שליחת ping

blzvi

Active member
שליחת ping

לא תפסתי את הקטע,אם אני יודע את ה ip זה מישהו אז אני אמור לקבל ping ,ברם בנסיונות שלי ,אני מצליח לשלוח רק כאשר המחשב השני לא של בזק בינלאומי .
בתמיכה לא יודעים דבר וחצי דבר .
האם יש ספקי אינטרנט שמאפשרים וספקים שלא מאפשרים?
כולם public ip

rafid1

Active member
מנהל
תן את הIP וננסה....

אגב, כל משתמש יכול בקלות לחסום מענה לPING דרך הFIREWALL.

blzvi

Active member
bezeqint

79.181.41.71
או
79.179.76.247
הרושם שלי שבזק בינלאומי לא מאפשרת פינגים ולא משנה מאיזה ספק

blzvi

Active member
ועוד משהו

מספר ip קבוע בבזק בינלאומי ניתן לבצע פינג
82.80.141.128
אז מה הסיפור?

rafid1

Active member
מנהל
אכן, גם מכאן אותה תוצאה. אין לי שמץ..

פרט למה שכבר צינתי - כל משתמש/מחשב יכול לחסום לפינג, למשל לזה:
82.80.141.127

מציע לא להתעמק בזה יותר מדי...

SysAdmin1

New member
קצת סדר בבלגן שנוצר...

קצת סדר בבלגן שנוצר. אנסה להסביר כאן על כל השאלות של השירשור זה.
בדרך כלל, אם מדובר על לקוח פרטי ואתה מנסה להגיע עליו מהאינטרנט, אז אן לך את ה IP שלו ( של המחשב שלו ) , אלה מה שיש לך זה כתובת של הרגל WAN החיצונית של הנתב שלו. וזה מהסיבה הפשוטה שללקוחות הפרטיים לא נותנים כתובות אמיתיות לתוך הרשת שלהם, אלה רק לרגל WAN של הנתב ביתי שלהם. כל המחשבים הביתיים יושבים מאחורי NAT, אם מדובר על רשת ביתית ולא ניתן לבצע PING עליהם ישירות. בגלל זה גם ללקוח הביתי לא יעזור לחסום או לאפשר ביצוע של PING עליו למחשב מהאינטרנט ב FIREWALL של המחשב.
ועכשיו לנושא של למה אתה כן מצליח או לא מצליח לקבל תשובת PING מרגל WAN של הנתב של הלקוח ביתי כלשהוא. כברירת מחדל, כל הנתבים הביתיים חוסמים תשובות ICMP לרגל WAN שלהם מצד האינטרנט. אבל ניתן לאפשר את זה בקלות בממשק ניהול של רובם.
וכעת לבזק בינלאומי, למה הוא יחול לחסום ומה לא חוסם. בזק בינלאומי, כמו כל ספק אחר יכול לחסום את PING לכל או לחלק מהלקוחות שלו, אבל הוא לא חוסם את זה. כך שהוא לא קשור לזה. ובקשר לילדים של מוקד תמיכה, למה שהם יודעים ומה לא יודעים. מבחינת המעסיק אסור שהם ידעו שום דבר בתחום רשתות תקשורת בכלל ובתחום האינטרנט בפרט. כל מה שהם יודעים זה להקריא תשובות מוכנות וקבועות מהמסך מחשב שמולם. והתשובות האלה מסתכמות ב: "תכבה ותדליק את הקופסא עם המנורות המהבהבות, ואם זה לא עוזר תלחץ עם הקיסם בחור קטן שבקופסא זו".
אם אחד מהם יתחיל להבין משהוא התחום הזה או בנושאים האלה, כבר מחר הוא לא יהיה יותר בחברה.
ובקשר להגדרות המאפשרות את התשובה לבקשת ICMP, צירפתי כמה תמונות מסך של נתבים שונים של הכלל המדוייק שמאפשר את האפשרות זו:

blzvi

Active member
סוף סוף משהו מועיל בפורום

ומכיוון שאני מאמין שאנשים לא נכנסים לדקויות בהגדרות פנימיות בראוטר אז זהו מצב ברירת המחדל כפי שהם מקבלים אותו מספק השרות ץ
מענין אם יש הבדל בין ראוטר שקונים בשוק חופשי לראוטרים מקוסטמים של ספקי השרות

SysAdmin1

New member
כל נתב שמיועד לשוק הביתי בהגדרה הוא לא שמיש לכלום, אבל...

כל נתב שמיועד לשוק הביתי, בהגדרה הוא לא שמיש לכלום, אבל קיימים גם נתבים לשוק הביתי שניתן להתקין עליהם קושחה צד ג' שנותנת אפשרות להשתמש בנתב כנתב אמיתי לכל דבר. יש כאלה נתבים זולים במיוחד, אפילו פחות מ 100$ ליחידה. רק רוב הלקוחות הביתיים לא ידעו מה לעשות עם מערכת כזו, כי בתוכנה כזו לא מדובר על לעבור בין ממשקי אשף צבעוניים של הבא, הבא, הבא, אלה נדרש להבין מה בידיוק מגדירים בהם. דבר שבלתי אפשרי ללקוח ביתי רגיל. למשל כך נראים חלק קטן מקבצי תצורה של נתב כזה:

rafid1

Active member
מנהל
לא קצת נסחפת?... נתב ביתי "שמיש" בהחלט למטרה לה הוא נועד...

וגם עולה בהתאם. מי שצריך/רוצה יותר מזה - שיעשה מה שהצעת - יקח קושחה צד שלישי, או נתב מסחרי יותר או קופסת לינוקס .

למעלה