 1977- 1981- טראמפ ממשיך להתקדם תוך שהוא צובר ביטחון. מהקמת מלון על חורבות הקומודור הוא מתרחב ויורה לכל עבר: קזינו, מסעדות, מה שתרצו. במקביל הוא מתחיל בהקמת משפחה (רואים את הבן הבכור דוני בלבד) ועכשיו הוא כמעט ולא מקבל החלטות בהתייעצות עם עורך דינו. מבחינתו השמיים הם הגבול.
ד. 1981-1987. זאת התקופה שבה מתחילים המשברים לתקוף את טראמפ. התמכרות לכדורי מרץ, בעיות עם אשתו, פשיטת רגל ראשונה, מות אחיו פרד מאלכוהוליזם, האלצהיימר של אבא שלו ועוד. למרות זאת, הוא על הגלגל ומנסה להתניע עוד ועוד מיזמים, בהם מגדל טראמפ המפורסם. התקופה נגמרת עם מותו של עוה"ד רוי כהן, אחרי תקופת נתק ומתח בין השניים שכבר לא היו שותפים וחברים כמו בעבר . כהן חולה האיידס והמותש מת, ע"פ הסרט לפחות, למחרת יום הולדתו באחד מהנכסים השייכים לטראמפ. בסצינת הסיום, טראמפ נראה משוחח במשרדו עם עיתונאי לקראת פרסום ספר הבכורה פרי עטו, "אמנות העסקה".

נערך לאחרונה ב:
הכסף מעוור את האדם, אבל גם עוזר לו. עורכי דין בדרך כלל מזויפים כי הם נאלצים בשלב מסוים לשקר, אם ידעו שמרשם פשע ויחויבו להגיד ולנסות להוכיח שלא פשע. אני עוסק בתחום אחר הקשור לשפה: ספרות ושירה. אני מאמין שרוב האנשים טובים אבל טיפשים. לא אומרים "מומלץ לתומכי ומתנגדי טראמפ" אלא "מומלץ לתומכי טראמפ ולמתנגדיו".

לא אומרים "מומלץ לתומכי ומתנגדי טראמפ" אלא "מומלץ לתומכי טראמפ ולמתנגדיו".
צודק. לגבי כסף, תלוי למה אתה משתמש ואיך. אם על הדרך אתה מוחק חברים ושותפים ומתאכזר למשפחה שלך, השאלה היא האם לא איבדת את דרכך? כסף אמור להיות אמצעי וכשהוא המטרה, זאת כבר בעיה. זה ממש לא עניין של שמאל וימין. יש שמאלנים עשירים, שאטומים לעם שלהם וחיים בפלנטה אחרת.

כמובן, בכל קבוצה יש טובים ורעים אבל הגישה השמאלנית בפוליטיקה עדיפה על הגישה הימנית כי היא שואפת לשלום ולעזרה. כסף הוא המטרה האמיתית והסופית של כל עסק, כי כל מטרות הביניים שואפות אליו. אם השגת מטרה אחרת אבל איבדת כסף, אין לזה ערך בשביל העסק.

כמובן, בכל קבוצה יש טובים ורעים אבל הגישה השמאלנית בפוליטיקה עדיפה על הגישה הימנית כי היא שואפת לשלום ולעזרה. כסף הוא המטרה האמיתית והסופית של כל עסק, כי כל מטרות הביניים שואפות אליו. אם השגת מטרה אחרת אבל איבדת כסף, אין לזה ערך בשביל העסק.
מובן מאליו שעסק (כולל עמותות) לא יכול להתקיים בלי כסף. השאלה היא איך מנהלים את העסק (ואת הכסף), האם משקיעים במקומות הנכונים והכי חשוב- האם יש איזשהו חזון חיובי? גם מדי פעם צריך לעדכן את מטרות העסק, ברוח התקופה.

תמה מרכזית מאוד בחייו של טראמפ, היא יחסו לנשים ולבני מיעוטים. אין לי מושג אם היה גזען לפני התקופה המדוברת בסרט, אבל בשנים המדוברות ולאחריהן הוא בז לבני מיעוטים (בעיקר שחורים, אבל גם היספנים ומזרח אירופאים) . מבחינתם הם הנהגים שלו, המשרתים שלו וכדומה. הוא לא רואה שום חיבור אליהם, חוץ מיחסי עבדות. גם נשים, כולל אלה שאיתן התחתן (שתיים מהן מזרח אירופאיות). הוא גם אמר על ביתו ש "אם לא הייתה הבת שלי, הייתי בטוח יוצא איתה לדייט או שניים". בואו לא נשכח את הפתגם של "לתפוס אותן ב..ס". האם באמת כל מי שמצביע לו דוגל ברעיונות של עליונות גברית לבנה, מאמין שצריך לשקר לרשויות ולרמות אותן, להחליף אמת בשקר וכדומה? אני לא בטוח, יש לי חברים ימניים מתונים שאם הייתה להם אזרחות היו מצביעים לטראמפ- אבל מהיכרותי איתם, ספק אם היו מאמצים את כל מה שהוא מייצג כאדם וכאיש עסקים או פוליטיקאי.

הטיעון הוא כזה: נניח שהמטרה שלך שיהיו עוד עובדים בעסק. כדי להעסיק עוד עובדים, צריך לשלם להם כסף. מה יעזור לך שיהיו עוד עובדים, אם העסק יפסיד כסף בגלל זה? כסף הוא המטרה הסופית והאמיתית של העסק. אני עכשיו כותב עבודת סמינריון על פמיניזם בקולנוע ישראלי. אכתוב על שלושה סרטים שראיתי בנושא, למשל "ישמח חתני" על נשים שנלחמות בדתיים שמונעים את החופש שלהן, ומנצחות בסוף. מה שאמר על בתו מגעיל, כי נשמע כנטייה לגילוי עריות. אני בעד אהבה, שלום וכנות.

הטיעון הוא כזה: נניח שהמטרה שלך שיהיו עוד עובדים בעסק. כדי להעסיק עוד עובדים, צריך לשלם להם כסף. מה יעזור לך שיהיו עוד עובדים, אם העסק יפסיד כסף בגלל זה? כסף הוא המטרה הסופית והאמיתית של העסק.
מסכים ועדיין אתה גם צריך חזון. מה שווה כל הכסף, אם הוא סתם מתבזבז?
. אני עכשיו כותב עבודת סמינריון על פמיניזם בקולנוע ישראלי. אכתוב על שלושה סרטים שראיתי בנושא, למשל "ישמח חתני" על נשים שנלחמות בדתיים שמונעים את החופש שלהן, ומנצחות בסוף.
עלה וצלח.

הכוונה למטרת העסק בשביל עצמו. השימוש בכסף כבר אינו חלק מהעסק. נכון שחשוב לחיות חיי רוח ולא רק לבזבז כסף על מטרות חומריות. רוב האנשים חומרניים וחבל. תודה.

למעלה