שלוש לכולם רציתי לפתוח דיון חדש ...

haimw32

New member
שלוש לכולם רציתי לפתוח דיון חדש ...

אני באמת רוצה להבין משהו אחד , היום אני פותח את העיתון (עשיתי לי מנהג אני משתדל לא לראות חדשות,רק לקרוא עיתונים) ואני רואה על סקילת אבנים בשבת , והשאלה שלי היא הנכון שלפי ההלכה אסור לזרוק אבנים בשבת, כל שכן שמישהו יכול להיהרג או להיפצע ולא להגיד לי קומץ כי הרוב יכולים להפסיק את הקומץ

tamarhp

New member
נכון

זה באמת לא נכון לזרוק אבנים, ולא רק בשבת. זה רק קומץ אנשים, ולא צריך לקחת אותם ללב.

פלסטיק

New member
זה חילול שבת

לכן לפי דין תורה ניתן להזהיר אותם לא לבצע עוד פעם את חילול השבת ואם הם ממשיכים בחילול השבת גזר הדין ידוע איזה מזל שבארץ לא שפוטים לפי דין תורה זה לא קומץ, אולי קומץ זורק אבנים אבל הוא מוצא מקלט בקהילה אני אחזור בי מהודעתי זו ברגע שחרדים יהיו מוכנים להעיד בבית משפט בתור עדי ראיה על חרדי אחר שזרק אבנים

haimw32

New member
ואני עוד יוסיף שלחרדים יש יותר כו..

לחרדים יש יותר כוח להשפיע על הקומץ לעומת החילונים ועדים אף אחד לא עשה כלום הכי מצחיק שה"קומץ" הזה מנסה למנוע חילול שבת עיי... חילול שבת ,ותתקנו אותי עם אני טועה

tamarhp

New member
זה לא

חילול שבת ממש (אבנים הן מוקצה, אבל אפשר לייחד אותן לפני שבת) אבל זו התנהגות לא ראויה בכלל לבני אדם! וחבל שהם עושים את זה ומכפישים סתם את הציבור הדתי.

haimw32

New member
לדעתי זה כן חילול שבת אבל הכי חמ...

אבל הכי חמור זה הנזק שיכול להיות מזריקת האבנים אבל טוב שכולם מסכימים שאסור שזה יקרה האם אני טועה?

מתנדב

New member
אני אומר שוב....

ישנם מספיק דרכים איך להילחם נגד חילול שבת, ואני לא בדעה של זריקת אבנים, על אזרחים....

מתנדב

New member
בא נאמר שבאופן עקרוני אתה צודק...

אסור לזרוק אבנים בשבת, אע"פ שיש איזה שהוא הלכה, שאם אתה מקצה אבנים מסויימים לפני שבת שתוכל להשתמש בה בשבת, אז מותר לך, אבל אני לא חושב שיש היתר כלשהו לזרוק אבנים בשבת, זה לגיטימי שהם צועקים שבת, ומוחים על אלו שמחללים את השבת, כי זה מפריע וכואב לראות אנשים שמחללים את השבת, אבל זה עדיין לא אומר שמותר לזרוק אבנים על אזרחים שמחללים שבת, ישנם מספיק דרכים איך למחות עבור החילולי שבת...

haimw32

New member
אני בטוח שההלכה על הקצעת אבנים.....

היא על הגנה עצמית או על הענשת חוטאים אבל לא במאה הזאת (היום לא נוהגים כך ואין מה להשתמש כך כעת )בכל אופן בטוח שההלכה לא התכוונה לסיפור שלנו

tamarhp

New member
אתם מבלבלים..

1. אבנים הן מוקצה, לא משנה אם אתם זורקים אותן או אוכלים אותן. אם רוצים להשתמש באבן בשבת, נגיד כדי לעשות ממנה מעצור לדלת או משקולת למפה, אפשר לייחד אותה לפני שבת כדי שהיא לא תהיה מוקצה. 2. לזרוק דברים מסוכנים על אנשים - זה לא מוסרי גם לא בשבת! לא משנה אם זה אבנים או סכינים! גם אם הם ייחדו את האבנים לפני שבת, זה לא מעניין אותנוכרגע אם הן היו מוקצה או לא. זו לא דרך להלחם על כבוד השבת - בזריקת אבנים!

למעלה