שליה קדמית ומי שפיר - איך עושים???

שעועית75

New member
שליה קדמית ומי שפיר - איך עושים???

איך עושים מי שפיר אם יש לי שליה קדמית? הדקירה היא מקדימה, בהכרח? דוקרים גם את השליה? סילחו לי על השאלה הטפשית, אבל זה ממש מעניין אותי, ואני לא יכולה לדבר עם הרופא שלי עכשיו... שנה טובה!

מעיןבר

New member
לי היתה שיליה קידמית

הרופא (פרופ' ליפיץ) בדק בא.ס. איפה בדיוק השיליה ממוקמת ורק אז קבע את נק' הכניסה עם המחט, במקרה שלי זה היה בחלק התחתון של הבטן מתחת לשיליה, הכל כמובן נעשה בכל מקרה עם הכוונה של א.ס.. הילדה בת יותר מ- 4
שיהיה בהצלחה.

אוצה

New member
לי הייתה והדיקור היה כרגיל

אלחשו את המקום- הוא נכנס עם מחק. תוך צפיה ב- US וזהו. בוודאי שדוקרים את השילייה כי צריך לעבור דרכה כדי לשאוב מי שפיר, לא. פשוט וקל.

אוצה

New member
בעלךי מתקן...

בוודאי שלא עוברים דרך השילייה! אגב, הדיקור היה קצת מתחת לטבור אצלי. מי שעשה את הבדיקה היה שפירא בחיפה.

לי יש שליה קדמית

וממש לא היתה בעיה לבצע מי שפיר. הרופא הכין אותי מראש שיכול להיות שהמזרק יעבור גם דרך השליה ויכול להיות ואראה דם במבחנות - אז לא להבהל... בסופו של דבר לא נגע בשליה בכלל... קחי בחשבון שהבדיקה מתבצעת תחת אולטרהסאונד ככה שהמצב האופטימלי הוא לא לפגוע בשום חלק ולזה שואפים ומכוונים. לא שאלה טפשית בכלל

שעועית75

New member
מרגיש כאילו...

זה מסבך את העינינים קצת יותר, לא? האם זה מעלה את רמת הסיכון? אני כל כך רוצה להיות כבר אחרי...

יעלי9

New member
לי הייתה שיליה קידמית והמחט עברה דרכה

וגם ראו קצת דם במבחנה (זו מבחנה שלא השתמשו בה אח"כ, אלא שאבו נוספת). כמובן ששאלתי אם זה מגביר את הסיכון והפרופ' שדיקר אותי אמר שלא. יתרה על כך הוא אמר שיש מאמר שטוען שזה אולי אפילו מפחית את הסיכון כי מפני שכשעוברים את דופן הרחם מאחורי השיליה אז החור נסגר טוב יותר או שיש פחות סיכוי לדליפה. אצלי הבדיקה הסתיימה בהצלחה. בכל מקרה שיליה קידמית היא דבר מאד נפוץ ואף רופא שפגשתי לא טען שזה מגביר סיכון.

לוני5

New member
גם לי שיליה קדמית

עברתי לפני שלושה שבועות דיקור כפול <הריון תאומים> הדיקור עבר בהצלחה, לא ראו שום דם במבחנות והפרופ' אפילו לא אמר שעלולה להיות בעיה...היו לי שתי דקירות מתחת לטבור. בהצלחה!

למעלה