שלטון הכיבוש בשטחים מתמוטט מבפנים

OxOxO

New member
שלטון הכיבוש בשטחים מתמוטט מבפנים

במציאות הנוכחית שבה הסירוב להמשך שלטון הכיבוש חוצה את כל החתכים של החברה הישראלית - החל משמינסטים וכלה בחיילי היחידות המובחרות ביותר בצבא הישראלי : טייסים ואנשי סיירת מטכ"ל - אנשים שציות לצבא, ולערכי המדינה הציונית הם נר לרגליהם, כדאי שהשלטון הישראלי יתחיל לפקוח את עיניו. שלטון הכיבוש מתפורר מבפנים. הגוף אשר מתחזק באופן המשמעותי ביותר את הכיבוש הישראלי מצהיר במפורש - הכיבוש הוא בעיה מוסרית. הכיבוש משחית אותנו כחברה מבפנים. ציות לחוקי המדינה אין פירושו הליכה עיוורת אחרי מוסר קלוקל ועוולות מתמשכות כלפי אוכלסיה ערבית כבושה. ציות אחר חוקי המדינה אין פירושו שתיקה לפשעים אשר המדינה אחראית אליה. משטר הטרור אשר ישראל מפעילה על יהודה שומרון וחבל עזה חייב להיפסק. כל מי שאינו עוצם את עיניו לסבלו של האחר רואה זאת בבהירות. הכיבוש חיב להיפסק. אנחנו לא מוכנים ללכת קורבן אחר ססמאות מטופשות או אחר הצהרות אנטי-דמוקרטיות היוצאות מכל הקונצנסוס הציוני. אנחנו נמשיך לומר את אשר על ליבנו - הכיבוש הוא שליטה נפשעת בעם אחר. הפלסטינים לא ילכו לשום מקום, הם חיים פה איתנו, אם נמשיך להתעלם מכך נמשיך לשלם מחיר יקר, נסגור אותם במחנות שיאלצו אותנו להסתגר במחנות משלנו. די לכיבוש.

ניר נגר

New member
תראה לי מישהו אחד שרוצה כיבוש!!!

אפילו אריאל שרון הצהיר על כך שהוא איננו רוצה לשלוט על עם אחר, אתה צודק הכיבוש משחית. אבל היות ועם דיבורים אי אפשר ללכת למכולת, והסיסמה די לכיבוש היא סה"כ סיסמה נבובה שמאחוריה יש הרבה מעשים, ולאן אני חותר? גם אם נצא חד צדדית (מה שיקרה לבסוף) אתה חושב שבעיותינו יתפתרו? אנחנו שם, בשטחים, רק בגלל שהרשות הפלסטינאית לא נוקפת אצבע לפרק את ארגוני הטרור מנשקם, אותם אירגונים שבמצע שלהם כתוב על השמדת מדינת ישראל (כן גם תל אביב נכללת באותה מדינה) עד היום ניסינו להיפרד בהסכם, אבל הפלסטינאים לא מפספסים הזדמנות לפספס הזדמנויות, אנחנו שם רק בגללם!! ובוא נגיד שנצא משם חד צדדית, צחר קסאם 3 וקסאם 4 יתחיל ליפול על הבית שלך, ומה נעשה אז? ניכנס שוב פעם? גם אז הכיבוש ישחית? הקיצר, צריך לבחון את התמונה כולה ולא להיכנס ולהציג פרט אחד או שניים מתמונה רחבה כל כך

TJSBZ

New member
בבקשה

אביגדור ליברמן אריה אלדר ישראל הראל משה לוינגר משה זר יש עוד, רוצה? הם אגב, גם אלה שקוראים לסרבנות פינוי. רק סרבנות מצפון היא רעה בעיניהם. אם כבר מדברים על ההדדיות של הסירוב, להזכיר לך שמועצת רבני יש"ע הוציאה פסק שמחייב לסרב לפנות יישובים? שמועצת יש"ע קראה לחיילים לסרב לפנות יישובים? לסרבנות שני צדדים, זה נכון. ומי שקורא לזן אחד לא יכול להקים קול זעקה כשיריבו מעודד את הצד האחר.

ניר נגר

New member
סרבנות פסולה משני צידי המתרס!

ואני לא מדבר על הקיצוניים ביננו, תמיד יהיו קיצוניים לצד זה או אחר. אני מדבר על רוב העם השפוי

פלסטיק

New member
יש הבדל גדול

כדי להסיר ספק לדעתי אפשר לשים את הסרבנים משני הצדדים באותו תא אבל ההבדל הוא בין חייל (סדיר או מילואים) שאומר שהוא אישית לא מוכן לעשות פעולה כלשהי לבין מנהיג שמנצל את השפעתו (ובמקרה של הציבור הדתי היא טוטאלית) כדי לגרום לציבור שלם לערוק. אנחנו מדברים על משהו שונה לגמרי

TJSBZ

New member
פלסטיק אני מסכימה שיש הבדל

בין מנהיגים לבין אנשים פרטיים. אלא שהמנהיגים הדתיים בארץ הזו רוצים כבוד בלי אחריות.

פלסטיק

New member
מרד לעומת עריקות

נראה לי שזהו ההבדל כשאדם עורק (או משתמט) הוא עריק כשמנהיג שהקהילה שלו מצייתת לו באופן מוחלט (והרוב המוחלט של הדתיים יעידו שהם מצייתים לרבנים שלהם בצורה כזו) מוציא מסמך שמחייב אותם לערוק או לסרב פקודה זהו מרד ואני לא רואה באותה חומרה עריקות ומרד ומשום מה נוטים לקבל בציבור את המרד אם הוא בא מצד ימין של המפה הפוליטית

TJSBZ

New member
../images/Emo12.gif מועצת יש"ע הם קיצונים?

חשבתי שהם מייצגים את ציבור המתנחלים כולו. ככה לפחות הם טוענים.

ניר נגר

New member
מועצת יש"ע לא קראה לסרבנות

אינני יודע מהיכן שאבת או הבאת את הרעיון הזה. יש כמה רבנים קיצוניים שקראו לכך, בדיוק כמו כמה "רבנים" שמאלנים כגון אורי אבנרי שקרה לסרבנות בשטחים. מועצת ישע אומרת שהיא תתנגד פסיבית לפינוי, לא שמעתי אותם קוראים לסרבנות

TJSBZ

New member
ההבדל ה"דק" בין אורי אבנרי לבין

רבנים: לאורי אבנרי אין סמכות כמו שיש לרבנים, הוא לא נחשב ל"דין תורה" ולא יכול לפסוק נידוי, למשל, או להכריז על אדם כעל חוטא וכו'. החברה החילונית היא פחות צייתנית מהחברה הדתית. לכן לדבריו יש פחות משקל. ועד רבני יש"ע שאתה קורא להם "כמה" רבנים קיצוניים מונה מעל מאתיים רבנים החתומים על הפסק. אל תיתמם, ניר, שנינו יודעים שיש כאן המרדה, לא פחות אם לא יותר מאשר במכתב הסיירת. הסיבה שאני חושבת שהם פושעים יותר גדולים היא פשוטה - אנשי הסיירת הם עריקים, אולי, אבל לא ממרידים, משום שהם לא מטיפים לאחרים. הרבנים קוראים לאחרים לעשות מעשה, ולכן ממרידים. הסיבה השניה היא, שוב, מידת הסמכות שיש לכל אחד מהצדדים, ואנחנו יודעים שלרבנים, מטבע הדברים, יש סמכות רבה יותר מלכל אדם פרטי. הם נחשבים למנהיגים, ואנשי הסיירת, עם כל הכבוד להם, לא.

פלסטיק

New member
תן לי דוגמה למנהיג קיצוני מצד שמאל

אני מתכוון לכזה שקורא לסרבנות מאורגנת והוא מנהיג איזשהו ציבור. אפילו יוסי שריד מגנה בתוקף סרבנות והשתמטות בלתי מאורגנת שלא לדבר על מאורגנת ואף אחד לא חושד בו בדעות ימניות.

ניר נגר

New member
למה לחפש אותם הם מולך!

לך למארגני מכתבי הסרבנות למינהם. לך לאורי אבנרי לך לאדון יוסי ביילין שמחלק את הארץ כאילו הוא ראש הממשלה, פתאטי בקיצור, יש קיצוניים משני הצדדים.

פלסטיק

New member
אתה טועה, תמשיך לחפש

לא אורי אבנרי (שכבר מזמן איננו אישיות ציבורית) ולא יוסי ביילין (שאפילו איננו חבר כנסת) קראו לסרבנות. תמשיך לחפש חביבי. מרד בארץ יש כמעט רק מהצד הימני של המפה הפוליטית, לא השמאלי.

ניר נגר

New member
רגע, למה אתה קורא למרד? הרי

המתנחלים הם אלה שיפונו לבסוף לא השמאלנים. היפותטית אם בהתנחלויות היו יושבים שמאלניים ולא ימיים היה קם איש ציבור שמאלני שקורא למרד. על איזה נושא יקום איש ציבור שמאלני שיקרא למרד??

פלסטיק

New member
הגדרת מרד נמצאת בחוק

זה לא קשור להגדרות שלי או שלך. ואני חושב שהוכחתי את טענתי שעריקות מאורגנת נמצאת בצד ימין של המפה וספורדית בצד שמאל. אז שלא יבואו ימניים ויתחילו לקרקר לי על יפי נפש שמאלנים עריקים נ.ב. אני לא אחראי על נושאים למרידות מצד שמאל של המפה ואל תבקש ממני רעיונות בנושא

אני מקווה שעכשיו

אחרי התקרית עם מאהר בהר הבית יבינו שמה ברשות שקיצוניים הם אויב מבית ויפעלו בהתאם.

רטוש

New member
יש לי חבר מבין חותמי המכתב מאתמול

עם כל הידידות האישית אמרתי לו את מה שאני חושב על מעשהו. הצמדות תוביל אותנו בסופו של עניין לא לחלוקת הארץ לישראל ופלסטין. אלא להתממשות חזון סוריה הגדולה והנפלאה כמובן. עם כל הידידות לטעמי מעשיו מסכנים את החברה הישראלית לא פחות מהפייגלינים שמשתוללים בסמטאות חברון. פוליטיקאים מהשמאל מגדירים זאת כ"פגיעה בדמוקרטיה" למשל יוסי שריד ואבו וילן (יוצא היחידה) ממר"ץ. הסופר ס. יזהר מחבר "חרבת יזעה"(על הפגיעה בפלסטינאים) הגדיר זאת במילים חריפות הרבה יותר "פחדנות ומחלת האינדוודואליזם". סרבנות או "עריקות מלחמה" כפי שהגדיר זאת אחד מאנשי שמאל ידועים פוגעת בחברה הישראלית ברמות עמוקות הרבה יותר מ"הדמוקרטיה", מדובר כאן על ניתוצה הכללי לקבוצות ספורדיות וסכנה חמורה הרבה יותר מיציבות המשטר. אמרנו - יהיו כאלה שלא יפנו ישובים? אני מכיר כאלה שלא יסכימו לשמור יותר על כפר שמריהו, סביון עומר וכו' במידה והם יותקפו ואני חושב שיש להם סיבות מצפוניות לא פחות טובות . מבין הדמויות השפויות בינינו ב-90 אחוזים מבין הקשת הפוליטית ברור שמדובר פה על גלגול כדור שלג שהעריקים בראייתם הצרה מוביל את כולנו למדרון תלול. היום הודעתי לקצינת הקישור שלי שאני מעוניין להצטרף לפעילות מבצעית נוספת מעבר לשירות שביצעתי ממש לא מזמן. יחד נעמוד מול הפסחים והעוורים

maoz9

New member
ממחר אני מסרב לעצור באדום! ושכולם

יקפצו. ככה זה מתחיל ...... אין לדעת איך זה נגמר... כל הכבוד רטוש

TJSBZ

New member
אתה יודע, ככה יש סיכוי טוב

שלא תראה את מחרתיים...

למעלה