שלטי מספרים מעל הסמנורים ומשמעותם

מצב
הנושא נעול.

iliketrains

New member

כאשר אני נוסע ברכבת, אני מבחין בכניסות לשטחי תחנות הרכבת, שמעל הסמנורים יש לעיתים קרובות שלטים משולשים בצבע שחור, עליהם רשומה ספרה לבנה. חשבתי שמדובר במספר המסילה, אולם לעיתים קרובות אותה ספרה כתובה על שני סמנורים מקבילים, כך שאפשרות זו לא נראית הגיונית. מה משמעותם של שלטים אלו?

harelc

New member
המשמעות: הגבלות מהירות

כאשר אני נוסע ברכבת, אני מבחין בכניסות לשטחי תחנות הרכבת, שמעל הסמנורים יש לעיתים קרובות שלטים משולשים בצבע שחור, עליהם רשומה ספרה לבנה. חשבתי שמדובר במספר המסילה, אולם לעיתים קרובות אותה ספרה כתובה על שני סמנורים מקבילים, כך שאפשרות זו לא נראית הגיונית. מה משמעותם של שלטים אלו?
המשמעות: הגבלות מהירות
שלום, גם לי היו אותן תהיות, ועכשיו אני יודע, מפי יודעי ח"ן וחן: הספרות מייצגות מהירות מקסימלית מותרת. למשל, 3= 60 קמ"ש, 4= 90 קמ"ש וכו´. קצת מוזר, הרי אפשר היה פשוט לכתוב המהירות. אבל אולי לכל סוג רכבת מותאמות מהירויות שונות, זה אני כבר לא יודע. חן - אם אני טועה, אתה רשאי להביך אותי בפומבי. הראל

מספרים מעל סימנורים

מספרים מעל סימנורים
(למי שלא יודע - סימנור הוא מתקן איתות המשמש רכבות כמעין רמזור, המעביר לנהג הרכבת מסרים אודות המשך הנסיעה - ניתן להמשיך/יש לעצור/בסימנור הבא יש לעצור וכיו"ב - זוהי הגרסה החדישה של הסמאפור ההיסטורי). לצערי זו היתה שאלה שלא הייתי בטוח שאני יודע לענות עליה מהראש, לכן הלכתי ובדקתי בחומר ההדרכה של האתתים וגם שאלתי נהג קטר אמיתי אחד, ובכל זאת אני עדיין לא משוכנע שהתשובה המצורפת להלן היא מדויקת לחלוטין: מעל חלק מהסימנורים מותקנים שלטים ועליהם מצויר מספר חד-ספרתי, מעל חלק מהאחרים מותקן מתקן נורות המאפשר להציג מספר חד-ספרתי בר-החלפה. כנראה שמדובר בשתי מערכות סימון נפרדות - הספרה על השלט המשולש מסמלת לנהג הרכבת מה היא המהירות המירבית המותרת לו, לפי השיטה 3=30, 4=40 וכיו"ב (כלומר, המהירות שווה לספרה כפול 10, ולא 20, הראל). במידה וזה סימנור שלפני מסוט (מסילה מתפצלת) המהירות הזו מתייחסת למצב בו המסוט מכוון לעקלתון, כלומר לפנייה, ולא לנסיעה ישרה. מתקן הנורות עם הספרות המתחלפות נועד למסור לנהג הרכבת לאיזה מהקווים בתחנה הוא צפוי להיכנס, בהתאם למצב המסוטים בכניסה לתחנה. לפי מה שהבנתי, לא כל-כך משתמשים באמצעי המתוחכם הזה וזה עוד בזבוז כסף משווע, אבל אל תקחו אותי במילה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה