שליטה בפעילות המוח באמצעות אור

sivan120

New member
deathcaster, יש מצב שתתן כמה משפטים שיסבירו

או יסכמו את הכתבה?

uzi2

Active member
אוקיי, אנסה להרים את הכפפה בעצמי

וגם אפשט את הדברים - אולי יותר מדי, ותוך דילוג על שמות שאני מתקשה לזכור, ועל הרקע ההיסטורי שמהווה חלק משמעותי מהכתבה (ושאותו לא טרחתי לקרוא בצורה יסודית). כמובן שאתם מוזמנים להשלים את החסר. השליטה בתפקודי המוח ברמה של השתקה או עירור של אזורים ממוקדים במוח, קבוצות נוירונים, ואפילו נוירונים בודדים, יכולה לאפשר לנו לחקור באופן יותר ממוקד את תפקידם (למשל על ידי לימוד השינויים שמתרחשים בייצור כאשר אותם נויירונים מושתקים. עד כה השליטה בתפקוד של הנוירונים היתה גסה למדי. היה אפשר לשתק אזורים באופן זמני או לשתק בצורה ממוקדת נוירונים באופן קבוע. באמצעות השתלה גנטית של גנים שרגישים לאור, לנוירונים, נמצא שניתן להפוך את הנוירונים לרגישים לאור. לאחרונה אפילו רגישים לשני סוגים של אור - אור כחול ואור צהוב. הראשון מעורר אותם, והשני "מקפיא" את פעילותם. מכיוון שבניגוד לאלקטרודות שאינן ממוקדות, ניתן לשלוט על ההארה של הנוירונים בצורה יחסית פשוטה וממוקדת (סיבים אופטיים). ניתן להגיע לרמת מיקוד ודיוק הרבה יותר טובים בשליטה על מידת התפקוד של הנוירונים, וכך לבחון בצורה יותר ממוקדת את תפקידם. בשלב זה מדובר בכלי מחקרי חשוב. פוטציאלית בעתיד, ייתכן שיהיו גם שימושים קליניים.

sivan120

New member
לפי מה שהבנתי...

אתה בעצם הופך בעזרת גנים את הנוירונים לרגישים לאור...זה לא יכול להיות מסוכן, או שהדבר נעשה רק על עכברים...

uzi2

Active member
אין לי ידע מעבר למה שכתוב בכתבה, אבל

על פי הכתבה, בשלב זה עשו את זה רק על נוירונים שהוצאו בבעלי חיים ולמעשה הוחזקו ב- "סביבת גידול" מחוץ לבעל החיים שממנו הם הוצאו (אני מניח שהם היו באיזו תמיסה שמאפשרת להם לקבל מזון וחמצן). לגבי העתיד - אני לא מתנבא.

למעלה