שלחו אותי לפה אז באתי.

ronen1981

New member
שלחו אותי לפה אז באתי.

ציטוט ההודעה האחרונה הרלונטית דברי טל קר : מה אני לומדת מהיחס לעובדים זרים? מידת קיום והיקף תכונות הכרחיות מבחינתי - הומניזם, טוב לב, סובלנות תגובתי. אם הדעה שלי לגבי עובדים זרים היא כדלקמן: יש להעלות את המיסוי על העבודה שלהם ,ולשאוף למינימום עובדים זרים כדי לאפשר מקומות עבודה לישראלים וגם משום שכלכלית זה עדיף (כיוון שכ60% מהמשכורת של עובד זר מגיעה לחול ובכך כוח הקניה בארץ קוטן וזה משפיע על יותר אבטלה ומצוקה בקרב ישראלים) האם זה ההופך אותי לדעתך לאדם רע לב?

טל קר

New member
הבאת רק חלק מהעמדה.

מהו לדעתך הפתרון בנוגע לאלו שכבר כאן? אגב כבר כיום על פי חוק צריך לשלם גם לעובד לא חוקי שכר מינימום. אגב2 את העובדים הזרים הביאו כי הישראלים לא היו מוכנים לעסוק באותן עבודות. אבל קודם כל אשמח לקבל תשובה בנוגע למהו הפתרון לדעתך עבור אלו שכבר כאן, ומה דעתך בנוגע לעובדים הלא חוקיים, הסיבה שהם הפכו לכאלה (הרבה מהלא חוקיים הם חוקיים שברחו מהמעביד שלהם בגלל שנתן להם יחס רע) והיחס הלא חוקי שמשטרת ישראל נותנת לאותם עובדים. אשמח אם תקרא את הקישור הבא, ותגיד לי מה דעתך בנוגע למתרחש במדינה בכל הקשור לעובדים זרים.

ronen1981

New member
צדקתי כשאמרתי

שעובדים זרים הם צרה צרורה וממשלת רבין בראשות העבודה הורישה לנו מלבד צרת אוסלו שהביאה עלינו גם את מכת העובדים הזרים שתמיד דעתי היתה שמדובר בבכיה לדורות ויבוא צרות בצרורות. קראתי את רוב הדברים והינה תגובתי . 1)להפסיק ליבא עובדים זרים לישראל לחלוטין . 2)לנייד עובדים זרים לא חוקים למקומות שזקוקים לעובדים זרים ואושר להם עובדים זרים (ליצור קריטריונים מחמירים לזכאות לעובדים זרים לעבודות ותחומים ספציפיים ) ומכל מקרה עובד זר לא ישהה בארץ יותר מ3-4 שנים למעט סעד לקשישים. 3)לחוקוק ולהתקין תקנות חדשות בנוגע לעובדים זרים כך שמחד יענו על הצורך בגירוש מהיר ומאידך יקימו ויאפשרו קיום בירור ודינות (שיהיה מהיר וקל לאור סעיף 5). 4)להכניס קנסות כבדים למעסיקי עובדים זרים לא חוקים. 5)לשנות את הכבילה מהמעביד למשרד הפנים ולחייב כל חודש הבאה בפניהם בכדי לברור שאכן קיבל משכורתו החודש וזכויתיו קוימו. 6)גירוש עובדים זרים לא חוקיים וצמצומם מספר העובדים הזרים . 7)לחייב במתן שכר מינימום לעובד זר. 8)לחוקק חוק המיטיב עם ישראל העובד בעבודה שעובד זר זכאי לה (הוספה של עד 1000 ש"ח מהמדינה נוסף למשכורת שכר המינימום לאותו עובד ישראלי.)

מסכים עם חלק מהסעיפים

אבל צריך להיות מציאותי ולהבין שבלי העובדים הזרים ענפי הבנייה והחקלאות פשוט יתמוטטו. ישראלים פשוט לא רוצים לעבוד בעבודות כאלה.

iceviper

New member
לא מדוייק

בסוף שנות השמונים ותחילת התשעים היתה עליה גדולה במוכנות הישראלים לעבוד בבניה. המדיניות הישראלית בעניין עובדים זרים בשנות התשעים,הרצון לשנות בקיצונית את מדיניות ההגירה ולחץ בלתי פוסק מצד הלובים של הקבלנים והחקלאים גרמה למצב הנוכחי.

טל קר

New member
סליחה, אבל איזו הגירה?

רק ליהודים או לקרובי משפחתם מותר להגר לישראל.

iceviper

New member
אה,הבנתי. ../images/Emo9.gif

התכוונתי למדיניות בנוגע להבאת פועלים זרים.

ronen1981

New member
אני מציאותי ואתה?.

יש לנו כ 280,000 מובטלים זו המציאות. יש לנו כמספר זהה של עובדים זרים . מצב לא מציאותי והזוי יהיה להמשיך ולהביא לפה עוד עובדים זרים כשבעצם אנחנו נמצאים ממילא בעודף של עובדים זרים ולכן סעיף אחד שלי שאומר הפסקת יבוא עובדים זרים כדי שימנע מצב של אני מ"גרש" עובדים (הן משום שהם לא חוקים או משום שההסדר החוקי שבאו תם ,כי הם באו למשל לעבוד פה שלוש שנים והתקופה תמה והגיעה הזמן לחזור הביתה ) ומביא עובדים זרים ובכך נשארת אותה כמות ,כדי ליצור מגמת ירידה מתמדת (הנדרשת לאור המצב כיום) בעובדים זרים צריך להפסיק להביא עובדים זרים לגרש עובדים זרים ואיפה שיש צורך בעובדים זרים במקום להביא עובדים נוספרים מחול לנייד לעבודות עובדים זרים מובטלים (ויש כאלה לא מעט שישמחו להזדמנות להתפרנס,ויוצרו עוד כאלה לאור מדיניות העידוד יצאה לעבודה של ישראלי של תוספת 1000 ש"ח.) כעט אם תיצור את העידוד שצינתי קרי מדובר בלפחות כמינימום שכר של כ4000 ש"ח נטו לא מעטים חסרי השכלה אקדמאית יקפצו על ההזדמנות ,ובנוסף לכך יש לצמצום את תנאי הסעד ותשלומי העברה למיניהם לאנשים בריאים הבוחרים בבטלה וזה שוב ידחוף אותם לעבוד. בשלב מסויים נגיע למצב של מספר סביר של עובדים זרים של לא יותר מ20,000 שיעבדו בעבודות שבאמת הישראלי מתרחק מהם ויש מחסור בידים עובדות ואז אפשר יהיה להתחיל בלהביא עובדים זרים רק בכדי לשמר מספר זה קבוע. אל תשכח שלפי מפת הדרכים אבו מאזן מצפה מישראל לאפשר לפלסטינים רבים להיכנס ולעבוד בישראל והדבר האחרון שאנחנו צריכים זה שהישראלי חסר ההשכלה האקדמאית יתחרה בשוק המוצף בעובדיפ זרים ופלסטיניים.

טל קר

New member
נתחיל מהחיובי.

אין לי בעיה עם הפסקת יבוא עובדים זרים, עם לנייד עובדים זרים מעבודה לעבודה (בהנחה שהם מעונינים), אין לי בעיה עם שינוי הכבילה למעסיק (לחייב כל חודש הבאה בפניהם? יש מאות אלפי עובדים זרים, איך לחייב כל חודש? וזה יבוא על חשבון יום עבודה או על חשבון יום חופש שלהם?), אין לי בעיה עם חיוב מתן שכר מינימום לעובד זר (זה קיים כבר כיום בחוק), אין לי בעיה עם חוקים שמיטיבים את הישראלים העובדים בעבודה כל שהיא. יש לי בעיה רצינית ומהותית עם כל התיחסות לעובדים זרים כאל "צרה צרורה" או "מכה". מדובר באנשים קשי יום שהגיעו לכאן על מנת להתפרנס בעבודות קשות שחורות ושוחקות. הם מטפלים בזקנינו, הם בונים את בתינו, צריך להכיר להם תודה, לא לרדוף אותם. אם יש בעיה, אנחנו אלו שגרמנו אותה, והפתרון שלה לא צריך לבוא על חשבון פגיעה בהם ובזכויותיהם, אלא עם כל הכבוד לתרומה שלהם ולהקרבה שלהם. מדובר באנשים חיים, לא ב"צרה".

ronen1981

New member
תשובה.

מבחינתי שיהיה על חשבון חלק מיום עבודה(זה לא אמור לקחת יום שלם אלה סכ"ה כמה שעות לכל היותר.) ולגבי הכמות אם תקראי הודעה נוספת שלי בשרשור תביני שהשאיפה היא לצמצום של פחות מ20,000 דבר שישים לדעתי תוך מקסימום שנתים שלושה שנים. כעת המדניות שבשמה הובאו העובדים הזרים ארצה במסות (מדניות שממשלת העבודה התחילה בה) היא צרה צרורה שאנחנו כיום אוכלים את פירותיה הבאושים. אותם עובדים זרים לא אשמים שממשלות ישראל נהגו בטמטום ואפשרו להם לבוא הם סכ"ה באו להתפרנס בכבוד. אבל למרות זאת הם גם אם ולמרות שלא מתכונים לכך פוגעים בכלכלה הישראלית ועל ישראל להשיבם לביתם להגיד להם תודה אבל אנחנו מעדיפים עבודה עברית ולדאוג למקורות פרנסה לעניינו. מדינת ישראל בעצם העבתם מתסבכת עצמה מבחינה חברתית ומוסרית ולשם מה?

שלום שלום גם אני כאן

רונן...אתה מדבר על 'עבודה עברית' שאין מי שיעשה אותה חוץ מאותם עובדים זרים. זו מדיניות אגב שנפוצה בכל העולם. אתה מדבר בעיקר על פועלים זרים שמחליפים את הפלסטינים אבל הרבה עובדים זרים לא עוסקים כלל בבניה כמו בסיעוד. מהכרות אישית עם הענף אני חייבת לציין שזו עבודה שלא כל אחד יכול לעשותה, ולעובדים הזרים האלו יש את המיומניות הדרושות לכך. לא ניתן לקחת מובטל הייטק ולמצוא לו תפקיד סיעודי.

ronen1981

New member
שלום לך.

אני מציע לקרא את ההודעה בעלת הכותרת "אני מציאותי..." בישראל יש כיום כ280,000 מובטלים לפי הלמ"ס (וכמות הלא עובדים מוערכת בכפול כיוון שמובטל הוא אדם שמלכתחילה ש"אף" למצוא עבודה ונחשב כחלק מכוח העבודה, חרדים למשל ש70% מהם לא עובדים לא נכללים בנתון הזה למשל) ואני אמרתי מפורשות " כעט אם תיצור את העידוד שצינתי קרי מדובר בלפחות כמינימום שכר של כ4000 ש"ח נטו לא מעטים חסרי השכלה אקדמאית יקפצו על ההזדמנות ,ובנוסף לכך יש לצמצום את תנאי הסעד ותשלומי העברה למיניהם לאנשים בריאים הבוחרים בבטלה וזה שוב ידחוף אותם לעבוד. " רוב המובטלים חסרי השכלה אקדמאית והם אלו שיכולים לעשות עבודות אלו. באשר לסעד מסכים שיש עבודות מסוימות שרק עובד זר יכול למלא ולכן הסכמתי לכמות הגיונית מכוח העבוד שיהיו עובדים זרים לצורך כך. כיום עובדים זרים רבים אפילו מובטלים וכתוצאה מכך משתלבים אפילו בתחום ההסעדה התירות פנים נקיון בתים וכד ואני מצטער לא מקובל עלי שמובטל בריא יקבל קצבאות מהמדינה ולא ילך לעבוד אין שום סיבה שישראלי לא יוכל לקטוף תפוזים או פרחים או להגיש אוכל במסעדה או לנקות בתים . ותאמיני לי שאם תיצרי מצב שממצב של בטלה יהיה לו בלתי אפשרי לגמור תחודש הוא ילך לעבוד כמו טטלה. לגבי אנשי היטק ואנשים בעלי השכלה רחבה יש פיתרון של יעול מערכות מדינה ופרויקטי פיתוח ביוזמת המדינה וכד (המלצה להיכנס לאתר שינוי ולקרא בעיתון גליון נובמבר את המאמר של מלי פולישוק בלוך מי שכיום יו"ר ועדת הטכנולוגיה והיטק בכנסת,והינה יו"ר ועדת שינוי לעניני כלכלה.) מעיין עבודות יזומות שינצלו את ההכשרה הגבוהה של אותם אנשים .

ronen1981

New member
עוד משהו חשוב לציין

אם משווים למדינות המערב (וזה מה שהתכונת) אז בישראל אחוז המועסקים של עובדים לא ישראלים מכוח העבודה הוא מהגבוהים ביותר בעולם המערבי. הינה אתר שיש בו נתונים לפי שנת 1997 כאשר המצב אף החמיר והנתונים אף חמורים יותר ועמדים מעל 11%. http://www.bankisrael.gov.il/press/msgs/977134290/001218a.htm ותמונת המצב חמורה אף יותר אם ניזכר שבכל זאת עלות יום עבודה של ישראלי זולה יותר מלמשל יום עבודה של בריטי כך שההצדקה בעובד זר זול אף קטנה יותר.

למעלה