בכל דיון? באמת בכל דיון?
הדעות הפוליטיות שלי אינן נושא הדיון ולא הבעתי אותן כלל וכלל. כל היסק שלך לגביהן הוא היסק שלך ובאחריותך. האם יתכן ואולי שזה היסק הנובע מדעות קדומות שלך לגבי מי שלא חושב כמוך? אלא שיש נטיה לאנשים בעלי "אידיאה פיקס" להניח הנחות וליחס דיעות לאחרים, בלא ביסוס מתאים. נטיה זו קיימת אצל אנשים מכל גווני הקשת הפוליטת, כאשר המכנה המשותף הוא הקיצוניות לאפשרויות אחרות. השאלה שהועלתה כאן היא שאלת היחס המשטרתי להפגנות של מי שתומך בפעילות האסורה על פי חוק, דהיינו הגנת המשטרה בהפגנה של גוף הקורא לעבור על החוק. בישראל קיימת תופעה דומה, כאשר באופן שיטתי המשטרה מגינה על פורעים שהמניע אותם הוא רעיונות משיחיים ושכנוע עמוק שהאלוקים אישית שלח אותם לעבור על החוק אם זה מתאים לדעותיהם. (דעתי כמובן שונה, לדעתי הם מבזים את התורה ושם השם במעשיהם וגם גורמים נזק לא רק למדינת ישראל אלא גם לעם ישראל). בינתיים, פורעי החוק ששרפו דגל ישראל (ובכך הוכיחו חוסר נאמנות למדינה), פגעו בגופם של חיילי וקציני צה"ל, גרמו לעיוורון לקצין משטרה, הטמינו מטען נפץ בבית ספר (רגע, זה בית ספר של ילדות ערביות אז זה לא נחשב), הם אנשים שמשוכנעים שהם מקיימים איזה צו אלוקי והם אישית צריכים להביא את המשיח כאן ועכשיו. אני מבין שלדעתך המושג "פורעי חוק" הוא תלוי בזהות הפוליטית של המתפרעים, וניתן לכנות כך רק מי שמוגדר כשמאלני קיצוני (האם זה כל אחד שלא מסכים עם מעשי המופרעים מהגבעות?). (דעתי שונה מכך כמובן, החוק אמור להיות אחיד). אני מבין גם שלדעתך לגרום נזק לרכוש ולסכן חיי חיילים זה בסדר אם זה נעשה כביכול בשם איזו אידיאה משיחית מעוותת (אני חושב אחרת, כמובן, לדעתי בכל מקרה זו עבירה שיש להעניש עליה בחומרה). מופרעים משיחים יש מכל מיני סוגים, מכל מיני דתות, שהדת בילבלה מוחם יתר על המידה (אצל הקתולים גם כמה כמרים נבערים מדעת סייעו בבלבול הדעת, ואצלנו גם כמה רבנים נבערים סייעו בבילבול הדעת). יש כאלו אצלנו בני הדת היהודית שנהנים מהגנת המשטרה, ויש כאלו בני הדת הנוצרית שנהנים מהגנת המשטרה במקומותיהם, גם כשהם עושים מעשים שבניגוד לחוק או קוראים למעשים כאלו. המכנה המשותף והקשר לנושא הוא עצם הגנת המשטרה על הפגנה הקוראת למעשים שבניגוד לחוק, גם אצלו זה קיים אז לא צריך להתפלא על כך.