שלילי להרבה וירוסים שאמורים להיות נפוצים

omerbasket

New member

אני בן 22, חולה מזה כ-4 שנים במחלת מעיים דלקתית (כנראה קרוהן, אך לא משוכנעים וייתכן שזה אולצרטיב קוליטיס) ובנוסף במה שאובחן כפיברומיאלגיה, אם כי סובל בעיקר מתחושת חולי ולכן יש חשד מסויים לתסמונת התשישות הכרונית (ME/CFS). במהלך ארבע השנים האחרונות נבדקתי לנוכחות של כמה וכמה וירוסים (ושל חיידק הטרפונמה) בגופי. כל הבדיקות, ללא יוצא מן הכלל, חזרו שליליות. אלה הבדיקות שעברתי וחזרו שליליות: EBV IgG, EBV IgM, EBV.EBNA, CMV IgG, CMV IgM, Hepatitis Bs Ab, Hepatitis Bs Ag, Hepatitis Bc Ab Total, Hepatitis C Ab, HIV, HSV2 IgG, HSV1+2 IgM, Trepnoma Scr./TPHA by ELISA . למיטב זכרוני וידיעתי לא היתה לא אף לא בדיקה אחת לוירוס או חיידק שחזרה חיובית בכל אותן שנים (ואני לא זוכר בדיקות כאלו מלפני כן. אציין גם כי היו לי פעמים רבות כאבי גרון ומשטחי הגרון תמיד חזרו תקינים). עכשיו, אני יודע שלפחות חלק מהוירוסים שנבדקתי לגביהם הם מאוד מאוד נפוצים באוכולוסייה - כמו EBV שמכונה בצחוק EveryBody's Virus בגלל שנמצא בכ-95% מהאוכלוסייה, CMV שקראתי שנמצא בארה"ב ב-50%-80% מהאוכלוסייה (לא יודע לגבי הארץ) ו-HSV-1 שקראתי שנמצא באוכלוסייה בארה"ב בכ-50%-90%. למרות שאישית נראה לי שמערכת החיסון שלי היא בסדר או לפחות לא חלשה מדי (אם כבר אני משער שהמחלה האוטואימונית עשויה להעיד שהיא עובדת יותר מדי), אני כן מודע לעובדה שתסמונת התשישות הכרונית היא תסמונת שבה, לפחות ברוב המקרים, מערכת החיסון עובדת בצורה לקויה ולפחות בחלק מהמקרים מערכת החיסון עובדת פחות מדי. שאלתי היא כזאת: למיטב הבנתי, כל הבדיקות שציינתי למעלה הן בדיקות לנוגדנים לוירוס. האם ייתכן (ואם כן אז מה הסבירות לכך) שחלק מהוירוסים הללו קיימים בגוף שלי, אבל בגלל ליקוי במערכת החיסון שלי הוא לא מייצר נוגדנים ולכן בבדיקה נראה שלא הודבקתי בוירוסים הללו? אם כן - מה כדאי לעשות? תודה מראש! עומר.

נוגדנים אינם מופיעים בכשלים חיסוניים בד"כ מולדים קשים ביותר כאשר החולים בד,כ סובלים מזהומים מסכני חיים. תשישות יתר איננה גורמת לאי הופעת נוגדנים.

למעלה