שליטה עצמית

noosh

New member
שליטה עצמית

חשבתי על זה די הרבה, והגעתי למסקנה שחלק די נכבד מחוסר הקבלה שלי את עצמי נובע משליטה עצמית שאני דורשת. כלומר, אני מציבה לעצמי סטנדרטים שאני לא מצליחה לעמוד בהם, ואולי אני לא מצליחה לעמוד בהם רק כי אני מציבה אותם לעצמי (אני יודעת שזה נשמע דפוק), וכשאני מרגישה שאני "נכנעת" ולא באמת שולטת, אני כועסת על עצמי עוד יותר. הקטע הוא, שאני לא מצליחה להפסיק לנסות להיות בשליטה, למרות שמראש אני יודעת שאני לא אעמוד בזה. זה אפילו מעין מזוכיזם ברמה מסויימת. זה אפילו מזכיר לי דפוסים של ה"א. זה קורה לכם לפעמים, שאתם מנסים להיות בשליטה למרות שעמוק בפנים אתם יודעים שלא תצליחו? שהצורך הזה בשליטה רק מוביל אתכם "לחטוא"? יש לכם רעיונות איך להשתחרר מזה?

A N I g M A

New member
יש לי בדיוק אותה בעיה;[

אני תמיד מציבה לעצמי סטנדרטים גבוהים מידי. לא יודעת אם זה מוביל לחטוא. תלוי מה זה אומר. בד"כ זה מוביל אותי לקצת יאוש, אבל מצד שני זה דוחף אותי להמשיך.

קצת

על פרפקציוניזם - (ומה לכל הרוחות ניתן לעשות עם זה) כאן ולפני שטויטי קופץ - ככה זה כששואלים "מה לעשות". "מה לעשות" זו שאלה שמזמינה רצפטים והתייחסות קונקרטית. הרי קשה מאוד לעבור תהליך ו"להיות" בתוכו הרבה יותר נוח לחפש איזו "עשייה". שתדעו, שרוב הזמן העשייה הזו לא עוזרת עד שלא מבינים שמה שצריך להשתנות לא קשור רק לעשייה שלכם, אלא גם לשינוי שצריך לקרות במקביל בתפיסות שלכם... אבל, היי - כל דבר בעיתו. צריך להתחיל איפה שהוא. וזה אתר מעולה לכל מי שמחפש "מה לעשות" בכל מיני שטחים של התמודדות. גם עם פרפקציוניזם.

noosh

New member
הא, לא, אינ לא מחפשת טכניקות

של שינונים מול מראה או משהו כזה (עוד לא הצצתי בקישור שנתת, אז אינ לא יודעת אם באמת זה מה שנתת, אני מתייחסת רק למה שהבנתי מהדברים שכתבת) אני באמת רוצה לשנות משהו בתפיסה שלי, אינ מבינה שהתפיסות שלי בתחומים מסויימים הן אלה שמעיקות עליי ומחלישות אותי. אני לא רוצה שיגידו לי לשנן לעצמי קומפלימנטים או לקפוץ שלוש פעמים... האמת שקשה לי אפילו להגדיר מה אני מחפשת, כי בסך הכל השינוי אמור להתבצע אצלי, ואין שום חוקים או כללים או שיטות להביא אותו. אני מעלה לכאן שאלות שמטרידות אותי כשאני מתמודדת עם עצמי, אולי כדי ללמדו מניסיון של אחרים, ואולי פשוט כדי לשתף ולשמוע עצות.

OK הבנתי

רק היה חשוב לי להגיד שכששואלים "מה לעשות" זה מוביל את התשובות באמת למקום של פתרונות ורצפטים. שינוי בתפישה לא קורה ככה. שינוי בתפישה קשור להעלאת המודעות שלך לעמדות, לאמונות ולערכים המנחים אותך. עליך ללמוד לנסח אותם באופן ברור ולנסות לפקפק בהם או לפחות לראות שהם לא הדרך היחידה להבין את העולם. לא נראה לי שאפשר לעשות זאת ככה בפומבי, מדובר על דברים מאוד אישיים בדרך כלל שעולים בפגישות אימון או טיפול. מה שאני כן יכולה לעשות זה לתת לך (ולמי שרוצה לנסות תרגיל קטן). התרגיל הזה הוא רק טעימה לסוג של דרך אחת להתחלת עבודה על ערכים. הוראות: (הייתי מצרפת קובץ אבל אינייכולה להעלות קבצים לכאן - אז תתאזרו בסבלנות ונסו לצייר על פי הוראות מילוליות) ציירו עיגול. חלקו אותו ל-8 פלחים שווים כמו פיצה. ליד כל פלח רשמו תחום חיים כדלקמן: קריירה/לימודים כסף ארגון סביבה פעילות חופשית / פנאי חיי חברה / זוגיות קשרי משפחה בריאות ניהול זמן כל פלח כזה מדורג כך שקצהו המחודד - זה שבמרכז העיגול = 0 וקצהו הרחב זה שבהיקף העיגול = 10. עכשיו עברו פלח פלח - תחום תחום ותדרגו אותו מ-0 עד 10. מלאו את הפלח בגודל שסימנתם - מגבול הערך הגבוה עד ה-0. הסתכלו קצת על הגלגל שיצא לכם ושאלו את עצמכם - - למה אתם שמים לב כשאתם מסתכלים על הגלגל שיצא לכם? - אם הייתי רוצה לחולל שינוי, באיזה תחום חיים הייתי עכשיו מתמקד/ת? - למה דווקא שם?

noosh

New member
מה גם

שאני לא חושבת שאני פרפקציוניסטית - אני לא שואפת לשלמות בכל מה שאני עושה, אני לא מצפה מכל דבר שאני עושה להיות הכי טוב, אינ לא שואפת להיות הכי טובה בהכל ולמשל, כשאני מציירת, אני לא רוצה להגיע לדיוק מקסימאלי, גם כשהציור נטורליסטי, פשוט כי אני יודעת שאני לא יכולה. אני די מודעת למגבלות שלי ואני לא מצפה מעצמי להיות מושלמת. אני מרשה לעצמי לטעות אני כן מתוסכלת מעצמי בעיקר בעניין המראה, ושם גם מתבטאת השליטה העצמית שלי.

AnnabeI Lee

New member
הלינק מצויין

הממ אני פרפקציוניסטית לחלוטין, וכמו שדיזן אמרה, זה... מטריד.

למעלה