שליטה

שליטה

היום יצאתי לעבודה, שמחה ובצפיה, לאחר ימי חופש של בילויים והנאות. בדרכי לעבודה, זמרתי שיר שנגן ברדיו, בקיצור מצב רוחי היה מרומם. בזמן העבודה, לפתע מצאתי את עצמי בחוסר שקט נפשי, עצובה, וחסרת אנרגיות שאלתי את עצמי מה פשר ההרגשה הזו? החלטתי לבדוק עם עצמי, שחזרתי את יצאתי מהבית עד שהגעתי לעבודה ומצאתי את הסיבה, בזמן שנהגתי, ראיתי בדרך אישה גוררת כסא גלגלים ובו יושב גבר נכה, כנראה בעלה,מראה שגרם לי לכאב. הכאב הזה השפיע על מצב רוחי, כשהבנתי שזו הסיבה, שאלתי את עצמי שאלות, הרגשתי הקלה, שחררתי את הכאב והמשכתי לעבוד השאלות ששאלתי את עצמי הם: מה אני מרגישה? מה הסיבה לרגש הזה? איך אני יכולה לשנות? ומה אני רוצה במקרה הזה לעשות? הגעתי להחלטה שזה שלהם ואנני יכולה לשנות דבר. פעולה טובה לפרוק כל אירוע שמעיק ולא פתור

הזדמנות

ההזדמנות להכיר חלק רגיש ופגיע היא חשובה ובעלת עוצמה רבה להמשך הצמיחה. האם זיהית והבנת מהם החלקים הרגישים שלך מתוך אותה סיטואציה. להשאיר את החוויה הקשה רק כשלהם אולי מקל על התחושה המיידית אבל לא ממש מועיל להמשך הדרך. בהצלחה, שבוע טוב, אמיר

מזהים ומתחברים

ערב טוב השאלה שלך חשובה ובמקומה, אכן הבנתי ועל זה חשבתי כשנתחתי עם עצמי את הכאב א. אני אדם רגיש ביותר. ההתחברות לרגשות אצלי זה בעוצמות ולא רק בעצב, גם שמחה ב. אני חושבת שכל אדם מזהה חפצים, קולט אירועים, שומע משפטים שקשורים לפחדים שלו או שאמורים להעביר לו מסרים לגבי הכאב שהרגשתי זהיתי "מוגבלות", מוגבלות אותי מפחידה, אני אנג'יזר כל הזמן מחפשת פעילות, וסובלת ממקומות סגורים, ואינני מסוגלת לשבת במקום אחת זמן ממושך זה שסכמתי "זה שלהם" לא מתוך בריחה, אלה מתוך מחשבה המתחברת להתבוננות שלי, שכל אחד מקבל מה שמגיע לו, הכוונה (אירוע שעליו להתמודד ולתקן זה בעניין האמונה שלי בתיקון נשמות) שאלה: קצת קשה לי לשאול, אינני יודעת לגמרי מה אופי האתר "להדליק אור בעבודה" מה? וכמה? ועל מה אני אמורה לשתף? ולהתבטא? משום שהאתר הזה נותן לי אפשרות נהדרת של ביטוי, וכל פעם אני רוצה להעלות את דרך האמונה שלי מול קהל גדול, זה משהו חזק בתוכי, אני מרגישה ברגעים אלה מן חנק מלווה בכאב ואנני יודעת אם ישמע הגיוני או לא היא מובילה אותי באירועי החיים מחזקת והתוצאות מדברות בעד עצמם תודה לך, על התייחסותך ונתינתך ועל זה שאתה נמצא שם עבורי

yaghvali

New member
העלאת אמונות

היי אילנה, היה לי נורא טוב לקרוא את ההודעות שלך. גם מבחינת מה שעשית עם האירוע הזה. אני מסכימה שלפעמים המסקנה היא דווקא לא לקחת את סבלם של אחרים עליך. נשמע לי נפלא איך שהשתחררת מזה. אני גם התחברתי ברמה של סביבת הפורום הזה. אני חוזרת לכאן אחרי הפסקה מה. בפעם האחרונה, עשיתי ניסוי מסוים עם אמיר בשיתוף ההתבוננות הרגשית. זה נורא טוב, אבל גם מנוגד באיזה שהוא מקום למרחב הציבורי הזה. הפידבק של אמיר נפלא, אבל עובד בכיוון של להחזיר את הכדור חזרה לכותב. זה כמובן קריטי לעבודה עצמית. אבל זה העלה אצלי שאלות לגבי השימוש בפורום. אם אולי יש כאן משאב שניתן לנצל אותו גם בדרכים אחרות כדי לברר לעצמנו טוב יותר את הדרך הייחודית שלנו באמצעות שיתוף וחיבור לאחרים...

השימוש בפורום

זה נשמע שיש לך קצה רעיון, מחשבות נוספות - מוכנה לזרוק אותם גם אם זה לא מסודר. לגבי "החזרת הכדור" - האם הרגשת את זה תובעני מדי ? מאיזה כיוון ? טוב שחזרת וששיתפת בתחושות ובמחשבות אמיר

תודה וטוב שיש משהו נוסף

למען האמת חשבתי לקבל יותר באתר הזה ומאחר ואין שיתוף פעולה ואין זרימה עם משתתפים קצת נעלמתי שיהיה לך ערב טוב אילנה

yaghvali

New member
רעיונות לפורום

אני די שותפה לאילנה. אך אנסה לדייק לגבי עצמי. המעט שהייתי כאן היה *מאוד* מבורך ונתן לי הרבה, וזה בעקבות ההנחיה של אמיר. יחד עם זאת, הזרימה בין המשתתפים מוגבלת במקצת. אין לי כאן עניין לזלזל בכלל בדברים שכן היו כאן, אבל בתור וותיקת אינטרנט, אני מכירה היטב את הפוטנציאל של פורום בעניין של עיבוד רעיונות, רגשות, יצירת שפה חדשה תוך התלבטויות משותפות וכך הלאה. בעיני, הצד החזק כאן הוא מה שמוביל קצת את הצד החלש. כלומר, ההתייחסויות של אמיר הן נפלאות, אך משאירות את ההתמודדות אצל משתתף הפורום - בינו לבין עצמו, ובכך, לא משאיר ממש פתח לשיתוף ודיון בין המשתתפים. אני חושבת שמצטרף לכך גם העניין שהרבה מאוד משתתפים כאן נמצאים בשלבים שונים של התהליך. רבים מהמשתתפים מחפשים כאן עזרה במציאת עבודה או דברים נוספים הקשורים להיבטים ""טכניים"" של העניין - ולאו דווקא מסע של צמיחה אישית, למרות שהאמור לעיל יכול להיות נקודת התחלה נפלאה. מה שבעצם חסר לי כאן זה איזון וניצול מלא של אפשרויות הפורום כמקום לדיון ציבורי. אולי זה יבוא רק מתוך האנשים הספציפיים הנמצאים כאן. אולי אנחנו ביחד יכולים לחפש צורות הנחיה שונות שישלבו עבודה אישית אל מול עבודה קבוצתית. אני תוהה אם אולי יהיה כאן ביטוי חזק יותר של שיתוף ותמיכה משותפת במסע האישי שכל אחד עוברתוך כדי ההנחיה המבורכת כל-כך של אמיר, זה ימשוך יותר אנשים שנמצאים במקום הזה. נראה לי כדאי לבחון את הניסוי שעשינו בשיתוף של התבוננות רגשית... היו לזה נקודות טובות, ופחות טובות... זה כמה מחשבות ראשוניות...

yaghvali

New member
רק להוסיף

משהו קטן וחשוב מאוד. שאני רואה שמאז שהייתי לאחרונה, חלה כאן הידברות שהיא מאוד בכיוון שאליו התכוונתי. אני לאחרונה גם לומדת עד כמה העולם החיצוני הוא שיקוף של העולם הפנימי שלי, ושעשיית השינוי יכולה לבוא מכל אחד מהצדדים. תלוי במצב. המממ... עלה לי עוד רעיון עכשיו. בעניין הזה שלכל אחד מאיתנו נקודת מבט ייחודי, אך מתמודדים לעיתים קרובות עם נושאים דומים מאוד. אולי נוכל להביא ציטוט, סיפור, נושא, עניין... לא יודעת באיזה פורמט, ושכל אחד, כתרגיל עצמאי, יוכל לשתף את האופן שבו הנושא הזה קשור למקום שבו הוא נמצא כרגע. כדרך להבהיר לעצמנו, וגם לאחרים. בקיצור, כל אחד מאיתנו כאן הוא במסע משלו, אך בו-בזמן גם משקף חלקים פנימיים של האחרים. התכנסות של אנשים הנמשכים להתפתח באותו נושא יכולה לשמש מרחב נפלא להאצה של אותה התפתחות. תלוי רק מה אנחנו עושים עם זה.

למעלה