שליה נעוצה

p o o p i

New member
שליה נעוצה

מה הסיכוי ששליה שהתיישבה על צלקת של קיסרי תהיה נעוצה בסופו של דבר?גדול?קטן?
תודה

p o o p i

New member
איך זה שההודעה שלי לא עולה?

בכל מקרה אשמח לקצת עזרה...

היא לא קפצה

כי לא שמת בה מספיק מלל.

לעצם העניין, קשה מאוד לנבא ואולי אף לדעת, כי אם היא כבר באיזור הצלקת אז כמובן שגוברים הסיכויים שהיא תנעץ, וגם אז השאלה היא עד כמה. אחרי כל זה הסטטיסטיקה ממש לא משנה. משנה מה יקרה במקרה שלך ואת זה יהיה כדאי לבדוק בבוא העת אצל מומחה אולטרה סאונד.

שיהיה בהצלחה!

p o o p i

New member
זה בדיוק מה שמעסיק אותי

מה הסיכוי ששלייה תנעץ אם היא כבר על הצלקת. האם הסיכוי גבוה ? 50%? 20%? ממש מפחיד.
וכן, כנראה אצטרך לחכות באמת עד לשבוע ה30...
מתי היא ננעצת בדר"כ?
ואם אלך לבדיקה בשבוע ה30 ( יש לי US) והיא תנעץ בשבוע ה32?
תודה על התגובה

נעיצה של השיליה

זה משהו שקורה או לא קרוה בתהליך הראשוני של ההשתרשות שלה רק שלאבחן את זה ניתן רק בשבועות מתקדמים הרבה יותר. ממליצה בחום להיות מטופלת בתה"ש לאבחון והיה שיש שיליה נעוצה- גם לניתוח הקיסרי
כמובן שאם היא על הצלקת הסיכוי גבוה יותר אבל לא בטוחה שמישהו יכול להגיד לך במדוייק

p o o p i

New member
תודה

ניוח אני עוברת בכל מקרה, אבל קראתי שהניתוח הרבה יותר מסובך עם שליה נעוצה.
לצערי אני עוברת צפונה ( אזור זכרון) ותל השומר ממש רחוק אבל בכל מקרה אני אמשיך להיות מטופלת במרכז.
את האבחון בשבוע ה30 עושים לי בקופה ( סקירה מכוונת בבית חולים) ואני מתארת לעצמי שאולי אצטרך מעכב.
איך אני עושה אבחון בתל השומר? צריך הפניה לא? מיד אחרי הסקירה המכונת יש לי ביקור אצל הרופאה, אז לבקש ממנה?
תודה

אני הייתי מתנתחת בתה"ש לא משנה המרחק

יש להם טכניקה שיכולה להציל את הרחם אם זו באמת נעיצה אמיתית וקשה (כי לפעמים אין ברירה וכדי להציל את חייך כורים אתהרחם)
לאבחון הייתי מבקשת טופס 17 ליח' האולטראסאונד שלהם כי הם מתמחים בכך

p o o p i

New member
תודה! קראתי על זה היום

ואת לגמרי צודקת- אם להתנתח אז שם.
אני אברר עם הרופאה של איך אני יכולה לקבל טופס 17 כי יש לי כבר הפניה לסקירה מכוונת במכבי.
תודה

מנסיון עם שיליה נעוצה

אצלי אבחנו "חשש לשיליה נעוצה" בסביבות שבוע 30 ועד הרגע האחרון זה נשאר בגדר חשש מכיוון שעד שלא פותחים את הבטן לא באמת יודעים.
אני עברתי ניתוח קיסרי בהרדמה מלאה בשבוע 35 כי לא רצו שתתחיל לידה רגילה במצבי ולצערי הרב אכן השיליה שלי היתה נעוצה.

פנדה30

New member
כמו שקיבוצנייקית ענתה...

לא לוקחים סיכון. גפ אם תעלה/תזוז, עדיין יתייחסו אליך כאל הריון בסיכון (ולדעתי עדיף כך).
אגב, לי היה חשד לשיליה נעוצה, ובדוח הניתוח בסופו של דבר בכלל לא התייחסו לזה.
מה שכן...שיליה נעוצה מעלה את הסיכון לשיליה נעוצה גם בהריון הבא.

גם אותי יילדו בשבוע 36 (הייתי על הדרך גם עם ואזה פרביה, שזו צרה אחרץ...)

בהצלחה.

פנדה30

New member
ועוד דבר. ראיתי שיש ממש הבדלי גישה

בין בתי החולים השונים. לא יודעת איפה את במעקב, אבל בבלינסון ממש התייחסו אלי בביטול, ובתה"ש ממש לקחו את זה ברצינות.

p o o p i

New member
אני לא מוגדרת עדיין הריון בסיכון

אני אמורה להיות מוגדרת?
בשבוע ה30 יש לי סקירה לשליה לגילוי נעיצות ואז ביקור אצל הרופאה.
צריכים להיות באישפוז אם יש חשש?
אגב, אני לא מתכננת עוד הריון, אבל מהלך הניתוח ממש מפחיד אותי(קראתי על שליה נעוצה). אין לי עזרה בבית (חוץ מבעלי שעובד) ואני לא יודעת איך נסתדר אם אני אהיה במצב קשה/רע (יש לי 2 ילדות בבית)
יש לי גם הדבקויות נוראיות ואני ממש חוששת ממהלך בניתוח.
תודה!

למעלה