שליטה בתוכנות וכלי מידול

voguemaster

New member
שליטה בתוכנות וכלי מידול

כשאומרים על מישהו שהוא "שולט" בתוכנה מסוימת, מתכוונים שהוא מכיר 90 ומשהו אחוז מהיכולות שלה וה-QUIRKS שלה. כלי מידול ותוכנות תלת-מימד הולכים ומשתכללים בקצב מדהים. עם תוכנות כמו MAX, MAYA, STUDIO TOOLS, LIGHTWAVE (וכל האחרות ששכחתי) שמתקדמות בקצב מסחרר, אפשר לחלק את קהל המשתמשים לכאלו ש: 1. מכירים כמה תוכנות במקביל ברמה סבירה. 2. מכירים תוכנה אחת או שתיים ברמה מעולה (מה שנקרא, שולטים). אני נוטה להאמין שהנטייה של מרבית האנשים היא 2. מה דעתכם ? כמו כן, אני מתחיל לקבל את הרושם שגם משתמשים מאוד מנוסים בתוכנה מסוימת לאו דווקא יכולים להיקרא "שולטים" פשוט בגלל שהתוכנות האלו הפכו למורכבות והן רק הופכות ליותר ויותר מורכבות עם הזמן. עם כמות הכלים שיש למידול, עם כמות הכלים שיש ליצירת חומרים ורינדור, אי אפשר שלא לתהות האם יש דבר כזה "יותר מדי" כלים. מה דעתכם ?

מיכאל ג

New member
לדעתי כבר אין מי ששולט בתוכנות.

אתה יכול אולי לשלוט בחלק מסוים - מידול, אנימציה, טיקסטור... קשה להיות טוב בהכל. וכשמגיעים לזה שבכל תוכנת תלת מימד יש היום גם עניין של סקריפטים זה כבר הופך לבלתי אפשרי לדעת את כל היכולות מההתחלה ועד הסוף. אני למשל מעדיף להתמקצע במה שאני טוב בו, מידול וטיקסטור, ואני בקושי מתעסק עם אנימציה וריגינג ומשתדל כמה שפחות לגעת ברינדור ותאורה. שלא לדבר על זה שהכרה של הכלים זה לא הכל, זה שאני "מכיר" כלי לא אומר שאני יודע להשתמש בו, יש עניין של כישרון ויכולת.

yupy9

New member
נראה לי

מאוד הגיוני אם כבר אז להתמקצע בתכנה אחת ולשאוף לדעת אותה מעולה. כמובן שתלוי בסופו של יום מה היא מטרתך... אבל אצל רובנו התכנה היא רק כלי ולא הדבר עצמו. ולגבי כמות הכילים - "כל הדרכים מובילות לרומא" וסה"כ יש הרבה אופציות שונות שמביאות לאותה המטרה. וטוב שכך - כל אחד בוחר בדרך הנכונה לו - בשורה התחתונה חשובה התוצאה, ואכן יש חשיבות בתחום גם למהירות והיעילות - ועדין... ואגב לגבי התמקצעות ושליטה טוטאלית - המורה שלי אמר שמי שיבוא ויגיד לו שבמשך שנתיים הוא ישב כל יום 8 שעות ולמד את התכנה (ספציפית הוא התייחס לסטודיו מקס) - אז הוא אולי יאמין לאותו אחד שהוא מכיר טוב את התכנה...
מייאש משהו לא?!
ואני עוד רק בתחילת הדרך...

ILEVY

New member
אמ...

לי דווקא זה לא נראה ממש מיאש... כל כלי חדש הוא פתח לעוד אפשרויות, והמטרה היא אחת- להגיע אל מה שתוכנן... אני חושב שגם מי שלא ממש "מכיר" תוכנה מסויימת יכול לקבוע לעצמו מטרה (זה יכול להיות כל דבר- אנימציה, תמונה, מודל למשחק) וללמוד את כל הכלים שקשורים למטרה הספציפית הזאת. -לא נראה לי שמישהו שרצה למדל ולטקסטר דמות שעלתה לו יום אחד בדמיון צריך ללמוד אנימציה ואת הסקריפטים ואת שלל האפשרויות המתקדמות, הוא צריך להתעסק עם מה שהוא צריך לדעת ואם בא לו ביום אחר ללמוד משהו אחר, אז שיהיה לו בכיף. בכל מקרה, לא כל אחד צריך לדעת הכל כי ככל שאתה לומד יותר - אתה קולט כמה שאתה לא מבין.

yupy9

New member
כל זה נכון - בגילך... ../images/Emo13.gif

המטרות שלי קצת שונות... בגילי המתקדם (מי אמר 30?!
) כשיש לי שאיפה יום אחד לראות את עצמי עוסקת בזה לפרנסתי...

ILEVY

New member
אמ... כן, אבל...

למה מייאש? זה לא טוב שיש הרבה אפשרויות? אז נכון שצריך ללמוד אותן, אבל זה נותן הרבה כלים להגיע לתוצאה כלשהיא כמה שיותר טוב ווכל שהכלים רבים יותר אז התוצאה קרובה יותר ואם רוצים אז גם אפשר "להכיר את התוכנה" עם מעל ל 90% מההגדרות ואני עדיין לא חושב שזה מייאש.

yupy9

New member
הכל ברוח טובה...

זה לא מייאש במובן האמיתי של המילה...
וברור שהדרך לשם - אל ההתמקצעות היא כייפית - אבל אין כמו להגיע כבר לפסגה לא?!

למעלה