שלט לשמירת מרחק

isra533

New member
שלט לשמירת מרחק

קימת בעיה של נהגים המתקרבים יתר על המידה לרכב שלפניהם ומסכניפ את עצמם ואת הרכב שלפנים. כדי למנוע את התופעה אני מתכוון לבנות של אשר יותקן בחלק האחורי של הרכב ויודיע לנהג שמאחור לשמור מרחק. אני מבקש מכל אחד לחשוב על כיתוב או סימן שהיה רוצה לראות על השלט ומביעה בצורה ישירה וברורה את הבקשה שלנו מהנהג שמאחור לשמור מרחק. רצוי שהכיתוב יהיה קצר מאד, אפילו מילה אחת כדי להקטין את עלויות השלט. בתודה

פרטנר

New member
שהסימון יהיה כזה:

אמנם אל ישמרו ממך מרחק ,אבל די מהר יעקפו אותך....

אהובה.א

New member
כמה שאתה צודק

בנסיעותיי הרבות מידי יום אני נוסעת אחרי רכבים פרטיים הנצמדים למשאיות במטרה לעקפם. הם לא מבינים כמה הם מסכנים עצמם, כי הרי שדה הראיה שלך קצר ואתה עלול לגרום לתאונה עם הרכב שמגיע מולך ושאותו לא ציפית לראות... ישנם גם מקרים שבהם אני מנסה לשמור מרחק סביר מהרכב שלפניי (אני משתמשת ב 21-22 בדר"כ), אבל תמיד יהיה אותו נהג חכמולוג שיעקוף אותי וייכנס בינינו. למעשה , רוב התאונות שנגרמות מתרחשות בשל מחדל של נהגים בלבד. הסיבות העיקריות לתאונות קטלניות הן: עבירות שבתוספת - הכי מסוכנות ================================ 1. עקיפה לא בטוחה - במיוחד עקיפת קו רציף. 2. אי ציות לתמרור עצור. 3. מעבר ברמזור אדום. עבירות שלא קשורות לתמרורים ============================= 1. אי שמירת מרחק. 2. עקיפת רכב גדול כשאין לך שדה ראיה (למרות שהקו לא רציף). 3. סטיה מנתיב ללא מתן זכות קדימה. 4. אי מתן זכות קדימה - כללי. 5. מהירות מופרזת מעל 40 קמ"ש מעל המותר - במיוחד בדרך עירונית. אם כולנו נשמור על החוקים ונביט היטב על עצמנו במקום להביט על "איך הנהג השני נוהג" - נעבור כל יום בשלום. דווקא סימן של "ל" זה לא מה שיעשה את זה. פה מקסימום יעקפו אותך בכדי להיפטר ממך. אבל מה הלאה? מה עם הנהגים שבאמת עושים צרות וחושבים שהכביש שייך להם בלבד?

Sea Urchin

New member
זוכר את ה"579" המפורסם?

ז"א אם נוהגים במהירות של 50 קמ"ש לא אמורים לקרוא את ה-5. ב-70 קמ"ש לא אמורים לקרוא את ה-7, וב-90 קמ"ש לא אמורים לקרוא את ה-9. הבעיה היא שאף אחד לא הבין למה הכוונה.

isra533

New member
מסר מדויק

כפי ציינת, המסר בשלט צריך להיות ברור, ומובן מידית לכוונת הנהג שהפעיל את השלט.

Sea Urchin

New member
שלט אלקטרוני גם טוב?

בשלט יהיה כתוב "את\ה קרוב\ה מדי". וגודל האותיות ישתנה בהתאם למהירות הרכב הנושא אותו.

isra533

New member
רעיון טוב

אבל יקר. אני מתכוון בשלב זה לבנות שלט שהנהג ידליק כאשר ברכב שמאחוריו יתקרב יתר על המידה. כבר בניתי שלט עם כיתוב כפי שאתה מציעה וכיון שכל אות מוארת עולה כסף, ברצוני לצמצם את מספר האותיות למינימום הנדרש, רצוי מילה אחת. הכוונה לפתח את השלט עם מערכת שתתדליק את השלט לפי מהירות הנסיעה והמרחק הנדרש לאותה מהירות, בינתיים הכוונה להריץ את השלט בדרכים לנסיון ולראות את הענות הנהגים לשלט. מי שמוכן להצטרף לנסיון מוזמן להקשר אלי. אני מצרף את השלט שכבר בניתי.

למעלה