עד כמה אתם יודעים בחיי היומיום מתי להתעקש על משהו ומתי לשחרר ולהיכנע?
dory30 Well-known member 14/9/24 #1 עד כמה אתם יודעים בחיי היומיום מתי להתעקש על משהו ומתי לשחרר ולהיכנע?
פ פילוסוף רוחני33 Well-known member 14/9/24 #2 גיליתי שאני מאוד עקבי במטרותיי, אני יכול לשבת שעות על המצאת שפה או פרויקט. התעקשתי על לימודים באוניברסיטה והצלחתי.
גיליתי שאני מאוד עקבי במטרותיי, אני יכול לשבת שעות על המצאת שפה או פרויקט. התעקשתי על לימודים באוניברסיטה והצלחתי.
dory30 Well-known member 14/9/24 #3 נכתב ע"י פילוסוף רוחני33: גיליתי שאני מאוד עקבי במטרותיי, אני יכול לשבת שעות על המצאת שפה או פרויקט. התעקשתי על לימודים באוניברסיטה והצלחתי. לחץ כדי להרחיב... מעולה, אבל אתה יודע לשחרר? נניח שיש משהו שאתה מבין שאין ביכולתך לשנות (הזדקנות של ההורים, מחלה כרונית שלך שלא נדע וכדומה)?
נכתב ע"י פילוסוף רוחני33: גיליתי שאני מאוד עקבי במטרותיי, אני יכול לשבת שעות על המצאת שפה או פרויקט. התעקשתי על לימודים באוניברסיטה והצלחתי. לחץ כדי להרחיב... מעולה, אבל אתה יודע לשחרר? נניח שיש משהו שאתה מבין שאין ביכולתך לשנות (הזדקנות של ההורים, מחלה כרונית שלך שלא נדע וכדומה)?
פ פילוסוף רוחני33 Well-known member 14/9/24 #4 אם הוריי מזדקנים, אני דואג להם ושואל אותם כל הזמן לשלומם. לו הייתה לי מחלה שלא אוכל לרפא, לפחות הייתי מנסה להקל על ההרגשה בעזרת דברים כמו משככי כאבים, מנוחה וגם מעשים ומחשבות נעימים ומרגיעים. תמיד כדאי לחפש עוד אפשרות לרפא, אולי נמצא.
אם הוריי מזדקנים, אני דואג להם ושואל אותם כל הזמן לשלומם. לו הייתה לי מחלה שלא אוכל לרפא, לפחות הייתי מנסה להקל על ההרגשה בעזרת דברים כמו משככי כאבים, מנוחה וגם מעשים ומחשבות נעימים ומרגיעים. תמיד כדאי לחפש עוד אפשרות לרפא, אולי נמצא.
dory30 Well-known member 14/9/24 #5 נכתב ע"י פילוסוף רוחני33: אם הוריי מזדקנים, אני דואג להם ושואל אותם כל הזמן לשלומם. לחץ כדי להרחיב... חוץ מזה ומהיוועצות ברופאים, אין מה לעשות. אי אפשר "לעצור את הזמן".
נכתב ע"י פילוסוף רוחני33: אם הוריי מזדקנים, אני דואג להם ושואל אותם כל הזמן לשלומם. לחץ כדי להרחיב... חוץ מזה ומהיוועצות ברופאים, אין מה לעשות. אי אפשר "לעצור את הזמן".
פ פילוסוף רוחני33 Well-known member 14/9/24 #6 נכון אבל יש מעלות גם לזקנה, למשל שהיא מביאה חוכמה. צריך לחיות בריא ככל האפשר ולדחות ככל האפשר את יום המוות, וגם להשתדל לא לחשוב עליו.
נכון אבל יש מעלות גם לזקנה, למשל שהיא מביאה חוכמה. צריך לחיות בריא ככל האפשר ולדחות ככל האפשר את יום המוות, וגם להשתדל לא לחשוב עליו.