שלום אני עוברת בקרוב מאוד למנילה. כולי חרדה וחוששת. השהייה תהיה שנתיים,עם ילדים. כל מי שיכול לספר לי כל דבר, בעיקר את הדברים המרגיעים, אודה מאוד. תודה.
אין שום סיבה לחרדות. ממש שום סיבה. הפיליפינים הם גן עדן למי שמגיע בשליחות עבודה. ובמיוחד גן עדן לילדים . מנילה היא עיר מפלצתית בגודלה-אחת המגאלופוליסים של אסיה - כמו בכל עיר גדולה יש בה כל מיני אזורים . רוב הזרים גרים בשכונות שמסביב למאקאטי. מאקאטי הוא רובע מפואר ויוקרתי השכונות שסביבו גורמות לסביון וכפר שמריהו להיראות כמשכנות עוני. ילדי הזרים לומדים בבית הספר האמריקאי או הבין לאומי . מה הגילאים של הילדים ? כדאי לעשות להם הכנה ע"י שליחה לשיעורים פרטיים באנגלית בארץ אפילו עם הם תלמידים מעולים בבית ספר . בחול הם ילמדו את כל הנושאים באנגלית ורצוי שיגיעו מוכנים! זו הזדמנות מצויינת לילדים להגיע לרמת דיבור אנגלית של שפת אם ואם יורשה לי אפילו יותר משפת אם ! - ולפני שאתם קופצים - יש לי את זה כתוב בבית הספר יהיו להם המון פעילויות של מעבר,מרחבי דשא, בריכות שחיה ומגרשי משחקים וכו וכו. קניות יש בשפע. חופי ים משגעים , נופי ג'ונגל ושדות אורז וגם הרי געש. אוכל מצויין כולל כל הרשתות האמריקניות שהיו בפיליפינים הרבה לפני שהיגיעו לארץ. צריך לבדוק מספר דברים: - מה שכר הדירה - הכוונה להחזר מהחברה. - תשלום לבתי ספר של הילדים ע"י החברה - אחרת זה עשרות אלפי דולרים בשנה! -רכב צמוד יש ? רצוי עם נהג בתנועה של מנילה . אין לך מה לדאוג בכלל. איך אומר benkok וכמאמר פארוק האגדי: " אני בגן עדן?!? בכלל לא כאב למות?" את יודעת מתי תצטרכי להיכנס לחרדות? - כשתצטרכו לחזור לארץ...