שלחו לי אתזה

לא הגיוני

כי הראו משטרכה שומרת עליהם ולפי מה שידוע לי פעילות נאצית אסורה בארה"ב ע"פ חוק

Old Cat

New member
המשטרה שם תשמור על כל אחד

גם על מי ששורף דגל ארה"ב ברחוב. צריך רק לקבל רשיון להפגין, וזו לא בעיה שם. יש הרבה דברים שם שנראים לך לא הגיוניים, כפי שיש הרבה דברים כאן שנראים להם לא הגיוניים. הנימוק הזה של קיום משטרה השומרת על מי שעושה מעשים בניגוד לחוק אינו תקף, כפי שאינו תקף גם אצלנו כאשר כל מיני מופרעים משיחיים פורעים חוק והמשטרה מגינה עליהם. החוקה האמריקאית מגנה מאד על חופש הביטוי. כדי לתבוע מישהו מהם יש להוכיח על פי קריטריונים מאד מחמירים ובדוקים, שיש אדם שהם שיכנעו אותו לעשות מעשה ולפגוע פיזית ביהודי. צריך גם להוכיח כי פנו אליו אישית (לא סתם קריאה סתמית שלא מכוונת אליו אישית) ושיכנעו אותו אישית לעשות זאת. אדם כזה צריך גם להעיד כי הוא שוכנע מקריאה מפורשת שלהם ולא מדובר בהסקת מסקנות שלו על פי איזו תיאוריה ששמע מהם.

gold ayelet

New member
איך זה שבכל דיון אתה מכניס את הדעה

הפוליטית שלך?! " מופרעים משיחיים פורעים חוק" איך בדיוק זה קשור? יכולת לכתוב פשוט פורעי חוק או באותה מידה -פעילי שמאל קיצוניים ( אהה סליחה אין כזה דבר בשמאל- קיצוני)

Old Cat

New member
בכל דיון? באמת בכל דיון?

הדעות הפוליטיות שלי אינן נושא הדיון ולא הבעתי אותן כלל וכלל. כל היסק שלך לגביהן הוא היסק שלך ובאחריותך. האם יתכן ואולי שזה היסק הנובע מדעות קדומות שלך לגבי מי שלא חושב כמוך? אלא שיש נטיה לאנשים בעלי "אידיאה פיקס" להניח הנחות וליחס דיעות לאחרים, בלא ביסוס מתאים. נטיה זו קיימת אצל אנשים מכל גווני הקשת הפוליטת, כאשר המכנה המשותף הוא הקיצוניות לאפשרויות אחרות. השאלה שהועלתה כאן היא שאלת היחס המשטרתי להפגנות של מי שתומך בפעילות האסורה על פי חוק, דהיינו הגנת המשטרה בהפגנה של גוף הקורא לעבור על החוק. בישראל קיימת תופעה דומה, כאשר באופן שיטתי המשטרה מגינה על פורעים שהמניע אותם הוא רעיונות משיחיים ושכנוע עמוק שהאלוקים אישית שלח אותם לעבור על החוק אם זה מתאים לדעותיהם. (דעתי כמובן שונה, לדעתי הם מבזים את התורה ושם השם במעשיהם וגם גורמים נזק לא רק למדינת ישראל אלא גם לעם ישראל). בינתיים, פורעי החוק ששרפו דגל ישראל (ובכך הוכיחו חוסר נאמנות למדינה), פגעו בגופם של חיילי וקציני צה"ל, גרמו לעיוורון לקצין משטרה, הטמינו מטען נפץ בבית ספר (רגע, זה בית ספר של ילדות ערביות אז זה לא נחשב), הם אנשים שמשוכנעים שהם מקיימים איזה צו אלוקי והם אישית צריכים להביא את המשיח כאן ועכשיו. אני מבין שלדעתך המושג "פורעי חוק" הוא תלוי בזהות הפוליטית של המתפרעים, וניתן לכנות כך רק מי שמוגדר כשמאלני קיצוני (האם זה כל אחד שלא מסכים עם מעשי המופרעים מהגבעות?). (דעתי שונה מכך כמובן, החוק אמור להיות אחיד). אני מבין גם שלדעתך לגרום נזק לרכוש ולסכן חיי חיילים זה בסדר אם זה נעשה כביכול בשם איזו אידיאה משיחית מעוותת (אני חושב אחרת, כמובן, לדעתי בכל מקרה זו עבירה שיש להעניש עליה בחומרה). מופרעים משיחים יש מכל מיני סוגים, מכל מיני דתות, שהדת בילבלה מוחם יתר על המידה (אצל הקתולים גם כמה כמרים נבערים מדעת סייעו בבלבול הדעת, ואצלנו גם כמה רבנים נבערים סייעו בבילבול הדעת). יש כאלו אצלנו בני הדת היהודית שנהנים מהגנת המשטרה, ויש כאלו בני הדת הנוצרית שנהנים מהגנת המשטרה במקומותיהם, גם כשהם עושים מעשים שבניגוד לחוק או קוראים למעשים כאלו. המכנה המשותף והקשר לנושא הוא עצם הגנת המשטרה על הפגנה הקוראת למעשים שבניגוד לחוק, גם אצלו זה קיים אז לא צריך להתפלא על כך.

gold ayelet

New member
פורעי חוק זה פורעי חוק- לא משנה מה

הדעה הפוליטית שלהם. אתה כתבת משיחיים- ומן הסתם התכוונת לימין (וכתבת את זה גם פה) לא, אני לא בעד להרביץ לחיילים ולשוטרים וגם לא לרצוח את כל הערבים. "היסק הנובע מדעות קדומות שלך לגבי מי שלא חושב כמוך? אלא שיש נטיה לאנשים בעלי "אידיאה פיקס" להניח הנחות וליחס דיעות לאחרים, בלא ביסוס מתאים. נטיה זו קיימת אצל אנשים מכל גווני הקשת הפוליטת, כאשר המכנה המשותף הוא הקיצוניות לאפשרויות אחרות." את התיאוריה הזו כנראה לקחת מהמקרה שלך.. איך אתה הבנת מההודעה שלי- ש "לגרום נזק לרכושמ ולסכן חיילים זה בסדר" וש" המושג פרועי חוק...ניתן לכנות כך רק מי שמוגדר שמאלני קיצוני".. ממש לא- פורעי חוק יכולים להיות שמאלניים ויכולים להיות ימין קיצוני, אבל אתה בחרת בהודעה שלך לכתוב פורעי חוק -משיחיים (=ימיניים קיצוניים) וכשאני דיברתי על שמאל קיצוני הכוונה שלי הייתה לשמאל הקיצוני שמפגין נגד הגדר וזורק אבנים על החיילים, מעליל עלילות על מתנחלים וכ'ו.. רוצה דוגמא.?- הלינץ שעשו על חייל מג"ב (שבסוף מת ד"א)בעוטף ירושלים - אבל בטח לא שמעת על זה כי חוץ מהשידור הזה (שמצורף) האירוע הזה לא זכה לכותרות בעיתונים ולסיקור נרחב במהדורת החדשות (כמו שהיה קורה אם זה היה מתנחלים) - תיכנס לוידאו שאני מצרפת פה- אל תדאג זה לא חומר הסתה ,זה רק שידור רדיו. שים לב איך מנסים לייפות את המקרה. מבחינתי הויכוח הזה הסתיים עכשיו- גם ככה הוא לא יוביל לשום מקום.

gold ayelet

New member
טוב אחרי הרבה ניסיונות להעלות את

הקובץ, או לשים אותו בתור קישור- התייאשתי. אז הוספתי פה קישורים אחרים שקשורים לנושא- רק כדי להראות למה אני מתכוונת כשאני אומרת "פעילי שמאל".

Old Cat

New member
הבנתי אותך

ושוב אני כותב כי כאשר שואלים על ההגנה המשטרתית על פורעי חוק - הרי שבמדינת ישראל יש הגנה משטרתית על פורעי חוק משיחים מהימין, שלא רק מוכנים לעשות מעשי נבלה אלא גם הוכיחו במעשים כאלו כי אכן עושים אותם. עבריני חוק יש בכל המקומות. השאלה המקורית היתה לא מי פורע חוק אא עצם התופעה של הגנה משטרתית להפגנה של קבוצת פורעי חוק, הפגנה שבה מסיתים לפעילות שבניגוד לחוק. הגנה כזו של המשטרה יש אצלנו על עברייני הכתום והחמאס מהמוצא היהודי. האתר שהבאת הוא דוגמא להסתה ולדרכי רמיה, ושכל מי שדת ישראל קרובה ללבו צריך להתרחק ולהרחיק מקרבנו אתר כזה.

gold ayelet

New member
נכון באתר יש ימנים קיצוניים

אבל אולי לך מספיק לראות את התקשורת השמאלנית- כי היא מראה את הדברים כמו שאתה אוהב והיא גם מסיתה אבל לכיוון ההפוך. אני כדי לדעת לסנן דברים לדעת מה נכון ומה לא נכון אנ צריכה את התקשורת הזאת -הימנית, וברור שגם שם יש צורך לסנן, אני לא עכשיו אלך לרצוח את רוה"מ או משהו, ותתפלא אבל אני אפילו מתגייסת לצבא ( "צבא הגירוש") אהה ועוד משהו (שקשור יותר להודעה השנייה)- כשכתבת משיחיים- חשבתי שאתה קורא פושעים -גם לסתם מתנחלים שמתיישבים ב"קרקעות של ערבים" או לאנשים שהולכים להפגין, או לסתם אנשים שבאו לעמונה לא בכוונה להכות שוטרים רק כדי לשבת במקום ולהתנגד התנגדות פסיבית (כמוני -רק חבל שהגעתי אחרי שהכל נגמר) אם אתה מתכוון לאותם אנשים שזורקים אבנים וכ'ו- סבבה. ועדיין (שלא תבין אותי לא נכון) לא היית צריך לכתוב משיחיים.

Old Cat

New member
הבהרה עוד יותר מבהירה

ונדמה לי כי עדיף להבא לעשות זאת במסרים ולא לעין כל הפורום: מתפרעים משיחיים הם אלו שעושים זאת בשם איזה מניע דתי-לאומני מעוות, האמונה בקידום ביאת המשיח כתוצאה מכך משולבת בתפיסתם והם מתיימרים למלא מקומו של הקב"ה בקביעת גאולת העם. יש הבדל גדול בינם לבין מתישבים. כך לדוגמא יש לי קרוב משפחה קרוב מאד שפעם היה מתפרע ומופרע משיחי בסגנון החמאס אבל בהתנחלות המופרעים בתפוח והיום לאחר שנישא והפך לאב נתישבה עליו דעתו והוא מתישב המקיים תרי"ג (טוב, עם הנחה קטנה...) בישוב מצפה יריחו. מתפרעים מופרעים אני מכנה גם כאלו שבאים לעצמונה ועולים על הגג לזרוק ברזלים ואבנים על חיילים, וגם לאלו שזורקים אבנים על חיילים בהפגנות נגד הגדר. ההבדל הוא שהאחרונים לא עושים זאת בשם תורת ישראל והראשונים כן ולכן מבזים את התורה. סכנה לקיום המדינה הם אלו שלדעתם אין דבר כזה "קרקע של ערבים" כי "כולה של עם ישראל ואנו שלוחי הקב"ה לגאול אותה כאן ועכשיו". בדיוק כמו אלו שטוענים כי כולה של בני ערב וכיוב"א ברי אישפוז. טוב, עד כאן דעתי האישית שלא אמורה בהכרח לענין את כולם. לקרוא צריך הכל, להביא מובאות ואסמכתאות צריך לברור היטב.

Old Cat

New member
בהחלט התכוונתי כך

כי זה המצב היום בישראל. ההתיחסות המשטרתית אכן שונה, ואילו פעילי שמאל או ערבים היו זורקים בקבוק תבערה על חייל או מעוורים קצין מג"ב היו מיידית יורים בהם. הטיעון שלי הוא שהתגובה אינה אחידה כפי שהיה צריך להיות במדינת חוק, ואלו מהזן היהודי מהלכים בקרבנו חופשי ומנהיגיהם נהנים מהגנה משטרתית בהפגנותיהם. וכעת אביע את דעתי שלי כדי שלא יהיה ספק: מי שזורק אבנים על חיילים צריך להעניש אותו בהתאם, בלא הבדל ואפליה לא על רקע אתני ולא על רקע כיסוי ראשו, כפיה או כיפה. אבן שנזרקה ע"י מחרידים ברחוב ירמיהו בירושלים הפכה נהגת לנכה לצמיתות, השוטרים ברחו מהמקום ולא רצו להתערב כי מדובר לא בערבים או שמאלנים אלא במחרידים לבושי שטרימל שכבר הוכיחו רצחנותם על רקע דתי (ראי מקרה פלומבו בירושלים). היה צריך לירות בהם בדיוק באותם קליעי גומי או קליעים רגילים כפי שעושים בערבים או באנשי שמאל שמסכנים חיי חיילים. אותו הדבר עם כל מי שעושה זאת, גם מי ששרף מכוניתו של קצין צה"ל יש לנהוג באותו האופן כמו שנוהגים בערבי או בפעיל שמאל ששרף רכב של קצין צה"ל. לא לוותר לאף אחד, לא לאלו ולא לאלו. בקיצור: החוק אינו אמור להיות נאכף על פי נטיה פוליטית, לאומנית, אתנית, צבע עור או אמונה דתית. מה שמחזיר אותנו לתהיה הראשונה של השואל : כך המצב בארה"ב. החוק נאכף באופן אחיד בלא התחשבות ובלא שיקול של תוכן הנאמר בהפגנה, לכולם ללא הבדל. אם החוקה האמריקאית מחייבת לאפשר למפגין לאמור דעתו אז כך זה יהיה בלא שיקול בכלל של תוכן דבריו. החוק אוסר להפעיל במפורש למעשי אלימות, אבל לא שולל הבעת דעה כללית שהשומע כבר יחליט לבד איך לפעול. להזכיר לך: זה בדיוק היה קו ההתגוננות של כמה מאותם מסיתים הקרויים רבנים של הימין המשיחי והקיצוני כאשר טענו כנגדם כי דבריהם הביאו את החלאה הקרוי יגאל עמיר לרצוח את יצחק רבין הי"ד. גם במקרה זה החליט היועמ"ש כי דבריהם מוגנים בהתאם לחוקים העוסקים בחופש הביטוי כי לא קראו ישירות לרצח והם לא אחראים על מה שאדם זה או אחר יסיק מדבריהם. אז מצב דומה מאד יש גם בארצנו, וזה בסדר גמור כי זה חלק מיסודות המשטר הדמוקרטי. גם אם אני מתנגד לכל הגיג של ההוזים הללו הקרויים רבנים ומסיתים קהל התמימים שלהם, בכל זאת עצם ההטפה הארסית שלהם עדיין אינה עבירה על החוק ועל כן זכותם לעשות זאת.

gold ayelet

New member
סבבה,

אתה חושב שהחוק מגן על ימנים אני חושבת שהחוק מגן על השמאלנים- חבל שלא הצלחתי להראות לך את הסירטון. קיצור לא הדעה שלך ולא הדעה שלי תשתנה ,אז נפסיק כאן. מלכתחילה היית צריך לכתוב פורעי חוק . ולא פורעי חוק משיחיים וזה נקרא דיעה פוליטית. בקשר לאכיפת החוק- מסכימה איתך. * ממ אני לא אכנס לנושא של יגאל עמיר- אבל לפי דעתי אתה לא צודק בזה.. ואני לא אפרט כי זה לא המקום.

אני פשוט בשוק..

זה פשוט מפחיד לראות שדבר כזה מתרח ולא מונעים את זה.. אי אפשר לעשות כלום בנידון?

בארה"ב אין כזה דבר!!יש אישור מותר

הכל!! להזיכרם סקוקי..אותו הסיפור..מי שלא מכיר...קבוצה של ניאו נאצים רצו לערוך תהלוכה בעיר סקוקי שבארה"ב(ביום הולדתו של היטלר ימח שמו) הקהילה היהודית הגישה בקשה לביה"ש שיציאו צו איסור על התהולכה הזאת...הועלו הקשרים של חופש הביטוי וכ"ו בסופו של דבר אחרי מאבק של שנה אם אני לא טועה.אושרה הבקשה של הניאו נאצים והם קיבלו את האישור לצעוד!! אבל הגיעו רק 6 אנשים.אבל את הזמן בתקשורת הם קיבלו..זה היה בשנות ה70 אם אני לא טועה תקופה לא רבה אחרי המלחמה שהפצעים היו כל כך מדממים וכל כך פתוחים!! מזיכר לי את אותו הסיפור!! עצוב 60 שנה אחרי..עדין יש את אותם נולות!!

Old Cat

New member
אתה לא טועה, פרשת סקוקי נעשתה

למה שמכנים "מקרה מבחן" משפטי.

ושוב פעם זה קורה../images/Emo104.gif

זה מתחיל בתעמולות סוג ז' -ונגמר ברצח של 6 מיליון יהודים זה מתחיל באיזה משוגע שמושפע מהעבר- ונגמר ברצח 6 מיליון יהודים זה מתחיל ב"מיין כאמפף"- ונגמר ברצח 6 מיליון יהודים |דגש| אסור לנו לשתוק על זה! כי אם נשתוק- חרצנו לעצמנו גזר דין מוות!

trigotrigo

New member
הכל בשם מלכות שמים

בסופו של דבר, גם לנאצים הייתה חגורה שעל האבזם שלה כתוב בגרמנית "אלוהים איתנו". יש על זה פרשנות מעניינת ויש לי גם ספר בבית על מלחמות שנערכות בשם האמונה והדת. גם האנשים האלה מאמינים בצדקת דרכם, ולמזלנו יש את האנשים שהפגינו מולם, שלא שתקו ונתנו לדבר כזה להתנהל כאילו זה בסדר.

למעלה