שליחת נתונים מהאתר אל תוכנה הממוקמת בשרת

שליחת נתונים מהאתר אל תוכנה הממוקמת בשרת

שלום!

יש לי שאלה קטנה, ואשמח לקבל אפילו הכוונה כללית כדי שאדע מה אני צריך ללמוד לצורך הענין. אגב, יש לי רקע בתכנות בשפת C++ ובשפת HTML.

אני רוצה לבנות אתר, שבו יהיו מספר שדות לקליטת נתונים מספריים מאת הגולש. האתר ישלח את הנתונים אל השרת. בשרת תהיה תוכנה קטנה שאני אבנה אשר תבצע חישוב מסויים על בסיס אותם נתונים, ואת התוצאה תשלח אל האתר כדי שהגולש יראה. חשוב לי מאוד שהגולש לא ידע את אופן החישוב שהתוכנה שבשרת עושה, אלא רק יקבל את התוצאה.

אני אתן דוגמא:

נניח שאני אומר לגולש שאם הוא ירשום לי באתר כמה תפוזים הוא קנה, וכמה עלה לו כל תפוז, אני אגלה לו כמה עלו לו כל התפוזים יחד.
באתר מופיעים שתי שדות- כמות התפוזים, המחיר לתפוז אחד. הנתונים נשלחים אל השרת. בשרת ממוקמת תוכנה שבניתי, והיא מכפילה את הנתונים, ואת התוצאה שולחת לאתר, ומראה אותה לגולש. חשוב לי שהגולש לא ידע מהו החישוב שעשיתי כדי להגיע לתוצאה. מדובר בדוגמא כמובן, אבל זה העיקרון.

מאיפה מתחילים?

בתודה מראש לכל העונים!!!

Guy Yafe

New member
תתחיל מללמוד על בניית אתרים

בקצרה: אתר אינטרנט בנוי מצד שרת וצד לקוח. הלקוח (דפדפן) מבקש מהשרת מידע (לדוגמה על ידי הקלדת כתובת האתר ולחיצה אל אנטר), והשרת שולח בחזרה את המידע יחד עם התשובה (קוד HTML, CSS, JS וכו'). תפקיד הדפדפן להציג את המידע הזה על המסך.
&nbsp
מלבד כתיבת הכתובת בדפדפן, יש עוד דרכים לשלוח מידע לשרת. הדרך הכי פשוטה היא באמצעות טפסים ואני מציע שתתחיל ממנה.
&nbsp
מה (לדעתי) שאתה צריך לעשות:
התחל בללמוד איך עובד אתר אינטרנט פשוט וסטטי, ואחר כך עבור ללמוד קצת שפת צד שרת החביבה עליך (זה יכול להיות JAVA או .net או PHP או כל דבר אחר). תוך כדי הלימוד, אתה מהר מאוד תיתקל בבניית טפסים ועבודה אתם, וזה יסגור לך את הפינה שאתה צריך לדעת.

תודה לשניכם! אז אכתוב מה הבנתי ואשמח לתגובות...

אתם ממש נתתם לי את הכיוון וזה עזר לי מאוד!

אם זה בקלות מצדכם אשמח שתענו לי על שאר השאלות כדי שהתמונה תהיה יותר ברורה.

אז הבנתי ככה:

אני בונה תוכנה קטנה (בשפת JS נניח). התוכנה הזו היא שורת קוד הכתובה בקובץ. הקובץ ממוקם בשרת. קוד ה-HTML שבדפדפן שולח את הדפדפן אל אותו קובץ הממוקם בשרת. השרת מריץ את התוכנה הכתובה בקובץ הזה. התוכנה מחזירה נתונים אל קוד ה-HTML, והם מוצגים מול הגולש (ע"י תג שמבצע זאת).

1. האם התיאור שלי נכון?

2. האם באופן הנ"ל הלקוח באמת לא יוכל לדעת מה כתוב בקובץ שבשרת? והאם יש נהלי אבטחה מסוימים שצריך לעשות (או לשים לב שישנם) כדי שזה לא יקרה?

3. האם את הקובץ הזה אני יכול לשים אצל שרת של אתר חינמי, או שאני צריך לרכוש שטח אכסון ולבנות בו את האתר בצורה רגילה.

4. אני מבין שהשורה
document.getElementById("myForm").submit();
שבדוגמא,
שולחת את הנתונים שהקליד הגולש אל התוכנה שבשרת. האם הבנתי נכון?

5. היכן הדפדפן קולט את הנתונים המוחזרים מהתוכנה, ולאילו תאים הם נכנסים? אם אפשר לתת דוגמא קטנה, אשמח.

ושוב תודה!

rj111

New member
לא מדוייק

1. דף ה-HTML נטען מהשרת לדפדפן. הדף מכיל קוד JS או טוען קוד JS.
הדפדפן יודע להריץ רק JS ונגזרותיו.
המשתמש שולח טופס לשרת ומריץ סקריפט בשרת - למשל PHP ששולח תשובה לדפדפן.
2. לא ניתן לדעת מה יש בשרת, אלא אם פורצים לשרת. יש נהלים להגנה על שרתים.
3. עדיף לרכוש שטח אחסון בשרת שיתופי - זה עולה רק כמה דולרים לחודש.
4. כן.
5. עד כמה שזכור לי בד"כ הדף נטען מחדש עם הנתונים אם אתה לא משתמש ב-ajax - חפש דוגמא בגוגל.

Guy Yafe

New member
אתה לא כל כך בכיוון

אני מציע שתלך לאיזשהו טוטוריאל או אפילו ספר, ותתחיל מלבצע שם את ההוראות כמו תוכי.
אני לא אומר את זה מתוך זלזול בך: ככה אני התחלתי ללמוד, ואני עשיתי את זה אחרי שסיימתי תואר ראשון במדעי המחשב.
&nbsp
ככה אתה תראה את הדברים קורים מול העיניים ואז יהיה לך הרבה יותר קל להבין.

אכן לא ציפיתי ללמוד את כל החומר כאן...

רק היה חשוב לי לקבל כאן כיוון כללי מאת אלו שיודעים, כדי שאז אדע גם איזה חומר לימודי אני צריך לחפש בכדי להשתלם בענין.

ובזה עזרתם לי מאוד!

אני לא מתעסק בזה היום, אבל...

היה לי איזה רעיון שחשבתי עליו, ובשבילו הייתי צריך את המידע שביקשתי. ומאחר ויש לי רקע בתיכנות, שיערתי שיספיק לי רק הכיוון (שנתתם לי) ואת השאר כבר אמצא לבד אם יהיה צורך.

Guy Yafe

New member
שיהיה בהצלחה

חזור הנה כשתגיע לשלב הרמת מסך וספר לנו עוד.

למעלה