השמנה
כדיאטנית ומאמנת ע"פ הגישה של הרזייה ללא דיאטה, באופן טבעי מה שתפש אותי בתכתובת שלך זו ההשמנה שבחרת לציין. ברור לי וברור גם לך שההשמנה שכפית על עצמך נועדה ליצור חייץ בינך לבין העולם שמחוצה לך. בחרת במערכת יחסים קרובה עם המזון על פני מערכות יחסים קרובות עם בני אדם ויש לכך יתרונות רבים. עתה כשאת מאתגרת עצמך שוב עם סוגית מערכות יחסים בחייך, את מתחילה שוב לעלות. אינני יכולה לקבוע בוודאות בהתבסס על הכתוב בלבד, שזוהי הסיבה היחידה, אין ספק שגם לדיאטה שעשית, ולא משנה מה היא, תפקיד בעלייתך החוזרת במשקל. אבל מה שברור לי הוא שהדרך שלמדת להתמודד עם מערכות יחסים היא דרך האוכל וההשמנה שלך היא הסימפטום, הפעמון שמצלצל, המנורה שנדלקת כדי לשקף את עולמך הפנימי. אכילת יתר היא דרך להתמודד עם רגשותנו. אין ספק שיש מקום לאימון על תפישת מערכות יחסים בכלל וזוגיות בפרט. ברגע שתתמודדי עם הענין הזה, תראי שגם התמודדויות אחרות נעשות הרבה יותר קלות ופשוטות ואפילו נעלמות. מצחיק ומעציב אותי כאחד לחשוב שאנשים שמגיעים לעודפים גדולים, חושבים שדיאטה תפתור את בעיית ההשמנה שלהם. מה שקורה בפועל זה שאכילת היתר נועדה להזין רעב רגשי כלשהו והמחשבה שיצירת "רעב" מסוג אחר תפתור את הבעיה מעוררת אצלי, כאשת מקצוע, תחושות לא נוחות. שמת את המיקוד במקום הנכון ועלייך להבין ולהפנים אלו השלכות יש להמנעות שלך עד כה מהתמודדות זו. בלי להכיר אותך, אני מתרשמת מהיותך בחורה אינטלגנטית, פתוחה ובשלה במידה לא מבוטלת לתהליך. עשית דרך שבה קיבלת החלטות, יישמת, הצלחת. בסיס מצוין להתחיל איתו מסלול נוסף, אחר, שונה. המון הצלחה.