לביבות תפוחי עץ ברוטב תפוח בדבש
מרכיבים: 7 תפוחים מתוקים (ראה כמות מדויקת בהמשך) 180 גרם קמח 20 גרם אבקת אפיה 2 גרם קינמון טחון 2 גרם ג'ינג'ר טחון 3 גרם מלח 240 מ"ל יוגורט 4 ביצים גדולות, מופרדות 50 גרם סוכר 2 כפות חמאה מומסת 240 מ"ל דבש (אפשר להחליף 1/3 הכמות לסילאן) שמן צמחי לטיגון עמוק (אני השתמשתי בקנולה) * קולפים את התפוחים ומגררים על פומפיה גסה. הכמות הדרושה היא 1 ליטר תפוחים מגוררים. סוחטים היטב (התפוחים צריכים להיות כמעט יבשים, ולא להגיר נוזלים). מסננים ושומרים את המיץ לחוד. * מקציפים את חלבוני הביצים עם מחצית מכמות הסוכר לקצף יציב. מכסים בניילון נצמד ושומרים במקרר. * בקערה טורפים את חלמוני ביצים, היוגורט, החמאה ומחצית מכמות הסוכר. אין צורך להקציף - רק לטרוף היטב. * בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, אבקת האפיה, הקינמון, הג'ינג'ר והמלח. * טורפים את התערובת היבשה לתוך התערובת הלחה. מכסים במגבת ומניחים לתפוח עד שכמעט מכפיל את נפחו, כ-40 דקות. * מוסיפים בעדינות את התפוחים המגוררים (הסחוטים) לעיסה התפוחה. * מנקזים את הנוזלים מקצף הביצים ומקפלים בעדינות את הקצף לתוך העיסה. * מחממים את השמן במחבת כבדה ועמוקה ל-190 מעלות. יש להשתמש בלהבה חזקה כך שטמפ' השמן לא תרד משמעותית עם הכנסת הבלילה למחבת. * מעבירים בעדינות כף שטוחה מן הבלילה אל השמן (הלביבה אמורה לצוף בשמן, בלי לגעת בקרקעית המחבת) ומטגנים עד שתשחים (לצבע חום עמוק) מצידה התחתון. הופכים בעדינות ומטגנים עד שתשחים מצידה השני. מוציאים ומניחים על נייר סופג (ומכסים בנייר סופג נוסף) למשך 2-3 דקות, ומעבירים לתנור שחומם מראש ל-80 מעלות. בין נאגלה אחת לשניה מנקים את השמן מטיפות בלילה שנפלו לתוכו ומפירורים ששקעו לקרקעית, מוסיפים שמן (אם צריך) ומחזירים את הטמפרטורה ל-190 מעלות. * בינתיים מצמצמים את מיץ התפוחים לרבע מנפחו, תוך הסרה מתמדת של הקצף. מוסיפים את הדבש (והסילאן, אם מחליפים), מביאים לרתיחה ומבשלים כ-3 דקות. מצננים לטמפ' פושרת-חמימה. * מגישים את הלביבות החמות עם קערית קטנה של הרוטב לצידן.