שלוש הברקות מארוחת ראש השנה

שלוש הברקות מארוחת ראש השנה

לביבות תפוחי עץ ברוטב תפוח בדבש תחליף מצוין ל"סתם" תפוח בדבש המסורתי.
סלט בייבי-גרינס עם מניפת אגס ביין אדום ופואה גרא מנת פתיחה קלה (להכנה ולעיכול, למרות הפואה גרא), בשילוב טעמים מוצלח.
תאנים בקיימאק עם פרפה דבש ופיסטוקים, ברוטב תאנים וסילאן קינוח מעולה ועשיר של fairy_mi מן הפורום השכן (והנה המתכון). אם יש עניין - אפרסם את המתכונים.
 
לביבות תפוחי עץ ברוטב תפוח בדבש

מרכיבים: 7 תפוחים מתוקים (ראה כמות מדויקת בהמשך) 180 גרם קמח 20 גרם אבקת אפיה 2 גרם קינמון טחון 2 גרם ג'ינג'ר טחון 3 גרם מלח 240 מ"ל יוגורט 4 ביצים גדולות, מופרדות 50 גרם סוכר 2 כפות חמאה מומסת 240 מ"ל דבש (אפשר להחליף 1/3 הכמות לסילאן) שמן צמחי לטיגון עמוק (אני השתמשתי בקנולה) * קולפים את התפוחים ומגררים על פומפיה גסה. הכמות הדרושה היא 1 ליטר תפוחים מגוררים. סוחטים היטב (התפוחים צריכים להיות כמעט יבשים, ולא להגיר נוזלים). מסננים ושומרים את המיץ לחוד. * מקציפים את חלבוני הביצים עם מחצית מכמות הסוכר לקצף יציב. מכסים בניילון נצמד ושומרים במקרר. * בקערה טורפים את חלמוני ביצים, היוגורט, החמאה ומחצית מכמות הסוכר. אין צורך להקציף - רק לטרוף היטב. * בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, אבקת האפיה, הקינמון, הג'ינג'ר והמלח. * טורפים את התערובת היבשה לתוך התערובת הלחה. מכסים במגבת ומניחים לתפוח עד שכמעט מכפיל את נפחו, כ-40 דקות. * מוסיפים בעדינות את התפוחים המגוררים (הסחוטים) לעיסה התפוחה. * מנקזים את הנוזלים מקצף הביצים ומקפלים בעדינות את הקצף לתוך העיסה. * מחממים את השמן במחבת כבדה ועמוקה ל-190 מעלות. יש להשתמש בלהבה חזקה כך שטמפ' השמן לא תרד משמעותית עם הכנסת הבלילה למחבת. * מעבירים בעדינות כף שטוחה מן הבלילה אל השמן (הלביבה אמורה לצוף בשמן, בלי לגעת בקרקעית המחבת) ומטגנים עד שתשחים (לצבע חום עמוק) מצידה התחתון. הופכים בעדינות ומטגנים עד שתשחים מצידה השני. מוציאים ומניחים על נייר סופג (ומכסים בנייר סופג נוסף) למשך 2-3 דקות, ומעבירים לתנור שחומם מראש ל-80 מעלות. בין נאגלה אחת לשניה מנקים את השמן מטיפות בלילה שנפלו לתוכו ומפירורים ששקעו לקרקעית, מוסיפים שמן (אם צריך) ומחזירים את הטמפרטורה ל-190 מעלות. * בינתיים מצמצמים את מיץ התפוחים לרבע מנפחו, תוך הסרה מתמדת של הקצף. מוסיפים את הדבש (והסילאן, אם מחליפים), מביאים לרתיחה ומבשלים כ-3 דקות. מצננים לטמפ' פושרת-חמימה. * מגישים את הלביבות החמות עם קערית קטנה של הרוטב לצידן.
 

terroir

New member
נשמע מצויין, ויש לי שאלה

למה צריך להקציף את החלבונים מראש ולאפסן במקרר? לא עדיף להקציף אותם ממש לפני הקיפול עם התערובת?
 
ויש לי תשובה (בערך)

אפשר להקציף את החלבונים רגע לפני הקיפול, וכך אמנם עשיתי בתחילה. בפעם הבאה שהכנתי את הלביבות הקצפתי את החלבונים לפני שהעיסה תפחה (בטעות), ונאלצתי לאפסן אותם עד לשימוש. לפני השימוש ניקזתי את הנוזלים (העיסה התפוחה אינה מימית, וחששתי שהנוזלים שהופרשו מהקצף יהפכו אותה לכזו), ונוכחתי כי הקיפול היה אחיד יותר בלי לשבור את הקצף והלביבות היו בעלות מרקם אוורירי יותר. לא הבדל של יום ולילה, אבל בכל זאת הרגשתי בהבדל. הסו-שף טוענת שמדובר בהבדל שרק מי שמודע לאופן ההכנה יחוש בו, כך שאני משאיר את ההחלטה על איזו שיטה עדיפה (אם בכלל) לשיקול דעתו של הקורא...
 

ranlevy

New member
נשמע יאמי ../images/Emo51.gif

לכמה מנות מספיקה הכמות הזאת? -- רן.
 
למעלה