שלילת סוכרת אחרי הריון

לפת28

New member
שלילת סוכרת אחרי הריון

שלום רב, בעברי 2 הריונות עם סוכרת שהיתה מאוזנת היטב בדיאטה בלבד. הלידה האחרונה לפני כחודשיים. השבוע ביצעתי את העמסת הסוכר של 75 גר' שעושים אחרי הלידה והתוצאות הן 83 בצום ו78 אחרי שעתיים. ברור לי שהתוצאות תקינות לחלוטין, אך השאלה שלי היא האם לנוכח העובדה שגם עם סוכרת הריון תמיד היו לי ערכים תקינים בצום ואחרי שעתיים, הבעיה אצלי היתה רק בערכים של שעה אחרי ארוחה. (גם בהעמסת סוכר של 100 גרם התוצאות שלי היו תקינות בצום ואחרי שעתיים, רק אחרי שעה היתה בעייה עם ערך של 230). האם לאור זאת בדיקה זו אכן מהימנה לשלילת סוכרת כעת? האם אין טעם בביצוע בדיקות נוספות כלשהן? מקווה שהשאלה היתה ברורה :) תודה ושנה טובה

mrkorr

New member
בדיקה שעה אחרי האוכל?

הי, אני לא מתיימר להיות מומחה לבדיקות סוכר ובטח לא להריונות,
אך ממה שנאמר לי מספר פעמים ע"י אנדו' וע"י אחיות סכרת... אין ממש משמעות לבדיקה של שעה אחרי אוכל.
גם אדם בריא עולה ברמות הסוכר, שעה לאחר האוכל, אך בניגוד אלינו האיזון יחזור לבד כשעתיים לאחר הארוחה.
230 אכן ניראה תוצאה גבוהה אך אם מדובר בארוחה מרובת פחמימות או ארוחה מלאה לאחר ארוחה חלקית (למשל צהריים אחרי בראנץ') זה ניראה הגיוני למדי.
וכמובן שיש צורך להתייעץ עם סמכות רפואית שתעשה לך בדיקות מקיפות יותר, למשל A1C .

למה שלא תבקשי העמסה מלאה?

לאור העובדות, את יכולה לבקש העמסה מלאה או אפילו יותר טוב לבדוק לבד מספר פעמים.
בטח יש לך את המכשיר מההריון.
בכל מקרה בהריון מחמירים במיוחד.
בהצלחה

תומרונתם

New member
מנהל
העניין הוא שבהריון הערך אחרי שעה חשוב

יותר בגלל העובר, פחות בגללך.
קחי בחשבון שגם ערכי הסף בהריון הם נמוכים יותר מאשר לא-בהריון, בנוסף לעובדה שבהריון תגובת הגוף שלך שונה מאשר לא-בהריון. אני לא מאמינה שהיית מגיעה ל-230 אחרי שעה היום, ללא ההריון.
כדאי בהחלט להיות במעקב, לעשות בדיקת A1C תקופתית (אולי לא כל שלושה חודשים, אבל כל חצי שנה או שנה) ולוודא שהכל בסדר.

למעלה