שליטה בפרטים הקטנים

Azaruk

New member
שליטה בפרטים הקטנים

בהמשך לדיון שעלה כאן, הייתי רוצה לזרוק שאלה ולשמוע דעות. אני לא חושב שיש ויכוח על זה שהיקום הוא מערכת מאוד מורכבת. בלי להכנס למושגים מפוצצים, המשמעות היא שלפעמים פרטים קטנים משנים הרבה, לפעמים הם לא משנים בכלל. ככה ששליטה בפרטים הקטנים כדי להשיג מטרה מסוימת מניחה מראש הבנה מלאה של הדינמיקה של היקום. לטעמי, הבנה כזאת היא בלתי אפשרית. בדיוק בגלל זה מאגיה שעוסקת בפרטים הקטנים נשמעת הרבה פחות אפקטיבית מאשר מאגיה שנותנת ל"יקום" לארגן את עצמו במסלול הנכון. לא עניין של מונותאיזם בפרט, אלא הבנה שאין לנו אפשרות כבני אדם לחזות השפעה של פרטים קטנים, ולכן המאגיה תהייה אפקטיבית יותר אם תבחר "לאן", ושהוא ידאג ל"איך". דעות?

nepthys

New member
זה רק מחזק את מה שאני חושבת

(שכישוף כללי קל ויעיל יותר) משתי סיבות עיקריות דבר ראשון, נראה לי יותר יעיל לבקש שקט ושלווה בחייך מלהתמקד ב"הלוואי ושני הערסים בדירה ממול יריבו בינהם, ימצאו דירה אחרת או יהפכו לאילמים".. מבחינת ריכוז, קל להתרכז במטרה, ולהפנות כלפיה את כל הרגש והרצון שלך. לעומת זאת, הרבה יותר קשה להתרכז במגוון אפשרויות שאתה מעדיף שיקרו. דבר שני, אני לא חושבת שאיזשהם אסונות יכולים לקרות בגלל מיקוד במטרה ולא בדרך. אם אתה מתמקד במטרה שלך עם כל רצונך הטוב לשפר את חייך, אני לא חושבת שאנשים יכולים להיהרג או שבניינים יכולים לקרוס. הרי על כל כישוף אפשר להגיד שיכולות להיות לו תוצאות שליליות. אם אני אעשה כישוף לידידים, יכולים להידבק אלי המון קרציות לא רצויות. ואם אעשה כישוף לכסף, סבא שלי עשוי למות ולהוריש לי אותו. לכל כישוף יכולות להיות תוצאות הרסניות, גם אם הוא ספציפי מאוד ובכלל לא מזיק. גם אם salvation תבקש "הלוואי שהערסים יתחתנו ויעברו דירה", יכול להיות שהם יתחתנו עם שתי נשים שבסוף גם ירצחו אותם.. כך שלהתמקד בדברים טובים לא מקטין את הסיכוי שדבר לא נעים יקרה בסופו של דבר למכשף. ולכן עדיף פשוט לעשות כישוף כללי מתוך כוונה שהוא יתגשם על הצד הטוב ביותר.

InvisibleBeast

New member
../images/Emo45.gif דעותי בנושא

(זה עלול להראות כאילו אני קובע עובדות. אני לא מנסה להטיף או לכפות אמונות על אף אחד, רק מביע את דעותי והאמונות האישיות שלי המבוססים על נסיון החיים העכשווי) זה לא משנה איזה כישוף יוצרים, בכל מקרה אי אפשר להשתלט על כל התוצאות, וזה מהסיבה הפשוטה ששינוי אחד קטן גורר אחריו שינויים בשרשרת אינסופית. אפילו אם לא יוצרים כישוף, גם ברגע זה ממש, כל אחד מאיתנו חושב, מרגיש ומדמיין, כולנו מקרינים אנרגיה, כולנו מקבלים אנרגיה, הכל כבר מתחיל להיווצר, כל הארועים שהולכים להתרחש בקרוב כבר קיימים במישורי קיום גבוהים יותר ורק מחכים להגשמה. אנחנו צריכים לקחת אחריות ומצד שני אין לנו שום אפשרות לשלוט על כל אותם שרשראות אינסופיות שגורר אחריו אותו השינוי, אותה האבן שזורקים למים, על מה ניקח אחריות? ועל מה מיותר לקחת אחריות? זה מיותר לקחת אחריות על משהו שאין לנו עליו שליטה, אם ביקשנו עבודה טובה, בעקבות זה פוטר עובד ואנחנו קיבלנו את משרתו, מי יקח על זה אחריות? אנחנו? תעשו לי טובה, זה מיותר. העובד שפוטר היה במצב רוח רע כשנסע ברכב הביתה, שבוז ומרחף לו באמצע הנסיעה, פספס פניה, אופס הוא בנתיב הנגדי, התנגשות חזיתית, משפחה נהרגה כולל אותו בן אדם. מי יקח אחריות על זה? המכשף? יש לו קארמה רעה? מלאכי המוות מחכים לנשמתו בעודם יושבים בג'אקוזי של הגהנום? בעקבות זה שהייתה עוד תאונה, החליטו לשים מצלמת מהירות בדרך, אנשים לא הכירו את אותה מצלמה חדשה ונסעו כרגיל, 7 אנשים צולמו ונשלחו להם דוחות. מי יקח על זה אחריות? אחד מאותם אנשים שנשלח אליו דוח כבר היה במינוס בבנק, הכנס הזה הכניס אותו לחובות גדולים יותר ועכשיו סגרו לו את החשבון. מי יקח על זה אחריות? הכל על הקארמה הרעה של המכשף? ואפשר להמשיך את הסיפור עד אינסוף עם המון התפצלויות של ארועים שקרו בעקבות זה. כשבעצם כל דבר קטן יכול לגרום למגוון ארועים נעימים יותר ונעימים פחות. כולנו יוצרים מציאות, כולנו משפיעים על העולם כל הזמן, צריך לקחת אחריות על עצמינו ולא על כל אותם דברים שקרו בעקבות זה. לקחת אחריות על עצמינו זה אומר שליטה עצמית שמובילה לשליטה על ההשפעה שלנו. שום דבר לא בא לחיים שלנו סתם ככה, הכל בעקבות ההשפעה שלנו. קשה לקבל את זה אבל זה ככה. צריך לקחת אחריות על מה שאנחנו מקרינים כי זה מה שאנחנו מושכים בסופו של דבר.

למעלה