שלוש גדות לירדן

Marks103

New member
שלוש גדות לירדן

אהלן, אני עומד בפני שחרור, וגם אני הצטרפתי לקבוצה הגאה - המתלבטים. אין לי כיוון חד משמעי שאני רוצה ללכת בו. כרגע אני מסתכל על שלושה תארים (כולם די כלליים) שמהם אני אבחר ככה"נ שניים ואעשה אותם במסגרת דו-חוגית. קשה לי לומר שאני יודע מה אני רוצה לעשות בהמשך דרכי, אבל כמו שאני רואה את זה עכשיו, אני הייתי שמח לעבוד בניהול באיזשהי מדיה (עיתון, רדיו, ערוץ טלויזיה)...להיות סמנכ"ל תוכן כחזון-על-סופי (צריך לשאוף למשהו מטורף, לא?)...כמובן שהעבודה במדיות באופן כללי מעניינת אותי (אני חושב) ונראה לי שפרסום/שיווק יהיה כיוון ממש אדיר ללכת בו. מצד שני, אני לא יודע שעולם הפיננסים משעמם אותי. ז"א, אולי אני כן אשמח להיות ברוקר או כלכלן או משהו כזה, למרות שעל זה אני יודע הרבה הרבה פחות. בקיצור, שלושת התארים שמהם אני רוצה לבחור שניים הם: תקשורת - מן הסתם, אני כותב פה על מדיות ושיווק, אז זו נראית לי בחירה טבעית, למרות שזה נראה כמו תואר מאד כללי ובלי שום יישום. יש לו ערך? מישהו בשוק העבודה מסתכל על זה ואומר "וואלה, זה, יש לו תואר בתקשורת! איזה שפיץ!" או משהו בסגנון? משום מה יש לי הרגשה שלא. שמעתי שיש גם בתי ספר לפרסום ושיווק, ואני תוהה האם הם בכלל עדיפים מלכתחילה על המסלול האקדמאי-פרופר. כלכלה - כמו שאמרתי, התחום הפיננסי שנראה לי גם עוזר לכל מי שרוצה להיות מנהל, גם קצת מעניין אותי, וגם טיפונת יותר מעשי (אבל לא באמת)...יכול להיות מקפצה לתואר שני במנהל עסקים-מימון, נניח. נראה לי שזה פותח לי איזשהו פלח שוק חשוב (וגם משתלב עם החלק של השיווק מבחינת תקצוב וכו'). מחשבים - הרבה אנשים אומרים לי שזה תואר ממש מעניין. אם אני לא אצליח בתקשורת או ארצה עבודת-מעבר, אני אוכל להסתפח לאיזשהי חברת הייטק ולעשות כמה ג'ובות בזמן שאני מחליט לאן להמשיך. יש לציין גם שאני מאד אוהב מתמטיקה (למרות שאומרים לי שהמתמטיקה פה היא די שואה), כך שזה לא מפריע לי ואף משמח אותי שיהיו ניצוצות ריאליים יחד עם התואר בתקשורת (נניח). גם באיזשהו מקום, הייתי מאד טוב בכל התחום הריאלי בתיכון, ומרגיש לי קצת החמצה לעשות תואר בתקשורת-כלכלה ולזנוח את היכולות ההן (ואת הכסף הנלווה להן)...למרות שאני כן חושב שאני אהנה יותר באיזה משרד פרסום, נניח. אני רואה את עצמי עושה כל שילוב בין שלושת התארים האלו, למרות שאני לא פוסל גם שום דבר אחר...בנוסף, המחשבה הכללית היא כן להמשיך לתואר שני במנהל עסקים מיד אחרי התואר הראשון או אחרי כמה שנים...כמובן שגם זה לא מבוסס על שום דבר פרט לתחושות בטן מדגדגות ומה שנראה לי שאנשים עושים. זהו סיפור חיי. מה אתם אומרים? עוד פרטים שאולי רלוונטיים: אני רוצה ללמוד באוניברסיטה העברית, לא החלטתי אם אתחיל ללמוד ב-07 או 08 אחרי איזה טיול ארוך יותר... אשמח לשמוע את דעתכם, תודה.

למעלה