שלושתנו יחד תחת מטריה אחת

שלושתנו יחד תחת מטריה אחת ../images/Emo183.gif

המטריה היא חג שלושת החגים , שנחגג בואדי ניסנס בחיפה פעם בשנה בחודש דצמבר המכנס בתוכו את חג הקורבן למוסלמים, ראש השנה לנוצרים, וחנוכה . עיריית חיפה בחרה לקיים את הפסטיבל במקום די מצומצם , ולדעתי פספסה את הרעיון המרכזי שהוא חיים בדו - קיום. למשך חודש הופכים תושבי הוואדי לכעין מיקרוקוסמוס של העיר , אז למה לא לחגוג גם בשכונות היהודיות?. כנראה על צלחת חומוס , ערימות הבקלאווה המצפון מרגיש יותר נוח. ואדי ניסנס , עשוי מגבבה של בנייה, טלאים טלאים על בתים ערבים ישנים, שכונה צפופה ומוזנחת. נקודת האור היחידה בה הוא השוק ופסטיבל שלושת החגים הצובע את המקום בצבעים , ריחות וקולות . הנוצרים מחפשים את הילדים שלהם לסנטה קלאוס, המוסלמים מוציאים לפני הבית דוכנים מאולתרים של מיני מאפה ומתוקים, והיהוד הולכים אנא ואנא ומחפשים כיצד לבזבז את הכסף. אבל גם זה סוג של דו- קיום לא?

לראותם בלבד../images/Emo77.gif

בתאטרון בית הגפן , נדחסו סוחרי אמנות עם אוספים החל מריהוט וכלה בתכשיטים . חלקם ישנים חלקם עברו תהליך שפוץ והמחירים בהתאם. למראה חלק מהחפצים שעבורם נדרשים לשלם סכומים מהאגדות, את שואלת עצמך למה זרקתי דברים דומים, הרי יכולת היום להיות מסודרת עד קץ הדורות
מפות קרושה, קומקומי חשמל , כפות כסף מושחרות, שעונים ומכשירי רדיו שלא פועלים לצד כוסות רוח ושאריות סרוויס פורצלן צ'כי שבשנות החמישים היו מוצגים בויטרינה בכל בית תל אביבי מצוי. טבעות מאבן אילת ירוקות , ארנקים רקומי גובלן , ואפילו יחיא ידידנו מהכפר ערב אשבלי צחצח את אוסף הנחושת והתייצב על המשמרת. אוספים נוסטלגיים שאצלי עוררו זכרונות .........

חיפה חיפה - תל אביב....../images/Emo73.gif

שכונת ואדי ניסנאס הופכת מדי שנה למוזיאון- פתוח בו מציגים יצירות אמנות שנוצרו על ידי אמנים יהודים וערבים מכל הארץ, מיצבי חוצות, ושירה עברית וערבית המוצגת כיצירות אמנות, בסימטאות השכונה. בעיקר בירידה אל הואדי לצידי המדרגות. כך שתמיד ניתן לשוטט בה באופן בלתי אמצעי ולא חייבים להדחק בימי הפסטיבל. אין כמו תצפית על הים פלוס נשימות עמוקות של אויר צונן, והתרגעות במרומי סטלה מאריס , טיול בגנים הבאהים המשנים פניהם כל חודש וירידה למושבה הגרמנית המשופצת שהלוואי והיו משקיעים בואדי ניסנס את אותם המשאבים לשפוצו . תדלוק של חומוס מנצח אצל מרואן בעיר התחתית וגיחה לשוק הפשפשים החיפאי שתמיד צופן בתוכו הפתעות אמיתיות מסוחרים פשוטים שמטרתם למכור . 2 כלי זכוכית כחולים משם נוספו לאוסף במחיר מגוחך, ועשו דרכם לעיר ללא הפסקה לצד עלי תרד , פטאיר , כמה דוגמיות של בקלאווה ושקית קפה טחון עם ניחוח משגע. עיר מקסימה חיפה! לכולכם שבוע טוב

סביבון משוקולד

והרי השלבים: 1.לאסוף או לרכוש מקלות סוכריה (או מקלות קינמון) וסביבונים מפלסטיק (אלו החלולים/שני חלקים). 2. לנקות לשמן מעט את החלק התחתון של הסביבונים. 3. להמיס במיקרוגל שוקולד עם טיפה שמן (בפולסים של 20 שניות כל פעם שלא "לשרוף" את השוקולד) 4. ליצוק לסביבון. לדפוק אותו על השולחן למען יצאו הבועות ולייצב אותו בתבנית ביצים או כלי קטן אחר. 5. להקפיא לשתיים-שלוש דקות עד שהשוקולד מתקשה מעט וניתן לנעוץ בו את המקל באופן יציב. 6. להקפיא לרבע שעה או יותר מזה, לחלץ תוך לחץ מתון על הסביבון (או לחמם מעט עם היד שיתנתק מהסביבון). 7. לעטוף בצלופן או לסובב ולזלוז בהנאה.

כ חיים

New member
חיכיתי, חיכיתי ומי לא בא/ה ?

ליריד העתיקות באים יותר להתרשם ולהנות ממראה עיניים, קשה לקנות שם במחירי בית המרקחת הנקוטים שם. גם אני קפצתי לשוק הפשפשים באותו יום, גם מצאתי שם מנורה כחולה שאפילו עובדת. עכשו כל פעם שיהיה לי קר בחורף הזה אתחמם עם המנורה הכחולה.

../images/Emo6.gif חיימקה מנורה כחולה היא לא לחימום

היא להקלה בכאבים ראומטיים או דלקות כך בכלופן נהוג לחימום תדליק מדורה.....או...
צ'טערת שלא נפגשנו המשך יום טוב

כ חיים

New member
מה אכפת לך?

בא לי דוקא לחמם יד או רגל או את האוזן. מה את חושבת, למה לקחתי אותה? מתווספת לשאר חפצי הנוסטלגיה, זכר לימים ההם.

../images/Emo6.gif הזכרת לי בדיחה עתיקה..

2 יצאניות עמדו ליד השעון ביפו ( פעם זה נקרא השטח הגדול וממול יש תחנת משטרה למי שלא יודע) הקיצר בכל פעם שניידת משטרה יצאה לסיור , היתה אחת היצאניות מרימה את החצאית ומסתובבת לכיוון הצ'קאלקה הכחולה , למה את מרימה את החצאית כל פעם שעוברת הניידת שאלה חברתה, כי יש לי דלקת והרופא אמר לי לשים מנורה כחולה....... אז פעם בימים שלא היה סופרפארם עם מליון תרופות לכל מכאוב היה לזה שמוש. יש לי בבית ירושה מבית הורי , ענתיקה אמיתית אבל הנורה לא עובדת מענין איפוא אפשר היום להשיג נורה כחולה עם קרניים אולטרה סגוליות? תזהר על הרגל הא?

kdr

New member
נורה כחולה

הנורה נשברה, הידית והרפלקטור יתומים. יש לך מושג מי מוכר נורה ?

למעלה