שליחת חפצים לארץ

טוי טוי

New member
שליחת חפצים לארץ

הי,
אנחנו (אני, בעלי ושני הילדים) מתכננים לחזור לארץ בקיץ מאיטליה. אין לנו יותר מדי דברים וחשבנו, אם זה ישתלם, להשכיר את הבית שלנו מרוהט ואז כנראה שמכולה תהיה גדולה מדי עבורנו. יש אפשרויות ביניים? יש חצי מכולה? יש אפשרות של משלוח ארגזים?
אתם יכולים להמליץ לי על חברות זולות?
תודה

קחי בחשבון שכשאומרים לך ״מכולה פטורה ממכס״

הכוונה היא לקונטיינר מכל סוג שהוא.

כלומר - ארגז שנשלח בדואר נחשב ל״מכולה״ - אבל משקלו לא יכול לעלות על 30 קילו (כי אלה החוקים הבינלאומיים למשלוח חבילות שנועדו לשמור על הגב של המובילים...)

ברוכה הבאה

אין לי נסיון עם משלוח מאירופה, מנסיון מארה"ב יש "חצי מכולה" או יותר נכון יש שני גדלים למכולות, 40 קוב ו20. ושמעתי גם על כאלו שחלקו מכולה אחת לשתי משפחות (מה שיכול להיות בעייתי במעבר המכס). אני חושבת שהיו כאן בפורום כאלו שעברו על ארגזים, אולי הם יוכלו לעזור מנסיונם.

yaelal1

New member
אנחנו עברנו מארה"ב עם ארגזים

במבט לאחור אני לא בטוחה שזה משתלם אבל עבורנו זה היה כניראה הפתרון הטוב ביותר.
קודם כל, צריך לודא שיש דואר ים. במקרה שלי, כאמור מארה"ב, לא היה דואר ים אלא דואר אויר בלבד. זה מאוד מייקר עלויות.
נוסף על כך, הגיעו לנו 9 מזוודות באל-על. כל חפץ בעל מימדים חריגים נכנס למזוודות כי לשלוח בדואר חפצים כמו תמונות לקיר זה עסק מאוד מאוד מאוד יקר.
בעיקר שלחנו ספרים. היה המון דברים שלא לקחנו כמו כל כלי האוכל שלנו, כל הסירים, המון צעצועים, רהיטים ונעליים - כמעט הכל נמכר או נתרם.
בחרנו ספרים שחשוב היה לנו שלוח, כמה צעצועים, בגדים, ודברים לעטוף את דברי הערך כמו שמיכות וכאלה.
אני חושבת ששלחנו סדר גודל של 30 ארגזים וזה כניראה עלה לי בסביבות ה2500-3000$ כי כאמור לא היה דואר ים.
הארגזים ניזוקו מאוד במשלוח. כשקיבלנו אותם רובם היו קרועים וארגז אחד כניראה לגמרי התפרק וחלק מהתכולה שלו לא הגיעה אלנו בכלל. לכן אם יש משהו שהוא באמת קרוב ללבכם, תביאו אותו במזוודות ולא דרך הדואר.

בסך הכל זאת חויה די חיובית להפטר מהכל, ובכל זאת אם יש לך קצת יותר מכלום להעביר - כניראה שבכל זאת צריך מכולה.

nevo681

New member
תשובה

יש לך אפשרות לעשות מכולה, מאחר ויש 2 גדלים של מכולה 20 ו-40 ואת מדברת על כך שאין לך מספיק ציוד אז מכולה 40 יורדת מהפרק .
מידות מכולה 20
אורך5,902 (מכולה 40 כפול)
רוחב2,350
גובה2,392
אם מכולה 20 גדולה מידי את יכולה לעשות מכולה חלקי.
מחיר ההובלה ניתן לפי משקל – ביחידות של טונות, או לפי נפח – ביחידות של מ"ק. התחשיב עצמו נעשה לפי הגבוה מבין השניים – המשקל או הנפח, לשיטת חישוב זו יש למעשה שני משתנים: האחד הוא מחיר ההובלה עצמו והשני הוא המשקל והנפח של המטען.
חשוב לציין שלכל סוג של הובלה יש היטלי שאינם כלולים במחיר או שצריך לוודא שהמחיר שנותנים כלולים גם היטלים אלו כגון היטל דלק, צפיפות , נמל ,ביטחון וכו'
חישוב של קופסאות בד"רכ נעשה עד 20 -30 ק"ג בהובלה של קורייר שגם פה יש עלויות נוספות של שיחרור , מכס ומע"מ (תלוי מה יש ומה שווי)
ניתן להוביל משטחים ודברים נוספים גם באוויר אבל המחיר גבוה משמעותית ולכן שיקול עיקרי של הרבה דברים במשקל גבוה הוא לקחת דווקא בחלקי!
אשמח לייעץ לך בפרטי

טוי טוי

New member
יש לך המלצות?

קודם כל המון תודה על התשובה המפורטת!
אתה יכול להמליץ לי על חברות זולות ואמינות?
מדובר בהובלה מצפון איטליה (בערך באמצע הדרך בין ונציה לג'נובה. אני חושבת ששולחים דרך הנמל של ונציה) לישראל (לאן שולחים בישראל, אשדוד או חיפה?).
תודה!

nevo681

New member
בכיף

סתם לידיעה, אין דבר כזה זול...
הובלות זה עסק לא זול בכלל, אבל חשוב השירות, אם השירות טוב והכל מגיע תקין זה היה שווה את הכסף (לדעתי)
תני לי את הפרטים של מה שאת צריכה (את יכולה לשלוח אליי הודעה פרטי)
ארזים, פרטי ריהוט, כתובת + מיקוד ואוכל לבדוק שיערוך
בדר"כ מגיעים אליכם לדירה ועושים רשימה לצורך הערכת מחיר הכוללת מידות של מה שאתם מחליטים להעביר
החברה נותנת לכם ארגזים ודברי אריזה לדברים שבירים, אם רוצים להעביר ריהוט היא גם מפרקת, אורזת ומובילה...
גם אם מדובר במכולה וגם אם מדובר בחלקי
לאיזה נמל היית מעדיפה שיעבירו את זה ?
לא משנה כ"כ אם את גרה במרכז...
בשניהם משלמים אותו דבר

רזאי

New member
יכול להמליץ גם לי?

מקליפורניה לאשדוד. מחפשת חברה אמינה שתתן הערכת מחיר וגם תעמוד בו.

למעלה