שלוש שאלות

מילקי9

New member
שלוש שאלות

שלום ומזל טוב על הפורום החדש. יש לי שלוש שאלות: 1. מהו "מיחזור משכנתא" ? 2. אני קונה דירה בימים אלו, ובחרתי בבנק מסויים ממנו אקח את המשכנתא. האם מתישהו אני אוכל "להעביר" את המשכנתא לבנק אחר (אם אני ארצה בכך) ? 3. איזה ריבית הכי משתלם לקחת (קבועה / משתנה / צמוד למדד / לדולר וכו'). תודה, וסליחה על הבורות.

תשובה למילק9

מיחזור פירושו לקיחת משכנתא חדשה לסילוק הלוואה קיימת. אפשר לעשות זאת באותו בנק או בבנק אחר. הפרמטר העיקרי אם לבצע מיחזור הוא כמובן גובה הריבית. אלא שסילוק מוקדם של הלוואה (וזאת המשמעות של המיחזור) כרוך לפעמים בתשלום עמלות ואז חישוב הכדאיות צריך להתחשב גם בעמלות לגבי בחירת המסלול. בדרך כלל מומלץ לפזר את המשכנתא על פני מספר מסלולים ובכך לפזר את הסיכון. במצב של היום שהריבית מאוד נמוכה (יחסית לשנים האחרונות) נראה לי שעדיף לקחת במסלול של ריבית קבועה (צמודה למדד)

מיחזור משכנתא???

מיחזור משכנתא זהו תהליך שבו משתנה הריבית שלך ו/או סך השנים שנותרו לתשלום, תהליך זה מתבצע או במעבר לבנק אחר או בתוך הבנק ממנו נלקחה ההלוואה המקורית. לא חבל על הכסף שלך??? אני הייתי ממליץ לך ללכת מלכתחילה למומחים ולקחת משכנתא דרך המומחים בשוק יש חברות שממחזרות משכנתאות וחלקן אף גם לוקחות משכנתאות עבור לווים חדשים שלוקחים משכנתא חדשה. ברמת העיקרון כיום הריבית המומלצת בשוק היא ריבית קבועה , אך הכל תלוי באיזה מטבע למשל מתנהל חשבון הבנק שלך או האם יש לך כסף לפרוע עבור המכנתא בעתיד. בכל הנושאים הללו הייתי ממליץ לך להתייעץ עם המומחים, מכיוון שזהו תהליך שהולך ללווות אותך לכל חייך. אוכל להמליץ לך על חברה אחת שגכם ממחזרת וגם עוזרת בלקיחת משכנתא חדשה. www.ribit.co.il

מילקי9

New member
תגובה ועוד שאלה...

תודה רבה על התשובה המפורטת. המקרה שלי קצת שונה - כי אני לא יכולה לבחור את הבנק שנותן ריבית הכי כדאית, מאחר והגשתי בקשה ב- 3 בנקים, ורק בנק אחד אישר לי את המשכנתא. בכל מקרה, מחר אני הולכת לדבר עם הנציג בבנק ולראות מה הוא מציע מבחינת הריבית וכו'. בדקתי במספר מקומות באינטרנט כמה ריבית אנשים קיבלו (ועל איזה סכום ולכמה שנים וכו'), אז אני יודעת פחות או יותר מה כדאי, ולפי זה אני אחליט סופית. השאלה הנוספת: האם מיחזור משכנתא ניתן לעשות אחרי תקופה מסויימת, או שנגיד אפילו אחרי חודש-חודשיים אני יכולה לעשות מיחזור ? (ברור שאין לי כוונה כזו, זה רק לידע כללי).

מילקי9

New member
מתנצלת מראש...

שאני מפציצה את הפורום בשאלות. אבל ברשותכם, יש לי עוד 2 שאלות: 1. האם יש חשיבות כלשהי לקחת את המשכנתא בבנק שבו מתנהל גם חשבון העו"ש ? 2. שמעתי שיש דבר כזה - הלוואה לצורך שיפוצים - שנותן הבנק שממנו נתקבלה המשכנתא. אשמח לקבל מידע על כך. תודה.

תשובות למילק

אפשר לסלק משכנתא מתי שרוצים (רק שזה כרוך לפעמים בעמלות) וממילא אפשר לעשות מיחזור מתי שרוצים. בדרך כלל אין חשיבות לבנק שבו מתנהל חשבון העו"ש לבין הבנק שנותן את המשכנתא. לפעמים יש מבצעים. לדוגמא, בנק המזרחי שלאחרונה מיזג לתוכו את בנק טפחות מציע למי שייקח שם משכנתא תנאים מועדפים בפתיחת חשבון עו"ש. הבנקים נותנים הלוואות לכל מיני מטרות כולל שיפוצים. התנאי ההכרחי הוא שעבוד הדירה. תנאים נוספים הם, כמובן, יכולת החזר.

הלוואה לצורך שיפוצים

אכן יש דבר כזה, הלוואה זו נקראת הלוואה לכל מטרה והיא מתווספת על המשכנתא. הלוואה זו היא בריביות יותר גבוהות מאשר המשכנתא ולא תמיד נותנים אותה. התנאים לקבלת הלוואה זו הם יכולת החזר, אחוזי מימון נמוכים ועוד כמה וכמה קריטריונים שכל בנק מציב בפני הלקוח. אני מבין שאת מעונינית לבצע תהליך זה לבד וזה לא הכי מומלץ מכיוון שכשיש לך את המומחים שיכולים לבצע עבורך את הבדיקות האם זה כדאי או לא(בחינם) ולאחר מכן במידה ותחליטי לבצע מיחזור ולקחת הלוואה לכל מטרה הם גם ייעשו עבורך את רוב העבודה אז למה לעשות לבד?? אמליץ לך קודם להתייעץ ולבדוק כדאיות(בחינם) אמליץ על חברה אחת שעושה בדיקה זו בחינם. www.ribit.co.il

תגובה לשאלות

דבר ראשון אביאסף אבקש ממך לא להטעות אנשים כי תשובותייך אינן מפורטות ואינן עונות על כל השאלה. מיחזור משכנתא ניתן גם לעשות יום אחר יום. לגביי פתיחת חשבון זה אכן יותר טוב לקחת משכנתא היכן שמתנהל העו"ש שלך מכיוון שהבנק יודע בדיוק מי את ומה את. בבנקים מסוימים כל מיני שיטות שיווקיות שכוללות הורדת ריביות תמורת פתיחת עו"ש וכדו'.

אבנר היקר

אל תתקן אותי על שטויות. אתה אומר שאפשר למחזר כל יום. האם זה לא מה שאמרתי. אתה אומר שאם תבצע באותו בנק, הבנק יודע עליך. אז זה אתה שלא מדייק. אם הבנק הוא נפרד (כמו לאומי למשכנתאות, דיסקונט למשכנתאות) הפקיד שלו לא יודע מה קורה בבנק המסחרי. ועל שיטות שיווק דיברתי. אז אם אתה רוצה להרחיב זה בסדר אבל אל תגיד שאני מטעה.

למעלה